Jump to content
MAINOS

Ilmoitus aviin?


Tuulen marionetti

Recommended Posts

En tiedä, onko oikea paikka topalle, mutta näillä mennään. 

Ensimmäisenä: voinko tehdä ilmoituksen aviin siten, ettei työnantajani tai ilmoituksen kohteena olevat henkilöt saa tietää henkilöllisyyttäni? Tämä ei sinänsä ole ongelma, pystyn kyllä omalla naamallani pysymään sanojeni takana, mutta ainahan se toki helpottaa... 

 

Sitten. Voinko ylipäätään tehdä aviin ilmoitusta mielestäni täysin väärin hoidetusta covid-epäilytilanteesta? Kyseessä siis tilanne, jossa "puhtaalle" alueelle sijoitettu tietoisesti vahvasti covid-epäilty potilas. Puhtaalla alueella kaksi yksikköä, joista toisella (A) 2 eristyshuonetta välitiloineen ja toisella (B) ainoastaan käytävältä huoneeseen -huoneita. Tämä covid-epäilty sijoitettiin yksikköön B, perusteluna että B (yksikön lääkärin ohjeella, ylilääkärin hyväksymänä) on määritelty jo etukäteen "infektioyksiköksi" eli hengitystieinfektiot, haavaeristykset, ripulipotilaat jne sijoitetaan tämän osaston toiselle käytävälle. Eli covid-huoneesta pois tullessaan varusteet tuli riisua jo joko huoneessa tai sitten käytävällä (jossa myös huoneen pyykkikärry). Yksikön A lääkäri (hän halusi potilaan puhtaalle alueelle alunperinkin) meni tapaamaan potilasta kertakäyttöinen essu ja kirurginen suu-nenäsuojus. Ei siis visiiriä, muovitettua takkia, hanskoja tai edes kunnollista maskia, vaikka nämä olivat tarjolla huoneen oven vieressä. Lisäksi resursseissa ei otettu huomioon, että covid-epäilty mahdollisesti vaatisi oman hoitajan (?) vaan kyseistä potilasta hoitanut hoitaja hoiti myös muita potilaita (syöpäpotilasta, leikkauspotilasta jne). 

Tekisitkö kantelua, vai onko vain ajanhukkaa? 

Link to comment
Share on other sites

Aviin voi tehdä nimettömänä ilmoituksen kun lähettää kirjeen, silloin he eivät voi ottaa sinuun yhteyttä ja kysyä henkilötietoja joihin sinun tulee vastata. Tätä on avin oma ohjeistus.

Kohta 2.  Covid epäilyjä voidaan hoitaa ihan miten sattuu, siihen ei ole mitään lain määräämää ohjeistusta. Ei ole olemassa puhdas tai likainen puoli,  kaikki vaan sikinsokin. Niin se menee kaikkien muidenkin eristysten kanssa. Hoitajat ovat pelinappuloita joiden terveys ei ole minkään arvoinen.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...