Jump to content
MAINOS

Laman vaikutukset


Soulcaptain

Recommended Posts

Hei!

Miten arveletta laman vaikuttavan tänne hoitopuolelle? Supistuksia tulossa? Määräaikaiset pihalle? Muistaako vanhemmat hoitoalan ihmiset viime laman vaikutuksia?

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Nykyisen työvoimapulan vallitessa en jaksa uskoa, että hoitohenkilökuntaa potkitaan pellolle. Ehkä lama saattaa vaikuttaa siihen, ettei saa vakinaistaa, mutta liitto taitaa tähän puuttua. Työvoimapulasta johtuen lienee kesäsupistukset edelleen monella osastolla tuttua...

I'm selfish, impatient and little insecure. I make mistakes, i'm out of control and at times hard to handle, but if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best.

Link to comment
Share on other sites

Kuten jo parissa muussa topicissa oon maininnu: Meillä kaupunki laittaa taloutta tasapainoon ja syyskuussa voimaan astunut täyttökielto jatkuu koko 2009 vuoden. Eli uusia virkoja ja toimia ei tuu eikä niitä täytetä, reppufirmoja ei käytetä sijaisten hankkimiseen... Tehyltä tulikin jo postia, et pitää ilmoitella jos potilasturvallisuus vaarantuu tämän takia.

Saas nähdä, tällä hetkellä meillä on hoitajia enemmän kuin tarpeen, lääkäreitäkin just muistaakseni kaikki vakanssit täynnä. MUTTA, 2 sh:ta aikoo jäädä puolikkaalle ja mä suunnittelen jääväni joko puolikkaalle tai sit kokonaan vuodeks pois.  ;D Pari työkaveria vissiin yrittää raskautua ja yks aloitti vuorotteluvapaan, toinen odottaa et 5v tulee mittariin ja jää heti. Siinähän jättävät sijaiset ettimättä...

Anna muutokselle aikaa. Eihän mikään voi kasvaa pellossa, jota jatkuvasti kynnetään.

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei lama näy vielä työsuhteiden täytössä. Päin vastoin odottelen, että tämä irtisanomisten ja lomautusten aalto ajaa kotirouvat sorvin ääreen. Näin ollen meilläkin voisi siis jopa unelmoida siitä, että kaikki toimet olisi täytetty, kaikki potilaspaikat olisi auki ja töitä voisi tehdä normi miehityksellä!

Wau! Hyvä kun on jotain mistä unelmoida  ;D

Ja kun katsoo hakijoiden määrää avoimiin toimiin, niin kyllä siinä on selvästi tapahtunut muutos parempaan (meidän kannalta). Hakijoita siis riittää.

Link to comment
Share on other sites

Mun tulevaan työpaikkaan haettiin 3 hoitajaa ja kaikki vakituiseen työsuhteeseen. Eli ei ainakaan tuossa työpaikassa lama näy.

"mutsis teki valituksen, kun sut sai"

Link to comment
Share on other sites

Mun tulevaan työpaikkaan haettiin 3 hoitajaa ja kaikki vakituiseen työsuhteeseen. Eli ei ainakaan tuossa työpaikassa lama näy.

Meijän osastolle laitettiin just myös kaks sh-toimea hakuun. Ja kesäksi on sijaisia varattuna ihan niinku aiemminkin, eli ei tunnu näkyvän.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ihmettelen vaan että mistä ne meinaa vähentää kun nyt jo mennään kaikessa säästökuurilla. Materiaalia pitää säästää ja henkilökuntaa on minimi ja sairaslomien sattuessa vielä vähempi, kun ei ole sijaisia.

Olen kuullut juttua, että alettais leikkaamaan lomarahoja ja ne kaupungin kassaan. Mutta nehän on jo ansaittua palkaa, eiköhän siihen puututa jos näin meinaavat. Ja sitä miettivät säästönä, et lomarahat annetaankin vapaana ja otetaan sijainen pakolliseen kohtaan tilalle, mut eihän ne siinäkään juuri säästä... Ihme touhua..

Nokiahan säästää kermavaahdossa, ei enää valkoista höttöä jälkiruokien kanssa, meillä ei ole ees sitä kermaa mistä säästää.

Link to comment
Share on other sites

Meillä oh oottelee lupaa palkata kesäks sijaisia. Ei vissiin tuu lupaa... Sit ilmeisesti yrittävät et lomarahat pitäis ottaa lomapäivinä. Ei tuu sekään onnistumaan...  :)

Anna muutokselle aikaa. Eihän mikään voi kasvaa pellossa, jota jatkuvasti kynnetään.

Link to comment
Share on other sites

Meillä kesäksi palkataan 190 kesätyöntekijää ja muutenkin uutta henkilökuntaa palkataan aina kun sopiva immeinen sattuu henkilöstötoimistoon yhteyttä ottamaan.

Link to comment
Share on other sites

Aika pohjalle pitää mennä ja/tai pidempi lama olla, että terveydenhuollon rakenteisiin isketään isommin.

Kyllähän terveydenhuolto on jo aika kriisissä. Tuskin voidaan entistä enempää pompottaa ja kyykyttää työntekijää. Paikkoja on nyt täyttämättä, monet järkevät ihmiset ovat hakeutuneet muualle, yleisöltä tulee suurempaa painetta saada edes alkeellisimmat peruskuviot toimimaan. Aika hallitsematontahan tuo meno jo nyt on, näkyy kyllä siinä, että työssä on porukkaa, joka on väsynyttä, ei jaksa kiinnostua, välittää tai vaan ajelehtii missä ajelehtii. Ääneen vois sanoa sen, että ihmisen saama hoito muuttuu enemmän satunnaisuuteen perustuvaksi tapahtumaksi, ja ihan konkreettisesti potilaita myös nykysysteemeillä menehtyy. Systeemi tai sen osaset eivät pysty/jaksa kiinnittämään huomiota välillä edes kriittisiin havaintoihin.

Jos nyt isketään isoja säästöjä päälle supistamalla henkilökuntaa, tinkimällä palkasta tai potkimalla työntekijöitä päähän, niin järjestelmä romahtaa lopullisesti. Ainoa tekijä, mikä voisi tähän johtaa, olisi huomattava työvoiman tarjonnan lisäys, eli voisi alkaa taas valkkaamaan työntekijöitä töihin millä ehdoilla vain, tulijoita olisi. Muutoksia voi toki tulla, mutta niiden tulee kehittää hoitoprosesseja tehokkaammiksi ja edullisemmiksi - samalla huomioiden työntekijän hyvinvointi.

Jos taantuma syvenee ja pitkittyy, niin tietysti yksi skenaario on sitten sellainen, että taloudellinen dynamiikka sortuu, verotulot laskevat rajusti eikä velkaakaan voi loputtomasti ottaa. Silloin on yksinkertaisesti pakko pistää menot tulojen mukaisiksi. Jos henkilökunnan puute on ja pysyy, niin lieventää jossain määrin työntekijän kyykyttämistä.

Isoilla keinoilla (eläköitymisen lykkääminen, työllisyysasteen lisääminen, tai vaikka kuntarakenteiden muutos: 166 kuntaa saa enemmän muilta avustuksia mitä keräävät itse verotuloja) voidaan isoja linjoja muuttaa. Ja niitä oikeasti pitäisi muuttaa, pienessä kansakunnassa on melkoinen muutos, jos ja kun 400 000 ihmistä enemmän on eläkkeellä ja 200 000 vähemmän töissä.

Joissain kunnissa toki ollaan niin tiukoilla (kuntatalouden pohja perustuu epäterveeseen rakenteeseen tai kunnan kukkarolla käydään liikaa), että melkoisia äkkikäännöksiä tullaan varmasti joillain kulmilla näkemään: pitkiä pakkolomautuksia tms.

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Miten arveletta laman vaikuttavan tänne hoitopuolelle? Supistuksia tulossa? Määräaikaiset pihalle? Muistaako vanhemmat hoitoalan ihmiset viime laman vaikutuksia?

Muistaa. Valmistuin silloin, kun laman seurauksia korjailtiin kiivaasti. Monessa paikassa oli valloilla kokonaisvaltainen palvelujen kartoittaminen, jotta tulokset etenkin lastensuojelussa saataisiin pysymään päivänvalon kestävällä tasolla. Niinhän siinä kuitenkin kävi, ettei resurssit riittäneet ja lasten hätä lisääntyi. Nykyään hoitelen laman aikana vanhemmiksi tulleiden sairaita lapsia, joille ei ole edes pystytty laman aikana perustarpeita täyttämään. Lamaa kuitenkaan syyttämättä kaikista ongelmista toivon, että tällä kertaa oltaisiin vähän viisaampia.

Viime laman seurauksena tehtiin pätkätöitä. Onnekas sai kuukauden työsopimuksen. Muut joutuivat tyytymään parin viikon pätkiin. Palkallisista kesälomista oli turha haaveilla. Oli itsestään selvää, että lomailu tapahtui omakustanteisesti ja työt jatkuivat taas pätkissä lomien jälkeen. Hyvänä puolena oli se, että lomansa ajankohdan sai itse valita vapaasti. Otti siis pätkätyön jostain sitten kun alkoi sataa vettä ja paistattelun aikaan kieltäytyi keikoista. Tuolloin puhuttiin myös siitä, että työpaikan saa kunhan on ensin saanut jalkansa oven väliin. Muuten paikan saaminen oli hyvin epävarmaa ja vähän niin kuin lottovoitto.

Tänä päivänä ei ole meillä ainakaan keskusteltu lomautuksista. Potilaita seisoo jonossa odottamassa osastolle pääsyä. Jonotusaika on noin puoli vuotta lapsi paroille. Kun työntekijä lähtee, tilalle palkataan heti uusi. Sairaanhoitajille olisi kysyntää, mutta heitä on vaikea saada. Sosionomeja taas jonottaa oven takana yhtä monta kuin lapsia. Heille paikoista kilpailu on kovaa peliä. Yleensä paikan saa se sosionomi, joka on ensin ollut talossa opintojen aikana harjoittelussa. Saanut siis jalan oven väliin.

Link to comment
Share on other sites

Joissakin kunnissa ollaan lomarahat vaihtamassa vapaisiin...  vaikuttaa myös monen hoitotyöntekijän tilipussiin.

Työnantaja yrittää ehdottaa tommosta, mutta Tehy ei hyväksy sitä koska ne on palkanalennussoppareita. Noista pitää sopia paikallisesti, mutta Tehyn valtuusto on kieltänyt ammattiosastoja sopimasta niitä, eli ei pitäs koskea ainakaan tehyläisiä? Ja yksittäinen jäsen ei saa edes sopia sellaista,  koska sellaista valtuutusta ei Tehy-sopimuksessa/KVTES:ssä ole. Tästä on olemassa myös Työtuomioistuimen päätös.
Link to comment
Share on other sites

Joissakin kunnissa ollaan lomarahat vaihtamassa vapaisiin...  vaikuttaa myös monen hoitotyöntekijän tilipussiin.

Niinhän tuo vaikuttaa. Mutta luulen että idealle saattaisi löytyä kannatusta varsinkin seniorihoitajien keskuudessa. Hyvä ratkaisu olisi että asianosaiselta kysytään että voidaanko näin tehdä ja toivetta sitten kunnioitetaan. Kyllähän tuo lomakin kivaa on.

Käytännön järjellä pääsisi myös hyviin säästöihin. Terveydenhuollon yksiköissä käytetään paljonkin kamaa jotka on tilattu jostain sairaalatavaran toimittajalta eli siinä on sitä erikoistuotteen hintaa päällä, vaikka samat tavarat voisi hakea puoli-ilmaiseksi isosta marketista tai tukkukortilla vielä edullisemmin oman paikkakunnan tukkuliikkeestä. En ole tutkinut hinnastoja, mutta kyllähän joka tyyppi sen tietää että kun haetaan esimerkiksi luistimet urheiluliikkeestä hinta on 200 € ja sitten painellaan markettiin ostamaan luistimet, mielellään vielä edullisinta mallia - hinta on 20 €.

Otetaan nyt esimerkiksi kaikenlaiset pussit, purkit ja muut pakkaukset. Jos säästöillä ei saataisi muuta niin ainakin pari työpaikkaa lisää lama-ajalle kun kunta palkkaisi jotkut pyörittämään oman kuntansa varustehuoltoa.

Muutenkin kaikenlainen alihankkijoilla keinottelu kvartaalitalouden vuoksi on pelleilyä. Kaikki ulkoistaminen maksaa enemmän kuin se että työntekijät olisivat omilla kirjoilla, johtuen pelkästään siitä syystä että nämä alihankkijat ovat yrityksiä, joiden yksi ja ainut tavoite on tehdä sitä kahisevaa. Työntekijät heille maksavat samanverran kuin muillekin -> ahnaita välikäsiä tulee lisää.

Sen lisäksi että alihankkijat ovat kalliita, ei ulkoistaminen takaa ostetun palvelun laatua. Kaikki jotka Porista ovat olleet kosketuksissa Ravanin pesulan kanssa tietävät, samaten tämä ruokatukkuri Immonen edustaa mielestäni huonoa ratkaisua. Palvelut on tilattava heiltä, koska kunta on tehnyt sopimuksen.

Suomeksi tämä tarkoittaa sitä että pyykkihuolto ei toimi ja ruuat tulee (jos tulee) miten sattuu, asialle ei oikein voida mitään kun päättäjät ovat halunneet "edullisen" palveluntuottajan.

Kasvimaata tuskin kannattaa alkaa pyörittämään joka sairaalan pihassa, mutta yksiköissä yleensä on pesukoneet. Niille voitaisiin palkata käyttäjä, joka ehtisi 100% työaikaa tehdessään pyörittämään pesupalvelua useammassakin yksikössä.

Meni vähän sekavaksi ja rönsyileväksi, mutta suokaa anteeksi. Pointtinani on kuitenkin että mikäli laman aikana johonkin toimiin pitää ryhtyä niin hyvä keino on pistää loppu ulkoistamispelleilyille ja palkata omille listoille sekin väki, sekä muistaa ostaa ne tarvikkeet järkevään hintaan mitä ostetaan. Ainakin kilpailuttaa sitten kunnolla.

Nyt menee jo ot:n puolelle, mutta kilpailuttamisesta vielä sen verran, että nämä Tampereen poijjaat olivat keksineet kääntää yleisen kaavan toisinperin palveluasumiseen liittyen. Eli yleensä kun kilpailutetaan, kysytään että mitä tälläinen maksaisi. Sielläpä oli lyöty summa paperiin ja kysytty että mitä te tarjoatte tällä rahalla. Kustannustehokkuus kuulemma aivan toista luokkaa kuin muualla.

Link to comment
Share on other sites

Joissakin kunnissa ollaan lomarahat vaihtamassa vapaisiin...  vaikuttaa myös monen hoitotyöntekijän tilipussiin.

Niinhän tuo vaikuttaa. Mutta luulen että idealle saattaisi löytyä kannatusta varsinkin seniorihoitajien keskuudessa. Hyvä ratkaisu olisi että asianosaiselta kysytään että voidaanko näin tehdä ja toivetta sitten kunnioitetaan. Kyllähän tuo lomakin kivaa on.

Onhan se, kannattaa kuitenkin muistaa että lomarahan osuus vuosiansioista on palttiarallaa jopa 5 % ja vaikutukset kantaa eläkkeisiin saakka. Lisäksi säästöä haetaan myös siten, että sijaisia ei lomarahavapaiden ajaksi palkata. Tämä taas revitään duunikavereiden selkänahasta, niiden jotka tekevät töitä näiden vapaiden aikana. Ei kannata ei. Onneksi Tehyn valtuusto on kieltänyt sopimasta näistä mitään ja kuten aiemmin sanoin, yksittäinen jäsen ei tollaista voi edes sopia.

muoks: tossa se päätös http://www.oikeus.fi/tyotuomioistuin/tulostus/38515.htm

Tuomiolauselma

Työtuomioistuin vahvistaa, että Jyväskylän maalaiskunta on menetellyt kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (2005 - 2007) lomarahaa koskevan IV luvun 14 §:n ja 15 §:n vastaisesti ottaessaan työnantajan yksipuolisella päätöksellä käyttöön lomarahan vapaaksi vaihtamista tarkoittavan järjestelmän.

Eli työnantaja ei voi yksipuoleisesti tästä päättää.

Link to comment
Share on other sites

Tehyn valtuusto on kieltänyt sopimasta näistä mitään

No sittenhän asia on eri. Paitsi että superilaiset saavat itse päättää?

Onhan se, kannattaa kuitenkin muistaa että lomarahan osuus vuosiansioista on palttiarallaa jopa 5 % ja vaikutukset kantaa eläkkeisiin saakka.

Niinhän se on, että jos työmaalla on kaikki päivät niin eläkettä saapi enemmän kuin ne jotka on olleet vain puolet päivistä. Kyllä varmaan kaikki tämän tietää. Tosin ajateltua sitä ei varmastikaan tule. Tai ainakin itsellä yleensä mielessä ainoastaan seuraava päivä/viikko/max. kuukausi kun raha- ja loma-asioista on puhetta.

Lisäksi säästöä haetaan myös siten, että sijaisia ei lomarahavapaiden ajaksi palkata. Tämä taas revitään duunikavereiden selkänahasta, niiden jotka tekevät töitä näiden vapaiden aikana.

Työkavereita ei voida pakottaa ylityöhön sillä perusteella että jollekkin on annettu lomaa. Ja työvuoron aikana muutenkin tehdään se mitä ehditään ja turvallisesti saadaan tehtyä ja loput on sitten seuraavan vuoron.

Ainakin taitavat lait sanoa että pitää olla riittävä määrä väkeä töissä ja muutaman hengen porukkaa ei saa pyörittää siellä yötä myöten montaa viikkoa.

Tietty istuskelut ja rupattelut jää pelkästään niihin virallisiin taukoihin mutta sen ainakin itse kestän, työmaalle on työtä menty tekemäänkin.

Jossain kohtaa systeemi sitten kaatuu omaan mahdottomuuteensa eikä siihen tarvita tuolloin enää tehyäkään että saadaan oikea määrä väkeä töihin ajallaan, vaan sen tajuaa jokainen rahakirstun vartija itsekkin. Viimeistään kun itse tarvitsevat alan palveluita.

Tai näin olisi ehkä ihannemaailmassa :) Tosielämässä taitaa se kiire useimmissa paikoissa haitata nyt jo työntekoa, mentiin vajaalla tai ei, eikä ehditä niitä virallisiakaan taukoja pitämään ja ylitöitäkin taitaa ropista jossain päin ihan kivasti. Täällä Porissa on jotain lakeja ja porsaanreikiä etsitty, tulee vain lisätyötä niin ei tarvitse maksaa sitten. Talkoilla saa olla työssäkin:D

Hoitajat tarvitsisivat vähän sellasta paperiliittomeininkiä ettei ihan kaikkeen nöyrrytä. Ja olen huomannut keikkaillessani että alalla on aika paljon työntekijöitä jotka ovat vihoissa esimiehilleen melkein kaikesta, mutta sitten kun oh tupsahtaa paikalle niin hymyillään väkisin ja melkein lähdetään hakemaan sitä punaista mattoa.

Ei minunkaan mielestä aikuisten hiekkalaatikolle, kuten työpaikalle, kuulu mikään huuto-ottelu tai päähänlyöntikilpailu, mutta kyllä asiasta pitää uskaltaa sanoa että ei se näin vaan mene. Juuri työvuorot ovat aiheuttaneet paljon em. kiukuttelua.

Fiktiivinen tilanne: Oh tulee ovelle ja kysyy mintulta että ehtisikö hän tekemään huomenna iltavuoron vaikka vapaapäivä onkin. Minttu siihen että kyllä hän sen voi tehdä jos on tarvetta. Mintulle merkataan iltavuoro ja kun oh häipyy ovelta niin alkaa kiukuttelu että miksi juuri minun on pakko tänne tulla tekemään sitä vuoroa, vaikka juuri itse on myöntynyt sen tekemään. Kun ei sovi niin sanotaan että ei kiitos, mulla on jo muuta.

Eli työnantaja ei voi yksipuoleisesti tästä päättää.

Ja näin on hyvä. Tästä me ainakin ollaan samaa mieltä ;)

Link to comment
Share on other sites

Tehyn valtuusto on kieltänyt sopimasta näistä mitään

No sittenhän asia on eri. Paitsi että superilaiset saavat itse päättää?

Taisin nimenomaan sanoa että tehyläisiä tuo ei ainakaan koske? Muut saa toki neuvotella niin hyviä tai huonoja sopimuksia kuin haluavat.

Lisäksi säästöä haetaan myös siten, että sijaisia ei lomarahavapaiden ajaksi palkata. Tämä taas revitään duunikavereiden selkänahasta, niiden jotka tekevät töitä näiden vapaiden aikana.

Työkavereita ei voida pakottaa ylityöhön sillä perusteella että jollekkin on annettu lomaa. Ja työvuoron aikana muutenkin tehdään se mitä ehditään ja turvallisesti saadaan tehtyä ja loput on sitten seuraavan vuoron.

Ei ylitöihin voikkaaan, sitäkään en tainnut väittää? Jos samat työt täytyy tehdä pienemmällä nuppimäärällä, on sanomattakin selvää että työssäolijoiden kuormitus lisääntyy. Ihan samankaltainen tilanne kuin että vuorosta joku sairastuu ja sijaista ei saada.

Tai näin olisi ehkä ihannemaailmassa
Pääsit asian ytimeen. Asiat ei mene oikeassa elämässä aina ihan niin kuin luulisi :)

Hoitajat tarvitsisivat vähän sellasta paperiliittomeininkiä ettei ihan kaikkeen nöyrrytä. Ja olen huomannut keikkaillessani että alalla on aika paljon työntekijöitä jotka ovat vihoissa esimiehilleen melkein kaikesta, mutta sitten kun oh tupsahtaa paikalle niin hymyillään väkisin ja melkein lähdetään hakemaan sitä punaista mattoa.

Ei minunkaan mielestä aikuisten hiekkalaatikolle, kuten työpaikalle, kuulu mikään huuto-ottelu tai päähänlyöntikilpailu, mutta kyllä asiasta pitää uskaltaa sanoa että ei se näin vaan mene. Juuri työvuorot ovat aiheuttaneet paljon em. kiukuttelua.

Fiktiivinen tilanne: Oh tulee ovelle ja kysyy mintulta että ehtisikö hän tekemään huomenna iltavuoron vaikka vapaapäivä onkin. Minttu siihen että kyllä hän sen voi tehdä jos on tarvetta. Mintulle merkataan iltavuoro ja kun oh häipyy ovelta niin alkaa kiukuttelu että miksi juuri minun on pakko tänne tulla tekemään sitä vuoroa, vaikka juuri itse on myöntynyt sen tekemään. Kun ei sovi niin sanotaan että ei kiitos, mulla on jo muuta.

Tästä olen täysin samaa mieltä. Ihmisten olis opittava sanomaan 'ei'.
Link to comment
Share on other sites

Otetaan nyt esimerkiksi kaikenlaiset pussit, purkit ja muut pakkaukset. Jos säästöillä ei saataisi muuta niin ainakin pari työpaikkaa lisää lama-ajalle kun kunta palkkaisi jotkut pyörittämään oman kuntansa varustehuoltoa.

Mä peräänkuulutan myös tälläistä "Kekkoslaista" työvoimapolitiikkaa. Suojatyöpaikat on myös yhteiskunnan tuki ja turva. Mua ei pätkääkään haittaa että tuola kunnan (työ)mailla notkuu muutama ylimääräinen (työ)mies jos se työ pitää sen miehen raittiina ja elämässä kiinni. Kuten hyvin tiedämme, sosiaaliset ongelmat ja huikka on työttömälle uhka. Ja nämä sosiaalitapaukset ne vasta kalliita onkin. Yhteiskunta ylläpitää työikäistä ihmistä pelkästään työn puutteen ja siitä aiheutuneiden seurausten takia.

Olisi helppoa laskea niin että kun työntekijä irtisanotaan ja hän jää työttömäksi niin pelkkä verotulo tippuisi. Todellisuudessa se kääntyy sen yksilön kohdalla ikäänkuin miinusmerkkiseksi.

Link to comment
Share on other sites

Uskon, että Superilla ja JHL:lla tulee olemaan vaikeaa saada Tehyn sopimat liki 4:n prosentin "ylimäääriset" kiinni seuraavalla kaudella. Voi olla jopa liki nollasopimus seuraava.

Link to comment
Share on other sites

Neuvottelupuolella KT:n Jalonen on tosta 2010-2011 puhunut, että silloin on kuntatalous tiukimmillaan. Ei taida esim. OAJ:n ja Superin johtajat enää ollakkaan niin hyvää kaveria sitten, kuin edellisten neuvottelujen aikana, tiiä tuota? Mielenkiintoista nähdä, miten paletti sitten sekoitetaan ja syntyykö jotain uutta, jopa orastavaa (realistista) ajattelua liittojen yhdistämisestä?

Mutta nyt tällä hetkellä taitaa kuulua narinaa, kun hallitus natisee liitoksissaan. Hajotkoon perkele!

-tule turma tuonen tietä, pikku reppu selässä, pikku kirves kontissa. Napsauta sillä ohtaan, justiinsa nokan kohtaan-

Link to comment
Share on other sites

Hohhoijaa näitä ihmisten höpinöitä täällä.Julkisella puolella se paletti on vasta alkamassa pikkuhiljaa.Ja kun ei ole rahaa,niin ei ole rahaa,vaikka olis kuinka ison talon poika tahansa.

Joku kyseli viime laman vaikutuksia.En ala joutavia löpistä.Yksi muisto ja näkemys.Tässä.silloin ennen muinoin hellitus ja valtiovarainministeriön korkeimmat virkamiehet alkoivat valmistautua siihen,että raha kassasta loppuu kokonaan,SIIS RAHA LOPPUU!!.Ja toki niin että laki sanoo sitä ja läki sanoo tätä ....mutta ei ole rahaa.Eli kun lapsilisien pitäisi kolahtaa ihmisten tileille... ei kolahda.Kun eläkkeet pitäisi maksaa.... ei makseta.Tai rahaa riittää vain osalle;aakkosten mukaan .... vai kaikille 50% ,jotta jokainen saa jotain.keskustelivat herrat myös korkeasti lakitieteisiin perehtyneiden ihmisten kanssa.Käteen  kait vain jäi,että jos näin käy laittomuushan se,voivoi.Mutta kun sitä rahaa ei ole ,niin ei ole.

Tää kokonaispaletti alkaa pikkuhiljaa näyttää aika pahalta,ja edelleen SE VASTA ON JULKISELLA PUOLLA ALKAMASSA.Jos kuka tään uutisia katsonut,niin ensi vuonna Kirkko on ihan k..ssa.Se on ihan varma tieto näkemykseni mukaan.Sillä lie jotain tekemistä yhteisöveropohjan romahtamisen kanssa,oletan.

Pikkuhiljaa kiinnostaisi kuitenkin missä se kaikki raha on?ja kun KAIKKI VALTIOT ON KURALLA niin keltä sitä loputtomasti lainaillaan.

Että jos jonkun ohjeen antais ihmisille oma pää käyttöön ja sordiinoa tiukemmin päähän.Ylipäätään.Mutta ei hyvältä näytä.

Link to comment
Share on other sites

Uskon, että Superilla ja JHL:lla tulee olemaan vaikeaa saada Tehyn sopimat liki 4:n prosentin "ylimäääriset" kiinni seuraavalla kaudella. Voi olla jopa liki nollasopimus seuraava.

JHL ihmisenä tässä sulle.Muistatko sen 30e mikä jyrkästi kansanedustajille postitettiin,ei siis kelvannut.mutta sopimus tuli ja se ero JHL/TEHy hoitaja oli meillä 7,80 lopulta kun tovi sopimusta oli eletty. Eli 30e-kiitos ei ,37,80e JIPPII,MAHTAVAA!!UPEETA!

Näin siis Tehy muisti koulutason hoitajia MASSIIVISELLA PALKAN KOROTUKSELLA.En sitten kyllä millään saa tosta 7,80e sitä 4% en edes hyvällä tahdolla.

Täytyy olla nuija koulutason hoitaja jos tehyyn kuuluu.Siinä liitossa on koulutason hoitajille paikka Volgan lautturina kiskomassa muille noita hyviä sic. PROSENTTI KOROTUKSI.Melko reilua!

Link to comment
Share on other sites

Et siis ole tutustunut Tehy lisäpöytäkirjaan jossa kyllä vilkkuu noita prosentteja aina tunne reiluun 4 prosenttiinn saakka. Ja omalla työpaikallani on seinällä lappu jossa JHL sanoo neuvottelevansa niistä seuraavalla sopimuskierroksella eli ihan kohta.  :D

Link to comment
Share on other sites

Mua suoraan sanoen pelottaa ihan perkeleesti, mitä syksy tuo tullessaan... Määräaikainen työsuhteeni päättyy 31.8.... Jos talouden näkymät tästä vielä synkkenevät, niin voi käydä mun kohdalla hullusti. Yksin asuvana ja asuntolainaa vielä noin 60 000e maksamatta on pienoinen pelko persuksissa tuon syksyn suhteen.

Hain alkuvuodesta vakitoimea täältä nykyisestä työpaikastani, enkä päässyt edes haastatteluun. Valittiin talon ulkopuolinen sitten siihenkin virkaan.

Olen jo alkanut kysellä uusia tuulia ihan koko maasta, ilmoittautunut jo tuon mol.fi -sivuston kautta työnhakijaksikin.

Yhtään en uskalla itse vielä edes ajatella syksyä, vaan yritän pelata varmanpäälle.

- Sinähän olet väsynyt, kun on oikein pussitkin silmien alla!

- Ei ne oo pussit, ne on tissit!

Link to comment
Share on other sites

Tehyn valtuusto on kieltänyt sopimasta näistä mitään

No sittenhän asia on eri. Paitsi että superilaiset saavat itse päättää?

Taisin nimenomaan sanoa että tehyläisiä tuo ei ainakaan koske? Muut saa toki neuvotella niin hyviä tai huonoja sopimuksia kuin haluavat.

Hoi! Olisko hyvä ajatella niin, että kaikki liitosta riippumatta on samassa veneessä tässä(kin) asiassa. Ei lietsota nyt tuota "mikäliittoonviisainjakaunein" kakkaa.

Ei minuakaan kiinnosta ruveta sopimaan mistään lomarahat vapaiksi-meiningillä, niinkuin on täälläkin päin puhuttu.

Fear Campaign

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...