Jump to content
MAINOS

Lääkäreiden osingoilla kikkailu loppuu


Reportteri

Recommended Posts

Osa lääkäriyhtiöistä on maksanut osinkoja tehdyn työtulon mukaan. Tämän avulla tuloista on maksettu huomattavasti vähemmän veroja. Nyt verotyöryhmä aikoo sulkea tämän porsaanreiän. Lääkäreiden työtuloa ei jatkossa voi verottaa osinkotuloina, vaan tulevaisuudessa lääkärin tuloja voi verottaa osinkotuloina vain siinä suhteessa kuin hän omistaa yhtiötä. Käytännössä osinkotulohana menee kiinni.

Lue lisää

http://www.talouselama.fi/sijoittaminen/article210466.ece?s=u&wtm=te-28012009

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Olis tietty ihan jees että myös muilta ammattiryhmiltä tämä oikeus poistettaisiin samalla:) Ei kai lääkärit kuitenkaan sen kummoisempia ole. No suurimpana ryhmänä lienee asianajajat...mutta kyl myös ei niin korkeasti palkatuilta aloilta tämmöstä löytyy käsittääkseni.

Sinänsähän toi on ihan jees uudistus.

Link to comment
Share on other sites

Minusta tuo on taas vaan mielikuvapolitiikkaa.

Osingot ovat myös yksi yritystoiminnan laillinen keino jakaa tulosta. Toisekseen osinkojenkaan verotus nyt ei välttämättä ihan kevyttä ole. Jos koko palkkatulo kierrätetään osinkoina, sen voi tukkia tasapuolisesti _kaikilta_ yrittäjäryhmiltä. Mutta kun jotkut ihmiset myös käytännössä pakotetaan yrittäjiksi ja yrittäjän rooliin ihan tavallisessa työelämässäkin, niin liikkumatilaa myös pitäisi hieman olla. Muuten olen sitä mieltä, että myös pääomatuloista ja osingoista maksetut verot(/veroluonteiset maksut) voisivat kerryttää ihmisen eläkettä tai sosiaaliturvaa. Yrittäjän työttömyys- yms. turvathan ovat lähtökohtaisesti olemattomat. Ja kun kuitenkin siellä on avoimen talouden runko, riskinotto ja osa yrittäjistä työllistää paljonkin väkeä - ja joitain ihmisiä pakotetaan ja ajetaan jopa terveydenhuollossa yrittäjiksi, niin... Aivan totta, ihan ruohonjuuritason henkilöitä on esimerkiksi pk-seudulla julkisen terveydenhuollon parissa havainnut, että he eivät itse asiassa olekaan ihan tavallisia palkansaajia... Vaan sopimusten sisältö ja "edut" on pyritty tekemään muotoon, jossa kulujen, etuisuuksien (myös yhteiskunnan antamien) suhteen he ovatkin yrittäjiä...

Peruskateelliset ja katkerat ihmiset taputtavat karvaisia kämmeniään, mutta tuo nyt ei näitä oikeasti isompia talouskuvioita muuta ei suuntaan, ei toiseen. Tai edes ratko, miten saataisiin jatkossa ketään ihmisiä tekemään töitä terveydenhuollossa.

Jos potilas on sekavampi kuin meidän yksikössä hoitajansa, kuuluu potilas sairaalahoitoon...

Ylpeiksi jumalat tekevät ensin heidät, jotka jumalat haluavat tuhota.

Link to comment
Share on other sites

Osingot ovat myös yksi yritystoiminnan laillinen keino jakaa tulosta.

Joo, mutta osinkotuloissa sun sijoitettu pääomasi tekee töitä, ja osingon ("palkan") suuruus riippuu siitä miten paljon olet sijoittanut. Rahaa.

Jos sun "osinkosi" riippuu siitä miten monta tuntia olet tehnyt töitä, niin onhan se ihan selvästi palkkaa ja sitä pitäisi koskea palkkatyön lait ja verotus. Samat säännöt kaikille.

Jos jotkut ammattiryhmät edelleen kiertää palkkasäädöksiä "osinkokikkailulla" niin ei se ole syy olla lopettamatta sitä siellä missä voidaan. Ihan sama kuin sanoisi, että koska eilenkin just yksi ajoi tossa risteyksessä punaisia päin niin ei munkaan tarvi pysähtyä tänään.

Vanha koira. Uusia temppuja.

Link to comment
Share on other sites

Jos sun "osinkosi" riippuu siitä miten monta tuntia olet tehnyt töitä, niin onhan se ihan selvästi palkkaa ja sitä pitäisi koskea palkkatyön lait ja verotus. Samat säännöt kaikille.

Tästä olen samaa mieltä kanssasi, vaikka samaan hengenvetoon on ihmeteltävä sitä että miksi ne on aina lakimiehiä, lääkäreitä tms porvaris-ammatin edustajia jotka ovat otsikoissa näissä keplotteluissa. Ovatko he ahneemipia, häikäilemättömämpiä, yritteliäämpiä vai jopa pikkaisen fiksumpia kuin me duunarit..?

Ja kuten arvata saattaa kun yksi porsaanreikä tukitaan niin aina löytyy uusi tilalle; Kauppalehti kertoo miten lääkärit seuraavaksi aikovat kiertää palkkaveron maksusta..

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...