Jump to content

Mikä on N- lupa


Recommended Posts

Ihmettelee

Jos on PKV lupa ja Love suoritettu, Mikä on tämä N-lupa, pitääkö olla erikseen vielä joku N-kurssi käytyä että voi jakaa huumelääkkeitä. eikö se sisälly PKV - lupiin jo ja Love lupiin jo sinällään ? En ollut aijemmin vastaavasta kuullut,  törmäsin asiaan kun talon uusi SH sanoi että jos ei ole N- lupaa ei  saa jakaa huumelääkkeitä, jatkoi että PKV ja Love lupa ei riitä ? 

Link to post
Share on other sites

Nämä lääkeluvathan eivät ole mikään laki tai valtakunnallisesti pätevät, vaan työpaikkakohtaiset. Pohjautuvat kyllä ministeriön suositukseen, mutta alan toimijat ottaneet vapaaehtoisesti käyttöön. Siksi paljon talokohtaisia eroja.

 

Monin paikoin työnantaja on päättänyt, että tiettyihin lääkehoidon tehtäviin tarvitaan juuri sille työnantajalle tehtyjä näyttöjä tai lisäkoulutusta. Aloittajan mainitsema työnantaja todennäköisesti edellyttää N-lääkkeiden jakamiseen lisänäyttöjä juuri sille työnantajalle. Minusta hyvinkin järkevää. Itseä ainakin pelottaisi, jos joku kipupumppua ikinä näkemätön vastaisi omasta epiduraalisesta kivunlievityksestäni ihan vain sillä perusteella, että on neljä vuotta sitten läpäissyt kipu 2 tentin.

 

 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Rekisteröidy yhteisöömme

    Tervetuloa joukkoon!

×
×
  • Create New...