Jump to content
MAINOS

Kesäloma, kun täydet lomaoikeudet


Sanelma

Recommended Posts

Miten yksiköissänne on ajoitettu kesälomien pitoaika? Pidetäänkö kesälomakautena 2.5.-30.9. välistä aikaa vai esim.kesä-elokuun välistä aikaa? Jos lomaoikeutesi on 38 päivää niin ajoittuuko kesälomasi miten? Saatko pitää neljä viikkoa kesä-elokuun sisällä ja viidennen viikon touko- tai syyskuussa?

Yksikössämme on alkanut jokavuotinen ”vääntö” kesälomista. Lista on kiertävä, mutta jälleen työnantaja pyytää meitä joustamaan lomien pitoajoistamme, jotta sijaisille saadaan katkeamaton lista myös toukokuun osalta. Talon ohjeistuksessa on, että täydet lomaoikeudet omaavien hoitajien kesäloman neljä viikkoa sijoitetaan kesä-elokuulle ja viiden viikko joko touko-tai syyskuulle. Kuitenkin nyt vaaditaan aloittamaan tämä neljän viikon lomajakso esim.24.5. alkaen, tai jopa aiemmin ja viides viikko annetaan mihin se työnantajalle sopii. Meneekö tämä oikein?

Huumori meinaa loppua asian kanssa, kun olet edellisenä kesänä lopettanut lomasi syyskuun puolenvälin jälkeen ja nyt ansaitsemasi lomapäivät sijoitetaan työnantajan vaatimaan ajankohtaan. Olet siis ainakin kaksi kesää perheesi lomista ulkona puolet tai enemmän. 
Omana sijaisaikanani ei kyllä kesäsijaisen listan vuoksi vakituinen henkilökunta joustanut koskaan vaan pitivät lomansa toiveidensa mukaisesti, mikä on mielestäni ihan raskaalla työllä ja työvuosilla ansaittu.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Vuosilomalakihan sanoo, että vuosiloma annetaan työntekijälle työnantajan määräämänä ajankohtana. Toisaalta kyllä sanotaan, että työnantajan tulee mahdollisuuksien mukaan ottaa huomioon työntekijän toiveet ja olla tasapuolinen kaikille, mutta mikään ei estä työnantajaa käyttämästä koko kesälomakautta lomia antaessaan.

Meillä taas ollaan siinä tilanteessa, että max. 3 viikkoa saa kerralla olla lomalla kesä-elokuussa ja sen yli menevät viikot touko- ja syyskuulle. 

Link to comment
Share on other sites

Noi lomajutut ovat hankalia.Minusta tärkeintä on kiertävyys.Jos lomaillut viime kesänä heinäkuun niin nyt ei voi olettaa että lomailee taas heinäkuun. Monissa paikoissa ei anneta kuin se kolme viikkoa lomaa jos tilanne ei sitä salli.Koronalla on vielä oma merkitys lomien pitämiseen ehkäpä. Avointa keskustelua pitäisi käydä ja pomon tuoda selkeästi mitkä ovat yleiset toimintamallit. Itse kanssa uutena ja sijaisena en ole vaatinut paljoakaan.Kaikki tarvitsevat lomaa.Viikon siirtäminen puoleen toiseen on ok mutta ei niin että olet lomalla toukokuun lopussa ja syyskuun alussa.Etkä aina heinäkuun!

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...