Jump to content
MAINOS

Turvattomuus työpaikalla


tulikki

Recommended Posts

Työskentelen sh:na päihdepuolella. Yksi työpisteemme on työturvallisuuden kannalta täysin turvaton, asiakaskuntaan kuuluu päihtyneitä (huumeet,alko) ihmisiä. Työskentelytilat, 2 huonetta, ovat pienet ja ainut reitti ulos on sama ulko-ovi mistä asiakkaat tulevat sisään. Hälytyspainike, jolla vartijat saa jonkun ajan kuluessa paikalle, sentään on. Työsuojeluvaltuutettumme siellä kävi, mutta ei puuttunut asiaan mitenkään, kauhisteli vain tilannetta. Kyselenkin nyt että onko muiden kohdalle sattunut vastaavia tilanteita ja miten asiassa voisi edetä niin, että työnantaja ymmärtäisi turvattomat olosuhteet ja tekisi nopealla tempolla jotain niiden eteen? Onko työntekijän pakko suostua työskentelemään ko. pisteessä?

Ei vihaa, ei sotaa, mutta armeliaisuutta ja rakkautta.

(Mahatma Gandhi)

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Ensinnäkin työsuojeluvaltuutetun tehtäviin kuuluu puuttua ko. kaltaisiin tilanteisiin! Työsuojeluvaltuutetulle kuuluu seurata vastuullaan olevien työpaikkojen työturvallisuuden toteutumista ja neuvotella työnantajan kanssa niin, että asiat korjataan.

Mutta, jos työsuojeluvaltuutettu ei toimi, tilanne on ikävä. Ei tosin mahdoton.

- Oletteko keskustelleet tilanteesta oman esimiehenne /työnantajan kanssa? Työnantajan velvollisuus on edistää työntekijöidensä työturvallisuutta. Eli, jos olette asiasta ilmoittaneet, työnantajan pitää antaa teille jokin selvitys/aikataulu suunnitelmasta, miten asiat korjataan. Jos työnantaja ei lotkauta korvaansa, vaikka asiasta kerrotte, voitte aina ottaa yhteyttä työsuojelupiiriin. (Usein jo se, että uhkaa ottaa yhteyttä työsuojelupiiriin voi auttaa..) Voitte pyytää työsuojelutarkastajaa käymään työpaikallanne kartoittamassa tilannetta - sen jälkeen kyllä alkaa tapahtua... Työsuojelupiirit löytyy netistä osoitteesta: http://www.tyosuojelu.fi/fi/

Periksi ei siis kannata antaa  ;D

Oppia ikä kaikki.

Link to comment
Share on other sites

No, kai te täyttelette niitä väkivallan uhka-ilmoituksia?

Anna muutokselle aikaa. Eihän mikään voi kasvaa pellossa, jota jatkuvasti kynnetään.

Link to comment
Share on other sites

Työskentelytilat, 2 huonetta, ovat pienet ja ainut reitti ulos on sama ulko-ovi mistä asiakkaat tulevat sisään.

Tosta tilaratkaisusta kannattaisi pitää meteliä sille työsuojeluvaltuutetulle / piirille. En tunne noita pykäliä kovin tarkasti, mutta meilläpäin ovat ainakin olleet tarkkoja rakenteellisten juttujen kanssa.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos kannustuksesta. Työnantaja on kyllä tietoinen kaikista puutteista, täällä kaupungissa kaikki vain tapahtuu niin uskomattoman hitaasti, mutta täytyy "painaa päälle". Työnantaja tahtoo vaan olla sitä mieltä että "kun ei koskaan aikaisemminkaan mitään ole sattunut niin..." Kaikkeen pitäisi kuitenkin varautua.

Nämä puutteelliset tilat ovat tulleet uuden toiminnan myötä vasta vuoden vaihteessa meille, onneksi ei ole ehtinyt mitään tapahtua. Mutta joo, uhka- ja vaaratilanne ilmoitukset lähtevät välittömästi kun tapahtuu.

Ei vihaa, ei sotaa, mutta armeliaisuutta ja rakkautta.

(Mahatma Gandhi)

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...