Jump to content

Hoivakoti, yksi lääkeluvallinen vuorossa


Emmens

Recommended Posts

Uutta työntekijää pukkaa ovista ja ikkunoista ja tilanne välillä katastrofaalinen. Onko edes laillista, että olen ainoana lääkeluvallisena vuorossa ja lisänä neljä opiskelijaa? Tai sitten osa ihan valmistuneitakin, mutta vielä lääkeluvattomia kun ovat vasta aloittaneet. Käy melko raskaaksi tuollaiset vuorot. Kyseessä ihan suunnitellut vuorot, eli ei mikään pakkorako jossa sijainen on kuka nyt satutaan saamaan. 

Link to post
Share on other sites

Kyseessä siis opiskelija, joka suorittaa teillä työssäoppimisjaksoa? Tässä kohtaa opiskelijalla pitäisi olla se vastaava hoitaja/ohjaaja joka on vastuussa tästä opiskelijasta. Ja opiskelija ei ole koskaan vastuussa mistään, eli vuoro jossa sinä lääkeluvallisena + 4 opiskelijaa, voiko laittomampaa enää olla? Tämmösessä tilanteessa olisin jo Aviin yhteydessä. 

Eri asia jos opiskelijat ovat teille palkattuja työntekijöitä. 

Sinuna olisin yhteydessä teiän työpaikan luottamusmieheen/työsuojeluvaltuutettuun. Liitolta saa myös apua, vaikka soittamalla ja kysymällä että hei mikä homma. :)

Edited by Sannzu
Link to post
Share on other sites

Ihan palkatut työntekijät kyseessä. Siitähän ei ole lakia, että minkä verran lähihoitajaopiskelijalla tulee olla opintopisteitå voidakseen toimia työntekijänä, vaan jos esimies katsoo että tiedot ja taidot riittävät niin asia ok. No ei todellakaan tiedot ja taidot ole riittäviä.. 

Link to post
Share on other sites

Itsekin olen kuullut tästä lääkeluvattomien käytöstä hoitotyössä ja työskennelytkin hoiva-avustajan tai opiskelijantai muun vastaavan lääkeluvattoman työparina. Ikävä ilmiö täytyy myöntää. Viimeisin ilmiö, johon olen törmännyt on lääkeluvattomien käyttö kotihoidossa. Menettelee kun asiakkaalle ei anneta lääkkeitä, tosin usein jää monta tärkeää tietoa saamatta asiakkaan kunnosta. Absurdiksi tilanne menee kun lääkeluvattomalla on asiakaskäyntejä, joilla lääkennällistä hoitoakin pitäisi toteuttaa. Olen itse juossut omien asiakaskäyntieni lisäksi toteuttamassa lääkennällisen hoidon asiakkaalla, jolla on käymässä lääkeluvaton työntekijä. Ennestään hektinen työ on siis muuttunut hektisemmäksi ja haastavammaksi. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Rekisteröidy yhteisöömme

    Tervetuloa joukkoon!

×
×
  • Create New...