Jump to content
MAINOS

Millainen työpaikka kannattaa kiertää kaukaa


kukkis.

Recommended Posts

https://www.is.fi/menaiset/tyo-ja-raha/art-2000008637029.html

 

1. Haastattelija ei ole perehtynyt osaamiseesi, saapuu työhaastatteluun myöhässä tai tekee oharit. Jos olet tehnyt kotiläksysi, on täysin hyväksyttävää odottaa yritykseltä samaa. Puhumattakaan käytöstavoista.

2. Työpaikan ovi käy epätavallisen tiuhaan. Mitä enemmän työntekijöitä, sitä enemmän vaihtuvuutta. Mutta jos työntekijät vaihtavat nopealla tahdilla toisiin hommiin, kannattaa työpaikkaa tarkastella kriittisellä silmällä.

3. Työnantaja on liian kiinnostunut yksityiselämästäsi. Harrastuksista tai muista mielenkiinnon kohteista voi tietysti jutella, mutta esimerkiksi perhetilanne tai terveystiedot eivät kuulu työnantajalle työhaastattelussa tai myöskään sen jälkeen.

4. Välinpitämätön työympäristö. Kun vierailet työpaikalla ensimmäistä kertaa, tervehtivätkö ihmiset sinua? Pienikin huomiointi kertoo paljon työpaikan kulttuurista.

5. Työpaikasta lähtenyttä työntekijää ei korvata, tai rekrytoinnin kanssa vitkutellaan. Usein kytkintä nostaneen työntekijän tehtävät jakautuvat muille kuin huomaamatta. Jos tilanne jatkuu pitkään, on asia syytä nostaa pöydälle.

6. Työnkuva ei vastaa hakuilmoitusta tai on epäselvä. Jos haastattelussa tai työt jo aloitettua selviää, että työnkuva on huomattavasti hakuilmoituksessa esitettyä laajempi tai haastavampi, on syytä olla varuillaan.

7. Työhön ei saa asianmukaista koulutusta tai perehdytystä.

8. Työpaikalla puhutaan edeltäjästäsi tai muista työntekijöistä negatiiviseen sävyyn. Pieni ajatusten tuulettaminen työkaverin kanssa on asia erikseen. Jos työpaikalla kuitenkin vallitsee jatkuva pahanpuhumisen kierre, kannattaa sitä pitää varoitusmerkkinä.

9. Työpaikalla ihannoidaan pitkiä päiviä ja sitä, että ”töissä viihdytään työajan jälkeenkin”. Punaisia lippuja saa liehuttaa myös vapaa-ajalla järjestettävistä, hauskanpidoksi naamioiduista pakollisista tilaisuuksista, joissa kuitenkin käsitellään työasioita.

10. Oven takana on jonoa -puheet. Painostava työilmapiiri ja vihjailu työntekijän korvattavuudesta esimerkiksi palkankorotusta pyydettäessä on merkki siitä, ettei sinua arvosteta. Juokse.

11. Työnantaja odottaa työntekijöiltään joustoa, muttei ole itse valmis joustamaan. Tähän laariin menevät myös oletukset siitä, että työntekijä on tavoitettavissa myös vapaa-ajallaan.

12. Työyhteisössä on henkilö, josta varoitellaan, mutta jonka toiminnalle ei tehdä mitään. Se nyt on vaan vähän sellainen ei ole hyväksyttävä syy painaa epäasiallista käytöstä villaisella.

13. Palkasta ei puhuta. Palkkaan liittyvä epämääräisyys ja kyseenalaisten palkanmaksutapojen ehdottelu, kuten vihjaukset palkan maksamisesta pimeänä, ovat tulipunaisia varoitusmerkkejä. Kierrä nämä paikat kaukaa.

14. Työpaikalla käytetään paljon alkoholia tai muita päihteitä.

15. Räväkkyys, rankka tai ronski huumori mainitaan erikseen työnhakuilmoituksessa tai haastattelussa. Yhtä hyvin voisi kertoa, että työpaikalla käytetään asiatonta ja loukkaavaa kieltä, eikä asialle aiota tehdä mitään.

+1 Perstuntumasi sanoo, ettei työ tunnu oikealta. Omaa intuitiota kannattaa kuunnella. Jos jokin vaikuttaa oudolta, väärältä tai sopimattomalta, se todennäköisesti on sitä.

 

Omalla työpaikallani näistä kohdista täyttyy todella moni kohta. 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...