Jump to content
MAINOS

Hematologia/Myelooma


Misrec

Recommended Posts

Kysyisin sellaista asiaa, kun olin juuri harjoittelussa ja vietin sitten siellä reilun päivän hematologian polilla ja oli sitten puhetta noista myelooma lääkkeistä siellä. Ja tuli sitten esille eräs lääke siinä, joka oli sellainen ikään kuin "viimeinen vaihtoehto".

Ja nyt en millään muista lääkkeen nimeä, mutta sen muistan että lääke oli kallis. Muistaakseni 2kk:n annos maksoi sellaiset 20.000€.

Eli tietäiskö joku mikä lääke on kyseessä?

"Peace is an illusion, you merely haven't yet seen what is trying to kill you."

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Velcade: Maksaa noin 1500€/annos

Annostussuositus. Bortetsomibin suositeltu aloitusannos on 1,3 mg/m2 kehon pinta-alaa kohden kahdesti viikossa kahden viikon ajan (päivät 1, 4, 8 ja 11), minkä jälkeen pidetään 10 päivän tauko (päivät 12­21). Tämä yhteensä 3 viikon jakso on yksi hoitosykli. Peräkkäisten Velcade-annosten välillä tulee pitää vähintään 72 tunnin tauko. Täydellisen hoitovasteen varmistuttua potilaille suositellaan vielä kahta Velcade-hoitosykliä. Hoitoon vastaaville potilaille, jotka eivät saavuta täydellistä hoitovastetta, suositellaan yhteensä 8 Velcade-hoitosykliä.

Tätä lääkitystä käytettiin silloin, kun olin itse hematologialla, siinä tapauksessa, kun oltiin jo muut hoidot käyty läpi. Tämä hoito oli tosin miellyttävämpi potilaalle, kuin ne aikaisemmin käytettävät.

Muttei ole sentään niin kallis, kuin Zevalin (10 336€/annos +isotoopin valmistus)

1.1. Valmisteen nimi

ZEVALIN

1.2. Vaikuttavat aineet ja niiden määrät

*Ibritumomabitiuksetaani 1,6 mg/ml

Yksi injektiopullo sisältää 3,2 mg ibritumomabitiuksetaania.

*tuotettu kiinanhamsterin munasarjojen geenimuunnossolulinjoissa (CHO) ja konjugoitu MX-DTPA-kelaattiin.

Zevalin on valmisteyhdistelmä yttrium-90:llä radioaktiivisesti merkittävän ibritumomabitiuksetaanin valmistusta varten.

Käyttövalmiiksi saatettu valmiste sisältää radioaktiivisen merkinnän jälkeen 2,08 mg ibritumomabitiuksetaania ja infuusionesteen kokonaistilavuus on 10 ml.

1.3. Lääkemuoto

Valmisteyhdistelmä radioaktiivista infuusionestettä varten.

2. KLIINISET TIEDOT

2.1. Käyttöaiheet

[90Y]-merkitty Zevalin on tarkoitettu konsolidaatiohoidoksi remission induktion jälkeen aiemmin hoitamattomilla follikulaarista lymfoomaa sairastavilla potilailla. Zevalinin hyötyä rituksimabin jälkeen kemoterapiaan yhdistettynä ei ole osoitettu.

[90Y]-merkitty Zevalin on tarkoitettu aikuispotilaille rituksimabihoidon jälkeen uusiutuneen tai sille hoitoresistentin CD20+ follikulaarisen B-solu non-Hodgkin-lymfooman (NHL) hoitoon.

"If you ain't part of a solution, you are solid or gas."

Link to comment
Share on other sites

Mun mielestä se oli joku Remivald tai vastaava. Mutta voin olla täsyin väärässäki.

Remicade se ei ollut...mikä sekin suhteellisen hintava on, tosin reumapotilailla käytössä taitaa pääasiallisesti olla.

Nii, ja oli vielä tabletteina. Annettiin potilaille kotia, ei tarvinut sairaalassa hoidatuttaa. Mun mielestä sellanen valkoinen ja vaalean sininen laatikko sillä oli. 

"Peace is an illusion, you merely haven't yet seen what is trying to kill you."

Link to comment
Share on other sites

Nykyään Velcade (i.v.)+dexametason (p.o) on myelooman ensihoito, jos potilaalla toteamisvaiheessa vakavat munuaisvauriot (=dialyysit). Tällöin saadaan nopea vaste ja voidaan saada pelastettua edes osa munuaisten toiminnasta.

Myelooman hoidossa on viimeaikoina tullut paljon uusia lääkkeitä jotka tietenkin ovat tod. kalliita mm. Velcade ja Revlimid (hinta vaihtelee vahvuuden mukaan 253-311e/pilleri)

Todennäköisesti tarkoitit juuri tätä Revlimidia, joka on talidomidin johdannainen ja jota potilaat syövät kotona.

Kyllähän noita kalliita lääkkeitä sytostaateista ja vasta-ainehoidoista löytyy. Lymfoomien hoitoon käytetty Zevalin. Hematologian puolella on aplastisen anemian hoidoissa "kani" ja "koni"-hoidot jotka ovat noin 20 000e/5pvän kuuri. Myös kaikki kokeiluasteella olevat erikoislupavalmisteet ovat aikan hintavia.

"Mutta tohtori..." "Hoitaja on vaiti ja tekee työnsä!"

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...