Jump to content
MAINOS

Hoitotyössä vallitsevat olosuhteet ja hoitotyössä viihtyvyys


EmmaK

Recommended Posts

Jos voisit parantaa hoitajien työoloja kuinka tekisit sen? Mitkä ovat hoitotyön ongelmakohtia ja kuinka saada väki pysymään hoitoalalla? 

Nyt on hirveästi nämä asiat pinnalla....

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Varmaan moni haluaisi huutaa: resursseja!

Niitä kuitenkaan ei taida olla isosti luvassa.

Harjoittelupaikoissa yksi mielenkiintoinen lähde tutustua arkeen on se vihko tai kansio, johon on talletettu muistiot osaston palavereista. Niiden avulla voi hahmotella elettyä elämää parhaillaan vuosien taakse. Edellisessä paikassa kiinnitin huomiota muutamaan kehitysprojektiin, jotka vuoden aikana olivat olleet hyvin säännöllisiä aiheita viikkopalavereissa. Ensin niitä oli esitelty, sitten kerrottu miten tavat otetaan käyttöön osastolla ja miten niiden käyttöä seurataan. Ja nyt paikalla ollessani mikään niistä ei ollut käytössä. Selvästi jostakin ylemmän johdon kautta alaspäin syötettyjä ideoita joihin on käytetty paljon aikaa mutta osastolla niihin ei ole nähty tarvetta ja ne ovat kadonneet heti kun mahdollista.

Kuinka paljon paremmin aika käytettäisiin ja työ helpottuisi jos kenttä saisi itse kehittää työtään? Siis tehdä ylhäältä määrättyjen kehitystoimien sijaan omaa suunnittelua ja kehitystä. Alhaalta ylös. Työssä olevat varmasti keksivät tapoja säästää aikaa ja vaivaa omassa työssään. Vai keksittekö?

Samoin kiinnitin huomiota usein esillä olleisiin budjetti-asioihin. Kysyin kuka budjetit tekee. Taas joku jossain ylempänä. Tuntui tympeältä ajatella sitä, ettei osaston väki ollenkaan saa itse vaikuttaa budjetin valmisteluun mutta joutuu säännöllisesti kuulemaan kuinka ylhäältä annettua (todennäköisesti osittain täysin realiteeteista irrotettu) budjettia ei TAASKAAN ole onnistuttu noudattamaan. Tuskin piristää ketään.

-

Joten. Jos resursseja ei kuitenkaan saa, jotenkin haluaisin nähdä osaston tason ja ylemmän tason välisen kuilun edes vähän kapenevan. Ymmärrettävästi siellä ylempänä on oltava hallinnon ammattilaisia. Mutta onko kuitenkin liian vähän tajua kentästä. 

Näin pohtii opiskelija hyvin puutteellisella kokemuksella sote-alasta. Kuitenkin edellisessä työssä jouduin johtavassakin asemassa opettelemaan juuri tätä alhaalta ylöspäin nousevaa työn ideointia ja motivointia. Se ei ole helppoa ja ymmärrän miksi se monessa paikkaa puuttuu. Mutta kyllä se onnistuessaan sitten onkin hyvä.

 

Varmasti on paljon muitakin asioita mutta tämä sykki nyt ajatuksissani.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
18.11.2020 klo 10.37, Murse.fi kirjoitti:

Työssä olevat varmasti keksivät tapoja säästää aikaa ja vaivaa omassa työssään. Vai keksittekö?

 Miksi tehdään kahta työvuoroa , kun toisen  työpaikan hoitajat saavat jatkuvasti kärsiä tästä piittamattomuudesta. Kyllä työaikalaki määrittää kaikkia työntekijöitä. Esimiehet alkaa  katsokaa missä teidän VAKITUISET TEKEVÄT eli rikkovatko tahallisesti työaikalakia. Puhuttiin pahimmillaan on aina 2 työntekijän vajaus , kun työntekijä valikoi mihin menee  tai jääkö kotiin / viroon huilaamaan??  

Yksiesimerkki viime aikoina: Vierasmaalainen naistyöntekijä laittoi viestin keikkatyöpaikalle; Vakituinen toisessa työpaikassa, kunta ja meille tekee ns." keikkaa" ja aina yövuoro? Yövuoro alkaa klo.20.45-7.15.  Aamulla v....lla tuulella. Jatkuvasti ilta ja suoraan yövuoroon ja parhaimmillaan 4 putkea töitä???  Tietääkö vakituinen työpaikka tästä toiminnasta? Tämä kyseinen naishenkilö ilmoittaa usein EI PÄÄSE KUN VASTA klo.21.00 aikaa.... eli me iltavuorolaiset joudumme tekemään jatkuvasti ylitöitä ja selittämään uudelle esimiehelle tämän kyseisen henkilön "törkeätä " toimintaa. Tai toinen vaihtoehto jätetään osasto tyhjillään?   Kyseinen työntekijä nostaa palkkaa jo klo.20.45 vaikka EI OLE TYÖPAIKALLA? Lisäksi ainakin kaksi kertaa EI ole edes saapunut työpaikalle eli yövuoroon. Joudutaan soittamaan perään ja ei edes viitsi vastata puhelimeen ja seli, seli ....Meidän mitta on täysi. Moni meistä käyttää julkista liikennettä ja myöhästytään aina siitä tämän kyseisen "TÄYDELLISEN" duunarin takia ja todella ITSEKÄS TYYPPI. 

Jos vakituinen Suomalainen keikkalainen aamusta myöhästyy muutaman minuutin , niin heti palkasta pois... näin 

Puhutaan tasa-arvoisuudesta mitä ei ole edes olemassa: Suomalaisia keikkalaisia sorjetaan todella pahasti ja Vakituiset Suomalaiset hoitajat ovat siinä suuna ja päänä.  Viimeksi tein keikkaa kaupungille ja kaksi viikkoa oli kärsimystä. 

Kävin 1x wc:ssä työajalla ja ovi oli lukossa, huomaa LUKOSSA eli suomeksi kiinni. Niin TAAS NAISTYÖNKIJÄ tuli KYLMÄSTI SINNE PESEMÄÄN KÄSIÄ?  Kiskoi oven auki ja  alkoi pesemään käsiä? Eli et uskalla edes työajalla käydä edes yhtään kertaa wc:ssä. Keikkalaisella ei ole edes intiimi suojaa työajalla. Lisäksi sain 2pv perehdys ja iltavuoroon en yhtään. Vakituinen työntekijä ilmoitti ; OLEN RASITE.....Toinen taas sain kk:n perehdyksen eli kysyin; MIKSI? Olin vielä eri kerroksissa ja aina uudet asukkaat.

Nämä 1pv perehdys oli sinnepäin eli jokainen kertoi oman version työstä ja toinen perehdys sh alaisuudessa; SEISO JA KATSELE MITÄ TEEN ja niin p ...a tuulella kuin olla ja saattoi. Lopetin työt välittömästi täältä. Käytös oli todella halpamaista ja ylimielistä. Turha syyttää on väsynyt ; ON KEKSITTY TYÖTERVEYS ja sieltä saa sairauslomaa tai moni ottaa omaa lomaa eli selityksiä on laidasta laitaan. Yksi selitys, mihin olen törmännyt; TYÖPAIKKAKIUSAAMINEN? MIksi ei kerro esimiehelle asiasta?

 Turha marista miten saadaan keikkalaisia töihin, kun käytös on näin ala-arvoista. MIKSI VAKITUISIA aina myös lehtien palstoilla SUOSITAAN KYLMÄSTI. Samat säännöt heillä pitää olla jokaisessa työpaikassa. Yhteistyötä ette osaa tehdä toisten kanssa ja TYÖPAIKKA ON TYÖPAIKKA . SIIS EI TEIDÄÄN KOTI, kotona saatte riehua mielin määrin.  Ketään ei kiinnosta, ei edes työantajaa . Keikkalainen saisi lemput ja vakituinen taas "ON NIIN HYVÄ TYÖNTEKIJÄ!"  Hällä väliä , jos kaikki pelkäävät tai sairastuvat. 

 

Kaikesta päätellen taas oli lehdessä juttua eli joka päivä kuka uskaltaa edes tulla töihin nykyisin? Jos, vakituiset saavat tehdä mitä lystää  ja heillä on ihan omat säännöt!

Link to comment
Share on other sites

Muutenkin kiertäminen korona-aikana on tosi riskaapelia.Osa työnantajista ovat tarkkoja ja monet ei välttämättä.Ihmisten omaan vastuuseen ei aina voi luottaa.Keikkaahan pystyy tekemään monen firman kautta jne

Link to comment
Share on other sites

Korjaan tekstiä. Tarjottiin pitkää sijaisuutta kaupungilla. Tämä kuka sain kk:n perehdyksen . Oli ollut jo yli 5v vanhustyössä. n.35-40v. Oli nolona. Naamataulu taisi vain miellyttää toisia ja sain kuvan hän ei saanut tehdä oikein mitään.  Itse joudun kylmiltäin jo vastamaan osastosta yksin seuraavana päivänä, kun ketään ei tullut osastolle. Tupakalla taisit olla?

Ihan vallan käyttöä vakituisilta duunareilta. Itse eivät edes pärjää naapuri osastolla yhtä päivää. Sh oli jo aamusta v....lla tuulella . Sanaharkkaa jo aamusta muiden hoitajien kesken ja päivällä johtajan kanssa.  Minut "pakotettiin hänen pariksi", kun yökkö ei viitsinyt kuunnella mitä johtaja sanoi puhelimessa. Vaikka sain kiitokset muilta. TÄMÄ RASITE EI ASTU ENÄÄ KUNNAN LEIPIIN. Yksityisellä on paljon mukavammat työkaverit ja vallan käyttö kielletty työajalla.

Kuka kuulutti ; OLI YÖKKÖ! Keikkalaiset ovat RASITEITA! Meitä oli paljon joka päivä. Hänen EI EDES TARVINNUT/VAIVANTUA auttamaan meitä keikkalaisia. Suuta osasi kyllä soittaa aamuisin .  Tunnistin hänet eräästä yksityisestä työpaikasta. Missä minulta varastettiin ecco työkengät pukuhuoneesta. Yökkö meni oudon hiljaiseksi, kun kerroin asiasta?? Sen jälkeen : OLIN RASITE. Voitte päätellä mitä ajattelin sen jälkeen tästä henkilöstä?  Toinen keikkalainen oli vain 3h ja häipyi työstä pois ei ole näkynyt. Muutama sain paniikkikohtauksia , juuri näiden kylmien vakituisten takia. Luulevat itsestään liikoja ja valitetaan ketään ei saada????

Se keikkafirma joka EI EDES PÄÄSTÄ Duunareita näihin työpaikkoihin. Johtajalle iso kiitos, meiltä keikkalaisilta. Oli juttua lehdessä.

Muuten johtaja sain tiedon, miksi lopetin.  Olen saanut todella hyvän tuntuisia työpaikkoja määräaikaisia ja peräti bonusta luvattu palkan päälle. En, ole edes hakenut. 

Olen onneksi määräaikainen yksityisellä parhaillaan ja nyt ARVOSTAN UUTTA JOHTAJAA TODELLA PALJON.  

On antanut varotuksia VAKITUISILLE TAI peräti lemput TYÖPAIKKAKIUSAAMISESTA ihan lyhyellä ajalla.  On sama minkä maalainen duunari on.  Kirjallinen varoitus työpaikkakiusaamisesta ja lemput perää jos työasenne EI MUUTU toisia kohtaan tai tiettyä henkilöä kohtaan. Näin meillä yksityisellä toimitaan. EI Suosita vakituisia vaan kaikki ovat tasa-arvoisia.

NYT taas tuli (vakituinen) ilmi tuleva n.30v nais sairaanhoitaja opiskelija on valehdellut KYLMÄSTI. JÄI KIINNI ja katsotaan mitä perässä seuraa. Ainakin lääkeisiin ei ole lupa mennä. Muut johtajat ottakaa mallia. Katsokaa enemmän VAKITUISTEN TOIMINTAA työpaikoilla. Useat keikkalaiset tietävät taatusti , mitä saavat tehdä ja myös keikkalaiset ilmoittavat kylmästi työpaikkakiusaamisesta. Kuuluu työkuvaamme.

 Ainoa toivomus on; EMME HALUA JOUTUA RISTIRIITATILANTEISIIN JATKUVASTI. Tapelkaa vakituiset niin paljon keskenänne kuin pystytte, mutta keikkalaiset/ sijaiset jättäkää RAUHAA.

Paitsi nämä ketkä luulevat itsestään liikoja ja he ovat ensimmäisenä lääkkeissä.  Samoin meidän yö keikkalainen joutuu vastaamaan miksi EI SAAVU TYÖVUOROON AJALLAAN. Palkasta pois. Raukkamaista jättää lappu pöydälle ja näin ilmoittaa asiasta.  Keikat loppuvat seinää. TAAS  OLI KUNNAN/KAUPUNGIN oma vakituinen duunari. Pitää itseään parempana , kun on KAUPUNGILLA TYÖSSÄ. Illat kaupungilla ja yövuoroja usein ottaa meiltä, jos on puutos.  Ja aina myöhässä ja me teemme ylitunteja TÄMÄN TÄYDELLISEN henkilön takia. Nyt meiltä kaikilta mitta on täysi. 

Toinen keikkalainen myös kaupungilla työssä 5pv  täydet työtunnit ja viikonloput meillä usein. Kaupungin työpaikat ovat kaikesta päätellen lepsuja. Kun näin vakituiset jaksavat tehdä näin ja tietävätkö johtajat tästä? Kannattaa katsoa/ tarkkailla, mistä johtuu loppuu palaminen ja sairauslomat???

Heitä ei koske TYÖAIKALAKI vain heillä on ihan iki oma LAKI KÄYTÖSSÄ! Odotetaan kun saavat koronan tai joutuvat pitkälle, pitkälle ,pitkälle sairauslomalle tai kokonaan pois työelämästä. Ovat itse valinneet sen , turha syyttää ketään muita kuin iTSEÄÄN.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Oma näkemykseni on että isot ongelmakohdat ovat resurssit/työolot ja työntekijän arvostus. Pelkästään palkankorotuksella tätä ongelmaa ei ratkota. 

Resurssit kohdilleen: Olisin voinut jäädä entiseen työhöni esh:n vuodeosastolle jos resurssit olisivat olleet inhimilliset. Yksinkertaisesti liikaa työtä! Raskashoitoisia vuodepotilaita ja aamuvuorot aivan järkyttäviä kun perushoidon lisäksi hoidat lääkärikierron, jaat ja annat lääkkeet, avustat toimepiteissä... ja päälle sit kirjaukset ja raportit ja omaisasiat. jos olisi ollut edes se yksi potilas vähemmän tai toinen käsipari auttamassa edes osan aikaa vuorosta niin olisi saanut tehdä työnsä rauhallisempaan tahtiin eikä kelloa vastaan juosten. Ja kaikkea ei työtä ei pysty jättämään toiselle vuorolle. Ja jossain välissä on pakko syödä ja käydä vessassa. Ja sydäntä särki kun potilas olisi halunnut minulta aikaa tai keskustelua enemmän mutta yksinkertaisesti aika ei riittänyt!

Työntekijän arvostus: pitää itse ajaa asiaansa ja mm. muistetella työsopimuksen jatkoista (välillä useaan otteeseen piti ”ruinata” jatkojen perään). Työntekijöitä pompotellaan osastoilta toiselle. Perehdytystä ei parhaimmillaan ole, sanotaan että tule kysymään jos jotain tulee. Tää on muuten turvallisuuden kannalta huolestuttavaa! Ketjutetaan määräaikaisia sopimuksia jopa vuosia eikö työntekijät uskalla nostaa asiaa esille, koska huhut kertovat että työsopimuksia ei enää sen jälkeen tule. Tuntuu että työnantajan luottavat/olettavat että ovella on vastavalmistuneita hoitajia jonossa erikoissairaanhoitoon. Osastoilla paljon ns. erikoistehtäviä joiden hoitamiseen ei saa lisäaikaa (kaikenmaailman haavavastaavat jne). vaan pitää hoitaa työn ohessa. Työtä kehitetään mutta johtolähtöisesti ja tavoitteena on aina jokin rahan säästöön tai tehokkuuteen liittyvä juttu, ei mitään potilaslähtöistä tai työntekijälähtöistä. Välillä yksiköissä on todella vanhanaikainen hierarkia lääkärien ja hoitajien välillä ja usein se nuorin tai vastavalmistunut hoitaja on se kaikkein vähäarvoisin.
 

Loppukaneettina vielä että tämä on vain yhden ex-hoiturin näkemys ja ilokseni voin kertoa että hyviäkin paikkoja oli, missä työntekijät viihtyivät. Esimerkiksi poleilla ollessani asiat kyllä sujuivat. Hoitoalan ihmisten keskuudessa myös kukkii huumori ja yhteishenki on ollut hyvää. Potilaat olivat yleensä tyytyväisiä ja arvostivat saamansa hoitoa, vaikka kaikki ei aina mennyt niinkuin piti. 

Link to comment
Share on other sites

28.11.2020 klo 06.51, herkkähipiäinen kirjoitti:

Kävin 1x wc:ssä työajalla ja ovi oli lukossa, huomaa LUKOSSA eli suomeksi kiinni. Niin TAAS NAISTYÖNKIJÄ tuli KYLMÄSTI SINNE PESEMÄÄN KÄSIÄ?  Kiskoi oven auki ja  alkoi pesemään käsiä? 

Jos lukossa olevaa ovea kiskoo jää vain ripa käteen.

  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

28.11.2020 klo 17.01, herkkähipiäinen kirjoitti:

Korjaan tekstiä. Tarjottiin pitkää sijaisuutta kaupungilla. Tämä kuka sain kk:n perehdyksen . Oli ollut jo yli 5v vanhustyössä. n.35-40v. Oli nolona. Naamataulu taisi vain miellyttää toisia ja sain kuvan hän ei saanut tehdä oikein mitään.  Itse joudun kylmiltäin jo vastamaan osastosta yksin seuraavana päivänä, kun ketään ei tullut osastolle. Tupakalla taisit olla?

Ihan vallan käyttöä vakituisilta duunareilta. Itse eivät edes pärjää naapuri osastolla yhtä päivää. Sh oli jo aamusta v....lla tuulella . Sanaharkkaa jo aamusta muiden hoitajien kesken ja päivällä johtajan kanssa.  Minut "pakotettiin hänen pariksi", kun yökkö ei viitsinyt kuunnella mitä johtaja sanoi puhelimessa. Vaikka sain kiitokset muilta. TÄMÄ RASITE EI ASTU ENÄÄ KUNNAN LEIPIIN. Yksityisellä on paljon mukavammat työkaverit ja vallan käyttö kielletty työajalla.

Kuka kuulutti ; OLI YÖKKÖ! Keikkalaiset ovat RASITEITA! Meitä oli paljon joka päivä. Hänen EI EDES TARVINNUT/VAIVANTUA auttamaan meitä keikkalaisia. Suuta osasi kyllä soittaa aamuisin .  Tunnistin hänet eräästä yksityisestä työpaikasta. Missä minulta varastettiin ecco työkengät pukuhuoneesta. Yökkö meni oudon hiljaiseksi, kun kerroin asiasta?? Sen jälkeen : OLIN RASITE. Voitte päätellä mitä ajattelin sen jälkeen tästä henkilöstä?  Toinen keikkalainen oli vain 3h ja häipyi työstä pois ei ole näkynyt. Muutama sain paniikkikohtauksia , juuri näiden kylmien vakituisten takia. Luulevat itsestään liikoja ja valitetaan ketään ei saada????

Se keikkafirma joka EI EDES PÄÄSTÄ Duunareita näihin työpaikkoihin. Johtajalle iso kiitos, meiltä keikkalaisilta. Oli juttua lehdessä.

Muuten johtaja sain tiedon, miksi lopetin.  Olen saanut todella hyvän tuntuisia työpaikkoja määräaikaisia ja peräti bonusta luvattu palkan päälle. En, ole edes hakenut. 

Olen onneksi määräaikainen yksityisellä parhaillaan ja nyt ARVOSTAN UUTTA JOHTAJAA TODELLA PALJON.  

On antanut varotuksia VAKITUISILLE TAI peräti lemput TYÖPAIKKAKIUSAAMISESTA ihan lyhyellä ajalla.  On sama minkä maalainen duunari on.  Kirjallinen varoitus työpaikkakiusaamisesta ja lemput perää jos työasenne EI MUUTU toisia kohtaan tai tiettyä henkilöä kohtaan. Näin meillä yksityisellä toimitaan. EI Suosita vakituisia vaan kaikki ovat tasa-arvoisia.

NYT taas tuli (vakituinen) ilmi tuleva n.30v nais sairaanhoitaja opiskelija on valehdellut KYLMÄSTI. JÄI KIINNI ja katsotaan mitä perässä seuraa. Ainakin lääkeisiin ei ole lupa mennä. Muut johtajat ottakaa mallia. Katsokaa enemmän VAKITUISTEN TOIMINTAA työpaikoilla. Useat keikkalaiset tietävät taatusti , mitä saavat tehdä ja myös keikkalaiset ilmoittavat kylmästi työpaikkakiusaamisesta. Kuuluu työkuvaamme.

 Ainoa toivomus on; EMME HALUA JOUTUA RISTIRIITATILANTEISIIN JATKUVASTI. Tapelkaa vakituiset niin paljon keskenänne kuin pystytte, mutta keikkalaiset/ sijaiset jättäkää RAUHAA.

Paitsi nämä ketkä luulevat itsestään liikoja ja he ovat ensimmäisenä lääkkeissä.  Samoin meidän yö keikkalainen joutuu vastaamaan miksi EI SAAVU TYÖVUOROON AJALLAAN. Palkasta pois. Raukkamaista jättää lappu pöydälle ja näin ilmoittaa asiasta.  Keikat loppuvat seinää. TAAS  OLI KUNNAN/KAUPUNGIN oma vakituinen duunari. Pitää itseään parempana , kun on KAUPUNGILLA TYÖSSÄ. Illat kaupungilla ja yövuoroja usein ottaa meiltä, jos on puutos.  Ja aina myöhässä ja me teemme ylitunteja TÄMÄN TÄYDELLISEN henkilön takia. Nyt meiltä kaikilta mitta on täysi. 

Toinen keikkalainen myös kaupungilla työssä 5pv  täydet työtunnit ja viikonloput meillä usein. Kaupungin työpaikat ovat kaikesta päätellen lepsuja. Kun näin vakituiset jaksavat tehdä näin ja tietävätkö johtajat tästä? Kannattaa katsoa/ tarkkailla, mistä johtuu loppuu palaminen ja sairauslomat???

Heitä ei koske TYÖAIKALAKI vain heillä on ihan iki oma LAKI KÄYTÖSSÄ! Odotetaan kun saavat koronan tai joutuvat pitkälle, pitkälle ,pitkälle sairauslomalle tai kokonaan pois työelämästä. Ovat itse valinneet sen , turha syyttää ketään muita kuin iTSEÄÄN.

 

 

Lääkkeet...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Voi hyvä tavaton sentään. En ymmärtänyt nimimerkin " Herkkähipiäinen" tekstistä puoliakaan. Olen syntyperäinen suomalainen.  Erittäin huolestuttavaa, jos kyseinen henkilö toimii hoitoalalla. Nimimerkki kuvastaa kirjoittajan mielentilaa. Kaikkea sitä alalla näkee ja kokee, kun vanhaksi elää. Onneksi itselläni on mahdollisuus pieneen irtiottoon alalta. Saa hieman etäisyyttä . Hyvää ja toivottavasti parempaa uutta vuotta,  kaikille fiksuille ja ihanille alan ihmisille.

  • Tykkää 2
Link to comment
Share on other sites

Ainakin tällä palstalla suositaan TYÖPAIKKAKIUSAAMISTA ja "ns. hyvä-velisysteemiä työpaikoilla. 

Taidatte olla juuri niitä kiusaajia työpaikoilla tai ns. vallan käyttäjiä. En, ihmettele että porukka lähtee pois, juuri teidän itsekkyyden  ja piittaamattomuuden toisia duunareita kohtaan. Ainakin teillä ei ole omatuntoa tai inhimillisyyttä toisia kohtaan. Ainakin asukkaat ovat paljon fiksumpia , kun jo käsittävät ketkä kiusaavat toisia työntekijöitä. Kannattaa esittää fiksumpaa kuin on myös tällä palstalla.  On vain tehty eräitä varten tai onko myös täällä omat "suosikit" äänessä?

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...