Jump to content
MAINOS

"Koronalisä"


herkkähipiäinen

Recommended Posts

Hei!

Kuinka moni on huomannut Wilhelmiinan tekstin: Maksetaan koronalisää 600€?  Luin lehdestä! Ovatko he parempia, kuin muut duunarit, nykytilanteessa?  Rahalako saadaan hiljaiseksi? Varsinkin työttömyys kasvaa myös hoiva-alalla.

Olen eri mieltä, yhden päivä riitti siellä. Kohtelevat keikkalaisia todella "oudosti" , lupaavat paljon ja käytäntö on toista. Johtajat eivät olleet silloin työpaikalla vaan vakituiset.  Arvostelua nämä ns. nuoret hoitajat eivät kestä yhtään vaan herne vedetään nenään heti tai käännetään selkä kylmilttäin tai ei puhuta/ vastata tulevaisuudessa eli olet pelkkää ilmaa heille. He ovat aina oikeassa, se periaate ja muut väärässä. Älä siis tuo omia mielipidettä esiin missään tilanteessa, opit nopeasti .Jos, naama ei miellytä niin käsky toiselle osastolle töihin. Ikäviä kokemuksia on kuultu keikkalaisilta, juuri näiltä nuorilta vakituisilta hoitajien käytöksestä. Vaihtaneet /lopettaneet keikkailuun kokonaan.

Suomessa jokainen työntekijä pitäisi olla saman arvoinen koronan puolesta taistellut, on sama missä työskentelee. Myös nämä "mitkä ovat jatkuvasti mustamaalattu lehdissä" ovat tehneet hyvää työtä koronan puolesta ja tekevät vieläkin. 

Wilhelmiinassa on todella paljon keikkalaisia eri osastoilla ja eri keikkafirmasta; Ei puhetta  missään saavatko he myös "korvauksen" tai onko taas nämä talon tietyt suosikit kyseessä eli kuka osaa nuoleskella johtajia ja lähiesimiehiä? Usein juuri keikkalalset hoitavat nämä raskaimmat ja ikävämmät työt ja ilman mitään perehdystä. Jos, jotakin tapahtuu syy vieritetään  välittömästi aina keikkalaisten niskoille ja tietysti kun eivät ole edes työpaikalla eli selän takana puukotetaan. Nuoleskellaan näin johtajia, tätä näkyy joka paikassa. Suomeksi hyvä velisysteemi  toimii hyvin.

MIssä on VAKITUISTEN HOITAJIEN  OMA VASTUU TYÖILMAPIIRISTÄ, ikää katsomatta ja TYÖN TASAPUOLISUUDESTA, PEREHDYTYKSETÄ , minkä johtaja on "määrännyt", neuvonut antamaan uudelle keikkalaiselle työpäivän aikana? Miksi ei noudateta johtajan määräystä, vaikka on sanottu asiallisesti? Heitettään vaan kylmä paperilappu pöydälle ja ei näytettä edes osastoa? Paitsi , jos sattuu naama miellyttämään tai kerrankin asiallinen ja omat asiat sattuvat olemaan jotenkin "kunnossa" työntekijä työvuorossa. On arpapeliä jos sattuu työvuoroon silloin.

Kävin yhden keikan tekemässä keikkafirman kautta ja se riitti. Niin karsea oli vastaanotto näiltä vakituisilta "nuorilta hoitajilta", en missään ole vastaavaa nähnyt. Oma keikkafirma antoi palauteen heille välittömästi.  Selitystä. selityksen perään ...Anteeksipyyntöä näiltä hoitajilta on turha odottaa ja kuka mokasi todella ikävällä tavalla, ei ole ottanut vastuuta teostaan vieläkään. En, taatusti ole ensimmäinen tai viimeinen kuka kävelee ovesta välittömästi ulos sieltä. Jäi karsea kuva  ja taatusti en hae heille töihin tulevaisuudessa. Kiitos, vakituiset työntekijät!

Nyt vielä laitetaan työntekijät ikävällä tavalla kilpailemaan keskenään. Olen kuullut on myös muualla tämä systeemi, työtekijät kilpailevat keskenään työstä. Kylmästi sanottuna keikkalainen savustaa toisen vieraan keikkalaisen /tietysti vanhemman ulos työpaikasta.

Nähnyt myös omin silmin tätä toimintaa tänä kesänä, sanottava kauheata katseltavaa, epäinhimillistä toimintaa mitä tahansa voi tehdä toiselle henkilölle. En, ihmettele jos mielenterveys puolella asiakaspuoli nousee jatkuvasti. Onneksi olkoon, te itsekkäät ns. hoitajat. Näin varmaan hoidatte suhteita, omia vanhempia ja teidän omat lapset saavat teistä esimerkin miten hoitavat teitä kun vanhenette. Kiitos, kuuluu ihan teille itselle ja älkää syytäkö muita.

 Uusi normi tullut työpaikoille; Joudun jo  muutama päivä sitten taas yhdelle sanotaan jo lähellä ns. "keski-ikää 25-30v" , siis ei nuori vaan pitäisi olla täysi-ikäinen henkilö ? 50v ja yli ovat kuulemma ikäloppuja/ vanhuksia näiden mielestä ja heitä ei tarvitse kuunnella, arvostaa yhtään ym. Kohtelevatko  he omia vanhempia / isovanhempia myös näin? Suomeksi ; Vallankäyttö vanhempia hoitajia kohtaan esiintyy väliin pitämättömyytenä.  Tätä saa kuulla melkein päivittäin nykyisin ja maailma pyörii näiden itsekkäiden ympärillä. No , jos elävät yli v.50 niin sitten näkevät mitä ovat saaneet aikaseksi. Turha syyttää kuin itseään ja omaa "tyhmyyttään", miten ovat kohdelleet toisia.

Emme kilpaile työpaikalla keskenämme vaan hoidetaan asukkaita omalla parhaalla taidollamme. Tehdään siis keskenämme yhteistyötä, ja jokainen on velvollinen kuuntelemaan toisia, myös te kova ääniset duunarit. Toivottavasti ei  ihan vieras käsite teille. Emme siis kilpaile kenellä on kovempi, kantava ääni. Kuinka monen asukkaalle te huudatte työpäivän aikana, kun pitää huutaa heti aamusta työkavereille? Onko kukaan miettinyt, teette toisista "kuulovammaisen" tällä itsekkäällä tavalla tai toinen  sairastuu äänihuulet huutamalla? Onko tarkoitus saada toinen sairauslomalle tai mikä on oikein perimmäinen tarkoitus?

On sama oletko yhden päivän keikkalainen, sijainen ym. jokainen on samanarvoinen työpaikalla. Jokaisella on siis vastuu omasta työpanoksesta. Vastuu alkaa jo kun avaat työpaikan sisäoven ja on toivottavasti työvaatteet päällä. Loppuu kun vaihdat omiin vaatteisiin. Näin yksinkertaista asia on, mikä on todella vaikea käsittää nykyisin monelle duunarille. Opitaan jo kotona ja viimeistään koulussa toivottavasti. Kaverin tyhmyyksiin ei tarvitse mennä mukaan aina, vaan oma järjenkäyttö on sallittu. 

Eli VASTUU OTTAMINEN oli ihan vieras käsite koko työvuoron aikana. Osasi siirtää vastuu aina toiselle ja todella raskas työskennellä hänen kanssaan.  Tätä joudun toistamaan monta kertaa työvuoron aikana; VASTUU OMASTA TYÖSTÄ , ei siirrettä toiselle kylmästi. Minua ei ole palkattu "lapsenpiiaksi" n.25v. naislähihoitajalle ja ainakin omien puheiden mukaan oli vielä koulutettu?

Myös kirjaaminen oli tälle duunarille  "hepreaa" , jokainen kirjaa ne asukkaat keitä on oikeasti hoitunut työvuoron aikana, ei siis muita. Tästä joudun huomauttamaan, kirjaa heidät keitä olet oikeasti hoitanut , et muita ja se työ mitä olet oikeasti tehnyt ; ET SIIS MITÄÄN OMIA SEPITYKSIÄ. Tästä oli vielä mustaa valkoisella kanslian pöydällä, jonka annoin luettavaksi johtajalta.

Lisäksi annoin suullisen "varotuksen" , et mene antamaan omin luvin yhtään lääkettä kenellekään asukkaalle, kun et tunne ketään.  Meni tietysti omin luvin antamaan kylmästi lääkkeen ja puhe meni seinille.  Näin omin silmiin tapauksen, tulin juuri sinne. Tuli ihan uhmamielinen lapsi mieleen käytöksestä eli jos sanot jotakin, niin juuri päinvastoin teki.   Lisäksi oli ottanut/pitänyt omin luvin ja piti lääkehuoneen avaimet? Hänellä ei edes ollut lupia, miten voi olla koulutettu lähihoitaja noin itsekäs tai oikeasti "tyhmä"? Jäi kiinni illan aikana monesti valheesta eli ei luottamus meni koko ajan häneen.  Mietin vienkö asia uudelle johtajalle  ja siihen loppuvat keikat välittömästi.

Kun ei mikään puhe mene perille millään, vaan toistat, toistat koko illan samaa tekstiä. Mitä koulussa opetetaan nykyisin, kun normaali asia ei mene perille millään?   Aloin oikeasti jo miettimään illan aikana: Onko edes lähihoitajakouluja käynyt tai ns. valehoitaja.  Miten on edes näytöt päässyt läpi?  Onko taas hyvä- systeemi päällä.  Puheet olivat  ihan toista ja teot ihan toista. 

Näinkö koulussa opetetaan nykyisin ; TEE MITÄ LYSTÄÄT ja muita työntekijöitä ei tarvitse kuunnella. Toinen jo kesän aikana eli muutaman tunnin aikana sijaisesta tulee joku ihmeen opiskelija?  Minä-asenne toimii ja yhteistyökykyinen ei tarvitse olla työpaikoilla. Hypitään seinille, kun johtaja ei ole paikalla / vieressä.  Alkaako jo puuttumaan koulukseen ja keitä sinne pääsee. Vuosi kaudella on tästä sanottu, ei mitään tapahdu. Miksi ollaan jatkuvasti eriarvoisia vielä nykyaikana, pahemaksi on vain mennyt ja syy on muualla kuin koronassa. 

Ainoa mitä osasi katsella omaa puhelinta aina kun mahdollista ja mikä on JUURI  KIELETTY TYÖ AIKANA vaan ruokatauolla.

Mieluummin hoidan tulevaisuudessa asukkaat yksin, kun olen "lapsenpiikana" yhdellekään itsekkäälle hoitajalle.  Sanokoon avi ym. mitä tahansa. On ihan hermolepoa ja tietää työt on oikeasti tehty, ilman mitään tarkistusta.  Asukkaat oikeasti hoidettu. Lisäksi itse vastaan itselleni, työnantajalle ja asukkaille. Mitä hermolepoa se onkaan. 

 Joudun vielä soittamaan lähiesimiehelle myöhään illalla, kun YÖKKÖ ei viitsinyt tulla  työvuoroonsa ja ei viitsinyt edes ilmoittaa asiasta!  Miksi jotkut saavat toimia/tehdä miten tahansa ja työt jatkuvat.  Juuri nämä duunarit savustettavat hyvät hoitajat jatkuvasti pois tai eivät jaksa tätä rumbaa jatkuvasti loppua ei näy.....

Johtajat alkaa oikeasti kuuntelemaan meitä, hiljaisia työntekijöitä!  Meidänkin mitalla on raja......ja te olette vetyttäneet sitä jo liikaa...onneksi lähiesimies kenelle soitin tai hälytin. Antoi välittömästi kiitosta toiminnasta, asukkaat olivat oikein "enkeleitä" illan aikana , kiitos myös heille ja varayökkö kenen sain työhön. Tein pidempää työvuoroa , kunnes yökkö saapui.  Pelastivat minun iltavuoron. Seuraavana päivänä viesti meni johtaja jatkoivat asian selvittämistä.

Kannattaa oikeasti kuunnella toisia ja tehdä se mihin on oikeasti Talon kohtaiset LUVAT ANNETTU. Selitykset, valheet eivät mene läpi  vaan tulee merkintä. Toinen mitä joudun koko illan korostamaan; Vastaat itse oikeudessa, jos sepität mitä lystäät ja vastuun kannat itse, jos kirjaat toisen puolesta kysymättä lupaa.  Johtajan lähettämä muistio oli vieressä ja ei mennyt perille edes siitä. Pitääkö olla aina jääräpäinen , itsekäs tai uhmata lapsellisesti työpaikalla.  Ette ole korvaamattomia, vaikka olette nuoria ja juuri läpäisseet lähihoitajakoulutuksen.

Hyvien hoitajien, ei tarvitse edes hakea töitä vaan heidät etsitään töihin. Minulle kävi juuri niin ja vielä eri maakunta. Johtajat osaavat viestittään keskenään ympäri Suomenmaata. 

Me kävellään nopeasti pois teidän firmasta, pääkaupunkiseutu sillä kilpailu on koventunut nopeasti hyvistä hoitajista ympäri Suomea. Yhdelläkään firmalla ei ole vara pitää "lorvijoita, suunsoittajia, pahaa puhuvia, jääräpäisiä " työssä nykyisin. Firman maine menee nopeasti näiden takia ja se näkyy viimeistään siinä keikkalaiset alkavat kieltäytymään menemästä töihin tietylle osastoille. 

Johtaja ja lähiesimies antoivat hyvän kuvan itsestään ja töitä piisaa hyvässä työporukassa.  Myös jatkan  lisäkoulusta  tammikuussa, sain "kipinän"  ja motivaation takaisin ja hermolepoa kun sain asialliset työkaverit. Tietävät miksi ovat työssä ja jokainen on yhtä arvokas työnantajalle.  

Palkka ei aina ratkaise vaan TYÖILMAPIIRI JA SEN KAIKKI DUUNARIT, myös nämä juuri valmistuneet , eläkeläiset teille viesti ; ELETÄÄN v.2020 ja työ on muuttunut teidän ajasta , opetelkaan työ, missä nyt eletään. Päivittäkää omat tiedot ajan tasalle, niin pärjäätte loistavasti.  Toivomus myös ; Hoitakaa kaveri asiat työ ajan ulkopuolella , ei työaikana. Myös  oman kaverin mokia, ei tarvitse jatkuvasti peitellä. Ei ole edes oikea kaveri jos näin tekee työpaikalla.  Oma vapaa-aika on keksitty ihan sitä varten, työaika on ihan asukkaita varten. 

Työkuva on ihan toista kuin muutama vuosi sitten ja koulutus on ihan toista kuin teidän aikana. Omaehtoisuus koulutuksessa korostuu kokoa ajan enemmän ja sen sisältäminen itselle, (ei työnantajalle)ei menne koskaan hukkaa.

Miettikää kuka on oikein JOHTAJA/ LÄHIESIMIES nykyisin työpaikallasi. Moni vakituinen TYÖNTEKIJÄ on ottanut liikaa "VALTAA ITSELLE", ja  luulevat omistavansa firman ja ilman heitä ei toimi? Suoraan erään vakituisen työntekijän suusta sanoma n.30-35v naishoitaja; en ihmettele kun hakevat jatkuvasti lähiesimiehistä ja työntekijöitä.  Jos, tämä ei ole vallankäyttöä työntekijöiden puolelta, niin mikä? Ei, aina syy ole johtajissa / lähiesimiehissä.

Kannattaa avata silmät auki ja miettiä miksi eivät saa keikkalaisia/ hoitajia nykyisin työhön, kun kortistossa on pilvein pimein työttömiä? Koulut alkaa kaikki tekemään sovellustestit ja kuunnelkaa työpaikkoja oikeasti.

Tänä kesänä on paljon saanut " potkuja", koeaikana, kun työ ei luista yhtään työpaikoilla, väärä asenne , yhteistyökyvyttömiä, itsekkäistä, tullaa miettimään mitä tehdään tulevaisuudessa eli ihan väärä paikka miettiä työaikana omaa tulevaisuutta.... itsekkyys kukoistaa näillä ja työpaikka on sivuseikka. Ovat pilanneet moneen kivan työpaikan omalla itsekkyydellään.

Lyhyesti sanoen; HIRVEÄ, kauhea kesä takana pääkaupungissa työtä tehdessä koko kesän. Tätä kesää en halua edes muistella koskaan. Jäi kauhea kuva monesta " duunarista".

Wilhelmiina teille; Hävetkää, jokainen  hoitoalan työnantaja taatusti yrittää parhaansa tässä tilanteessa.

Eivät laita työntekijöitä eri arvoiseen asemaan julkisesti.

Mustamaalatut hoitotyöpaikat ovat "petranneet" asioita, myös julkisesti ja taitavat nousta sieltä vahvempana tulevaisuudessa.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS
4 tuntia sitten, herkkähipiäinen kirjoitti:

Kuinka moni on huomannut Wilhelmiinan tekstin: Maksetaan koronalisää 600€? 

Huomasin, siitähän oli täälläkin juttu. Hienoa, että työnantaja arvostaa duunareitaan tuolla tavalla.

Lainaa

yhden päivä riitti siellä

Päivän olit siellä töissä ja olet nyt pätevä vuodattamaan sieltä täyslaidallisen?

  • Tykkää 1
Link to comment
Share on other sites

Oletko, herkkähipiäinen, koskaan miettinyt omaa osuuttasi?  Kun aina moitit työpaikkoja ja työyhteisöjä, voisiko joskus katsoa peiliin?

 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...