Jump to content
MAINOS

ETÄHAASTATTELUTUTKIMUS MIELENTERVEYSPERUSTEISISTA SAIRAUSPOISSAOLOISTA ALLE 35-V. HELSINGISSÄ TYÖSKENTELEVILLE SOTE-ALAN TYÖNTEKIJÖILLE


NooraH
 Share

Recommended Posts

Oletko ollut sairauslomalla yleisten mielenterveysongelmien, kuten masennuksen tai ahdistuneisuuden takia?

Haluaisitko kertoa kokemuksistasi?

Kutsumme sinut osallistumaan Helsingin yliopiston tekemään haastattelututkimukseen, jossa selvitetään, millaisia tekijöitä nuorten työntekijöiden mielenterveyteen liittyvien sairauspoissaolojen taustalla on sosiaali- ja terveysalalla (sote), ja miten nykypäivän työelämä näyttäytyy nuorille sote-alan työntekijöille. Tutkimus toteutetaan Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa ja se on osa Helsinki Health Studya ja DAQI-hanketta. Tutkimusta rahoittaa Kansaneläkelaitos (Kela).

Sinun kokemuksesi ovat arvokkaita. Osallistumalla autat luomaan ymmärrystä aiheesta, josta ei ole vielä riittävästi tutkittua tietoa. Tutkimuksen tuottamaa tietoa voidaan hyödyntää mielenterveyteen liittyvien sairauspoissaolojen ennaltaehkäisyyn sekä sosiaali- ja terveysalan työolosuhteiden kehittämiseen nuorten työntekijöiden työssä jaksamista ja hyvinvointia paremmin tukeviksi.

Arvomme haastatteluun osallistuneiden kesken 4 kpl 25 e arvoisia päivittäistavarakaupan lahjakortteja.

.....................................................................................................................................................................................................

Voit osallistua, mikäli…

  • olet 18–34-vuotias
  • olet sosiaalialan tai terveysalan työntekijä 
  • työskentelet Helsingin alueella
  • sinulla on ollut kuluneen vuoden aikana vähintään yksi sairauspoissaolo (vähintään 1 päivä), joka liittyy lieväasteisiin tai korkeintaan keskivaikeisiin yleisiin mielenterveyden ongelmiin: ahdistuneisuuteen, masennukseen, tai muihin lieviin ja yleisiin mielenterveysoireisiin.

........................................................................................................................................................................................................

Haastattelemme noin 20 sote-alan työntekijää eri ammattiryhmistä. Haastattelut toteutetaan vuoden 2021 aikana videovälitteisessä etäyhteydessä ja ne kestävät noin tunnin. Haastattelua varten ei tarvitse valmistautua ennakkoon.

Haastattelu on ehdottoman luottamuksellinen, eikä tietojasi luovuteta työnantajille tai muillekaan ulkopuolisille tahoille. Tuloksia tarkastellaan ryhmätasolla, eikä yksittäisiä haastateltavia ole mahdollista tunnistaa tutkimusjulkaisuista. Tutkimusaineistoa käsitellään EU:n tietosuoja-asetuksen edellyttämällä tavalla. Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista, eikä siitä makseta palkkiota. Osallistumisesta ei ole odotettavissa haittoja.

Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä haastattelija Noora Heinoseen tai tutkimuksen johtajaan professori Anne Kouvoseen puhelimitse tai sähköpostitse, niin voimme varata sinulle sopivan haastatteluajan. Vastaamme myös mielellämme kysymyksiin.

Ystävällisesti,

Noora Heinonen

 

Yhteystiedot:

Haastattelija, tohtorikoulutettava, TtM, Noora Heinonen, noora.a.heinonen@helsinki.fi  puh. 050 307 1547

Tutkimuksen johtaja, professori Anne Kouvonen, anne.kouvonen@helsinki.fi  puh. 050 448 7113

Edited by NooraH
Link to comment
Share on other sites

  • NooraH changed the title to ETÄHAASTATTELUTUTKIMUS MIELENTERVEYSPERUSTEISISTA SAIRAUSPOISSAOLOISTA ALLE 35-V. HELSINGISSÄ TYÖSKENTELEVILLE SOTE-ALAN TYÖNTEKIJÖILLE

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...