Jump to content

Miten koet ane-passari-instrumentoivahoitaja työnkierron?


Nepparikorva

Recommended Posts

Onko teillä käytössä tuota ane-passari-instrumentoivahoitaja -kiertoa? Kuinka yleistä kiertokäytäntö on? Miltä se tuntuu käytännössä? Tuleeko toisesta ns. vahvempi puoli? Mites päivystysvuorot, voitteko tehdä ne ns. vahvemmalla puolella?

Mietityttää kovin, koska minulla on tunnelma, että tahtoisin työskennellä tulevaisuudessa instrumentoivanahoitajana/passarina. Kuulopuheiden mukaan meidän leikkurissa tulevaisuuden trendi olisi, että hoitaja hallitsee molemmat puolet.  :-Olen siis suuntaamassa itseäni pikkuhiljaa salin puolelle, kunhan aika on kypsä.

Link to post
Share on other sites
Lääkärihoitaja

Kuten toisaalla sanoin. Tykkään kierrosta. Alussa tietysti aloitetaan yhdestä (ensin passari, sitten instrumentteli), mutta sen jälkeen kiertoon vaan. Tosin välillä leikkurissa on anestesiologian palkkalistoilla olevia anestesiahoitajia, jotka siis tekevät vain anea.

Link to post
Share on other sites

Toimii varmasti paikoissa, missä on vähän erikoisaloja, eli vaikka yksi tai kaksi erikoisalaa, tai jonkinlainen päiväkirurgia. Ei varmaankaan toimi isossa leikkurissa missä on paljon erikoisaloja. Itse olen ollut töissä vain Suomen suurimmassa keskussairaalassa ja sitten Suomen ykkössairaalassa, molemmissa oli niin paljon erikoisaloja etten olisi voinutkaan kuvitella klaaraavani molempien puolien hommat.

Link to post
Share on other sites

:- Niinpä. Täällä leikataan mm. niin gastrot, urot, verisuonet kuin ortopedisetkin ja päiväkirralta tulevat. On korvaa, silmää ja jos jonkinmoista elintä. Laaja skaala toki kiehtoo, mutta jos soppaan lisätään anestesiahoitajan työt niin saattaapa mennä jokunen aika ennenkuin tunnen pienintäkään ammatillista hallintaa.  ::)

Kaikesta huolimatta koitan itseni saliin ängetä ja oh:n kanssa keskusteluja käydä innottomuudestani työnkiertoon.

Link to post
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Rekisteröidy yhteisöömme

    Tervetuloa joukkoon!

×
×
  • Create New...