Jump to content

Hoitotyössä vallitsevat olosuhteet ja hoitotyössä viihtyvyys


Recommended Posts

Jos voisit parantaa hoitajien työoloja kuinka tekisit sen? Mitkä ovat hoitotyön ongelmakohtia ja kuinka saada väki pysymään hoitoalalla? 

Nyt on hirveästi nämä asiat pinnalla....

Link to post
Share on other sites

Varmaan moni haluaisi huutaa: resursseja!

Niitä kuitenkaan ei taida olla isosti luvassa.

Harjoittelupaikoissa yksi mielenkiintoinen lähde tutustua arkeen on se vihko tai kansio, johon on talletettu muistiot osaston palavereista. Niiden avulla voi hahmotella elettyä elämää parhaillaan vuosien taakse. Edellisessä paikassa kiinnitin huomiota muutamaan kehitysprojektiin, jotka vuoden aikana olivat olleet hyvin säännöllisiä aiheita viikkopalavereissa. Ensin niitä oli esitelty, sitten kerrottu miten tavat otetaan käyttöön osastolla ja miten niiden käyttöä seurataan. Ja nyt paikalla ollessani mikään niistä ei ollut käytössä. Selvästi jostakin ylemmän johdon kautta alaspäin syötettyjä ideoita joihin on käytetty paljon aikaa mutta osastolla niihin ei ole nähty tarvetta ja ne ovat kadonneet heti kun mahdollista.

Kuinka paljon paremmin aika käytettäisiin ja työ helpottuisi jos kenttä saisi itse kehittää työtään? Siis tehdä ylhäältä määrättyjen kehitystoimien sijaan omaa suunnittelua ja kehitystä. Alhaalta ylös. Työssä olevat varmasti keksivät tapoja säästää aikaa ja vaivaa omassa työssään. Vai keksittekö?

Samoin kiinnitin huomiota usein esillä olleisiin budjetti-asioihin. Kysyin kuka budjetit tekee. Taas joku jossain ylempänä. Tuntui tympeältä ajatella sitä, ettei osaston väki ollenkaan saa itse vaikuttaa budjetin valmisteluun mutta joutuu säännöllisesti kuulemaan kuinka ylhäältä annettua (todennäköisesti osittain täysin realiteeteista irrotettu) budjettia ei TAASKAAN ole onnistuttu noudattamaan. Tuskin piristää ketään.

-

Joten. Jos resursseja ei kuitenkaan saa, jotenkin haluaisin nähdä osaston tason ja ylemmän tason välisen kuilun edes vähän kapenevan. Ymmärrettävästi siellä ylempänä on oltava hallinnon ammattilaisia. Mutta onko kuitenkin liian vähän tajua kentästä. 

Näin pohtii opiskelija hyvin puutteellisella kokemuksella sote-alasta. Kuitenkin edellisessä työssä jouduin johtavassakin asemassa opettelemaan juuri tätä alhaalta ylöspäin nousevaa työn ideointia ja motivointia. Se ei ole helppoa ja ymmärrän miksi se monessa paikkaa puuttuu. Mutta kyllä se onnistuessaan sitten onkin hyvä.

 

Varmasti on paljon muitakin asioita mutta tämä sykki nyt ajatuksissani.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Rekisteröidy yhteisöömme

    Tervetuloa joukkoon!

×
×
  • Create New...