Jump to content
MAINOS

Sijaisten kohtelu


patriciaas-

Recommended Posts

Aloitin kesätyöt toukokuussa. Olen lähihoitaja ammatiltani, mutta opiskelen sairaanhoitajaksi. Paikka on vanhusten hoitolaitos (Esperi). Vanhuksia on 25.
 

Vieläkään ei olla perehdytetty työhön. Kysyessäni jotain sanotaan heti etkö tiedä tätä ja tätä tai jos jokin pieni juttu on jäänyt tekemättä vanhuksen kieltäytyessä… tullaan heti valittamaan esim. parran ajo kun vanhus on jo tyytyväinen partaansa hyvässä lykyssä itse ajanut partansa… kaikki sanovat eri tavalla ja lopulta kun muuttaa palautteen mukaan toimintaa, tulee seuraava selittämään asian kolmannella tavalla…. 
 

Jo ensimmäisellä viikolla olin yksin yövuorossa 25 vanhuksen kanssa (yökköjä vain yksi). Aamulla sain sitten kuulla kuinka olin kuivittanut väärin… ( väärä vaippa, kun olin laittanut yövaipan eikä ”aamuvaippaa”) 

Tai kun vanhus lähti ruokailutilaanteesta pois sanoi vielä ettei aijo syödä… heti tultiin valittamaan etten saisi jättää ruokaa kylmettymään pöydälle…Ihan kuin mikroa ei olisi keksitty.

Ensimmäisellä viikolla kun suihkutin toisen kesätyöntekijän kanssa pritsillä… tultiin valittamaan että jokaisen vanhuksen jälkeen pritsi tulee pestä ja viedä sitten takaisin paikoilleen toiseen päähän taloa ja sitten hakea uusi vanhus pritsillä… pritsin pesun joka välissä ymmärrän mutta kärryrallia tolpan ympäri en ymmärrä…

Hoitajille kuuluu myös pyykkihuolto. Pyykkejä laittaessani sain kuulla että laitan niitä aivan väärään aikaan…missään ei lue mitään aikaa ja pyykkiä syntyy niin paljon että ei niitä ehdi siihen tahtiin pesemään jos pyykkikonetta ei saa heti laittaa päälle sen täyttyessä. Eikä kauaa mennyt kun muutin palautteen perusteella toimintaa, ja sain kuulla, että pyykkikone kuuluu samantien sen täyttyessä laittaa päälle. 

Vanhusten huoneissa on ainakin 25 astetta. Edes ikkunaa ei saa avata vaikka ovat suurin osa vuoteessa eivätkä edes ikkunan välittömässä läheisyydessä niin että voisivat karata ikkunasta ulos.

Sijaisilla ei ole edes omaa pukuhuonetta. Saamme käyttää tilaa jossa on yksi tuoli ja peili. Hyvä kun paikkaan mahtuu edes yksi luuta… mukava juttu kun kaikki 15 sijaista eri osastoilta ovat samaan aikaan jonottamassa vanhaan luutakomeroon. 
 

Pahinta on kun jos joku ”joutuu” huomauttamaan jostain asiasta… heti sen jälkeen menevät toimistoon puhumaan kakkaa ja jos yritän mennä mukaan… niin ovi lykätään kiinni ja minut lähetetään muualle tekemään jotain muuta. Joko he eivät ymmärrä että tiedän että puhuvat paskaa minusta tai sitten tekevät sen kiusatakseen. Osa vielä ryntää heti jälkeeni katsomaan mitä olen tehnyt… ja sen jälkeen tulee valittamaan jostain nippeli tiedosta… ihan mitättömästä asiasta… 
 

Työ on jo rankkaa itsessään ja kun sitä jatkuvasti valitetaaan jostain pienestä asiasta… ja kaikista pitää hakemalla hakea jokin virhe… saa välillä lähtemään töistä itku kurkussa… kun mikään ei ole oikein… 

 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 4 viikkoa myöhemmin...
MAINOS

Torlohka on oikeassa...uutta paikkaa kohti vaan. Voi kun itsekin olisin nuorempana tajunnut, ettei tuollaista tarvitse sietää tai kai sen tajusi mutta pelko oli ettei sitten saa töitä... sama oli kun heitti keikkaa niin jos jostakin keikasta kieltäytyi niin heti oli pelko ettei enää pyydetä. Nykyään kieltäydyn hyvillä mielin jos se on jaksamiseni vuoksi oleellista tai muutenkin haluan pitää vapaata. En enää mielistele ketään. Enkä jää katselemaan huonoa ilmapiiriä ja vittumaisia hoitajia. Koska totuus on että vittumaisille hoitajille kaikki on negatiivista. Jos teet työsi niin hyvin ettei siitä ole mitään sanottavaa, sitten iskee kateus ja selkään puukottaminen.

  • Tykkää 2
  • Kiitos 1
Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Nyt erottuu kyllä jyvät akanoista ja viidakkorumpu pärisee. Nyt mitataan sote paikkojen laatu ja taso ja varsinkin työilmapiiri.Nyt kannattaisi todellakin panostaa siihen että kaikkien on mukava tulla työvuoroon.Olkoon sitten vakkari taikka keikkalainen.

  • Ihastus 2
  • Kiitos 1
Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Niinkuin edellä kehoitettiin, ei kuin kohti uusia tuulia. Kenenkään ei pidä näihin kusipäiden johtamiin paikkoihin jäädä kyykytettäväksi. Niin kauan kun hoitajat nöyrinä suostuvat kaikkeen, näitä paikkoja riittää. Tähän on tultava muutos. On pidettävä huoli oikeuksistaan ja lyötävä nyrkkiä pöytään. Mieluummin työttömänä, kuin hyväksikäytettävänä hölmönä.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Työntekijät on just semmosia kuin pomo antaa olla. Oletan, että sulla on nimetty ohjaaja ja olet hänen tai pomon kanssa keskustellut näistä asioista. 

Niin monesta paikasta kuuluu tää sama viesti ja se on tosi ikävää. Ei tarvii sietää! Toivon, että pääset parempaan ilmapiiriin. 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Luo tunnus tai kirjaudu sisään kommentoidaksesi

Vain jäsenet voivat kommentoida

Luo tunnus

Rekisteröi tunnus yhteisöömme. Se on helppoa!

Rekisteröi uusi tunnus

Kirjaudu sisään

Onko sinulla jo tunnus?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...