Jump to content
MAINOS

Hoitotyön ammattilainen, kerro kokemuksistasi lääkehoidon vaaratapahtuman jälkeen


Jenni Leussu

Recommended Posts

Arvoisa hoitotyön ammattilainen,

 

Lääkehoidon toteuttaminen on hoitotyössä arkipäiväinen, mutta samalla monimutkainen prosessi ja tutkimusten perusteella lääkehoidon vaaratapahtumat ovat hyvin yleisiä. Lääkehoidon vaaratapahtumalla tarkoitetaan poikkeamaa, josta voi aiheutua potilaille vakaviakin haittoja. Potilaiden ohella myös terveydenhuollon ammattilainen joutuu ennakoimattomasti osalliseksi lääkehoidon vaaratapahtumaan.

 

Tämän tutkimuksen kohderyhmänä ovat hoitotyöntekijät (sairaanhoitaja, terveydenhoitaja, kätilö, lähihoitaja tai perushoitaja), jotka ovat tahtomattaan tehneet lääkehoidon vaaratapahtuman tai olleet osallisena tapahtumassa ja sen seurauksena kokeneet fyysisiä haittoja, henkistä kuormaa tai stressiä vaaratapahtuman jälkeen.

 

Tutkimus on pro gradu -tutkielma, jonka tarkoituksena on kuvata, millaisia vaikutuksia hoitotyöntekijät saivat lääkehoidon vaaratapahtuman jälkeen, millaista tukea lääkehoidon vaaratapahtuman tehneet hoitotyöntekijät ovat saaneet, miten vaaratapahtuma vaikutti kliiniseen työhön ja miten hoitotyöntekijät ovat selviytyneet tapahtumasta. Aiheesta löytyy vähän tutkimustietoa, joten vastauksesi on erittäin tärkeä. Tutkimuksen tulokset julkaistaan pro gradu -tutkielmana Itä-Suomen yliopiston sähköisessä tietokannassa ja tutkimuksen tuloksista voidaan kirjoittaa artikkeli kansalliseen tai kansainväliseen julkaisuun. Yksittäisen vastaajan vastauksia ei voida tunnistaa tutkimuksesta.

 

Tutkimukseen osallistuminen on täysin vapaaehtoista ja vastaaminen kyselyyn katsotaan suostumukseksi tutkimukseen osallistumisesta. Pyydän ystävällisesti täyttämään alla olevasta linkistä löytyvän sähköisen kyselylomakkeen. Vastaamisaika on 4.10.2020. Kyselyyn vastataan nimettömänä ja vastaaminen vie aikaa noin 10 minuuttia.

 

Linkki kyselyyn: https://link.webropolsurveys.com/S/AE3AB1DCB0D04195

Kiitos osallistumisestasi!

 

Ystävällisin terveisin

Jenni Leussu

Sh, TtM-opiskelija

Itä-Suomen yliopisto

Terveystieteiden tiedekunta

Hoitotieteen laitos

jennileu@student.uef.fi

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...