Jump to content
MAINOS

Tutkimus epäkohdista?


kukkis.

Recommended Posts

Löytyyköhän tutkimusta epäoikeuden mukaisesta kohtelusta työpaikalla, lähiesimiehen tai työnantajan epäkorrektista käytöksestä,  työntekijän kiusaamisesta, työntekijän ajojahdista jne kyllähän näitä aiheita riittää.

Onko kukaan koskaan uskaltanut tehdä tutkimusta?

Link to comment
Share on other sites

MAINOS
27 minuuttia sitten, jupet kirjoitti:

Mitä asiaa perkaavaa tutkimusta siis tarkemmin ottaen haet? 

Tutkimusta jossa käsitellään työpaikalla kiusaamista, huonoa työilmapiiriä, huonoa johtamista. 

Link to comment
Share on other sites

Enpä usko, koska eikös tutkimukset tilaa työnantaja... niin ei kait se halua lokaa omaan niskaan. Varsinkin jos johtajat ovat Kekkosen ajalta ja luulevat sen olevan elossa. Toiminta ohjeet/välineet saatu DDR sairaalasta. Eivät ole vielä ihmetelleet kun Telex laite ollut hiljainen yli 15v.... Ei ole uusia ohjeita tullut..

Link to comment
Share on other sites

Kyse ei liene uskalluksesta, vaikka tuskin shp:t tuollaista tilaisivat. Aihe kiinnostaa kovasti, muttei taida olla hoitotieteiden ydintä tällaiset työnantajia mahdollisesti lokaavat tutkimusaiheet, valitettavasti. Kiitoskortit ovat sitä rautaista hoitotieteen universaalia ydintä. Tsemppiä! ;)

  • Tykkää 2

Jotta elämä ei olisi liian helppoa- valitse hoitoala

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Hei

Olen tehnyt kandin, gradun ja väitöskirjan aiheesta whistleblowing for wrongdoing, jossa käsittelen terveydenhuollossa ilmeneviä väärinkäytöksiä ja niiden paljastamista. En tarkastele työssäni ainoastaan esihenkilöiden tekemiä väärinkäytöksiä tai organisatorisia epäkohtia, mutta myös henkilökunnan tahallaan tehtyjä kuten työpaikkakiusaaminen, potilaiden epäasiallinen kohtelu, lääkkeiden varastaminen, potilaan fyysinen kaltoinkohtelu ja työtehtävien/hoidon laiminlyönti. Lisäksi tarkastelen paljastamisesta koituvia seurauksia kuten syrjimistä tai työpaikkakiusaamista muun muassa esihenkilön taholta. Väitöskirjani ja neljä kansainvälistä julkaisua on avoimesti saatavilla Internetissä. Mikäli haluaa pelkästään johtamisen näkökulmaa lähtisin tarkastelemaan/tekemään hakuja esimerkiksi hakusanoilla unethical leadership/management jne. ja tähän lisäksi pohtia mitä eri käsitteitä voidaan käyttää samasta asiasta esimerkiksi toxic, deviant, destructive, bad jne. (näitä on paljon) ja yhdistää sitten tuohon johtamiseen ja sen eri variaatioihin.

Terveisin

Johanna Wiisak

Edited by JW82
Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...