Jump to content
MAINOS

Miten töihin teholle?


tipsu1

Recommended Posts

Olen nyt ensimmäisen vuoden sairaanhoitajaopiskelija, aiemmin lähihoitaja.

Hain kouluun, sillä akuutti ja tehohoitotyö on aina kiinnostanut minua. Kysymys kuuluukin, miten pääsen teholle töihin? Mihin kaikkeen kannattaa opintojen aikana osata kiinnittää huomiota, että sinne todella lopulta pääsisi? Onko siellä pula tekijöistä, vai käydäänkö paikoista kilpailua?

Asun kaupungissa, jossa yliopistosairaala.

Kiitos jos autatte :)

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Teho- ja valontaosastoilla ympäri maan on pula sairaanhoitajista.  Potilaspaikkoja on suljettu, kun ei ole riittävästi hoitohenkilökuntaa.  Opintojen loppuvaiheessa on useissa eri oppilaitoksissa mahdollisuus suuntautua opinnoissa sinne, mikä kiinnostaa. Kuten kukkis. jo tuossa viestitti, ota loppuvaiheen harjoittelut teho-osastolle. Omassa yksikössäni jo harjoittelun alkuvaiheessa kysytään opiskelijoilta, että onko tämä valmis jatkamaan työtä teho-osastolla valmistuttuaan.

Edited by pekka
Link to comment
Share on other sites

Työskentelen teho-osastolla ja meillä on toistuvasti "eripituisia sijaisuuksia / määräaikaisia" avoinna, mutta hakijoita ei ole. Taatusti pääset teholle töihin, jos sinusta on siihen. Työskentely teholla vaatii paljon miettimistä potilaan tilasta ja mahdollisista käänteistä voinnissa ja niihin reagoimista välittömästi. Paineen, ja stressinsietokykyä vaaditaan. Osaamistaso on korkealla, vaikka yksin olet potilaan kuplassa, yksin et kuitenkaan ole. Kollegat ympärillä tukee ja auttaa, koska tehohoito on tiimityötä. 

Koulussa kannattaa ottaa syventyvässä vaiheessa kriittisesti sairaan potilaan hoito -koulutuslinja. Harjoitteluissa suunnata päivystysosasto, joissa on valvonta. Leikkaussalissa anestesia puoli sekä teholle syventävä.

Link to comment
Share on other sites

12.2.2022 klo 06.28, Ariscka kirjoitti:

Taatusti pääset teholle töihin, jos sinusta on siihen.

Jokaisella asioiden oppiminen ja omaksuminen vie oman aikansa. Kukaan ei ole "seppä syntyessään". Nyt hoitajatilanne on niin huono, että työnantajilla ei ole juuri mahdollisuuksia valikoida hakijoita. Työnhakijan kiinnostus tehohoitotyötä kohtaan on jo paljon.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...