Jump to content
MAINOS

Osa dementialääkkeistä tehottomia


dino

Recommended Posts

Nelonen/STT uutisoi sivuillaan että Alzheimerin taudin hoidossa käytettävistä lääkkeistä osa saattaa olla pidempään käytettynä täysin tehottomia.

Täältä voit lukea aiheesta lisää.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

ko. lääkkeistä juuri Aricept on tullut mulle tutuimmaksi.

On aivan tajuttoman kallis lääke, ja nyt jos se kerran onkin tehoton - niin taas ovat vanhukset joutuneet syytämään vähistä rahoistaan ne vähätkin apteekkiin.

Ja turhan takia. :-

Jos et pidä siitä, että muut kävelevät ylitsesi, nouse ylös lattialta.

Non sunt multiplicanda entia praeter necessitatem.

Link to comment
Share on other sites

Guest Lupiini

Kyseessä kun on parantumaton ja etenevä sairaus niin altzheimerin taudin lääkityksen ensijiainen tarkoitus on antaa lisävuosia kotona asimiseen noin 1-2 vuotta,joten siihen nähden en usko että näitä lääkkeitä turhaan syödään.

Link to comment
Share on other sites

Guest tirlittan

Aricept, sen enempää kuin muukaan pharmacan lääkitys ei saa myyntilupaa, jos ei tehoa ole näytetty. Tutkimustulos lienee helpotus ennen kaikkea yhteiskunnan hoitolaitoksille, jotka voivat nyt lopettaa tk-vuodesosastoille ja vanhainkoteihin sijoitettujen lääkityksen puhtain mielin. Käytännössä näin on tehtykin monessa paikassa.

Löytyy tietenkin pharmacastakin kyseenalaisuuksia, esim yskänlääkkeet. Kielouute-belladonna-barbituraattivalmisteita jne saanee enää vain erikoisluvalla.

Link to comment
Share on other sites

Guest Alfons

Tutkimustulos lienee helpotus ennen kaikkea yhteiskunnan hoitolaitoksille, jotka voivat nyt lopettaa tk-vuodesosastoille ja vanhainkoteihin sijoitettujen lääkityksen puhtain mielin. Käytännössä näin on tehtykin monessa paikassa.

Link to comment
Share on other sites

Guest margareta

Dementoiviin sairauksiin tarkoitetut lääkkeet eivät lisää elinvuosia, vaan tekevät

jäljellä olevista vuosista laadukkaampia!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Paino alkuperäisessä uutisessa oli nimenomaan siinä, että lääkkeen teho hiipuu ajan myötä. Eivätkä ne läheskään kaikilla potilailla paranna muistitesteissä pistemäärää, mutta kummasti selviytyminen arjen askareissa kohenee. Puhumattakaan yleisestä ilmeen kirkastumisesta. Kahdenkin vuoden apu/siirto laitoshoitoon joutumisessa on yhteiskunnalle iso säästö. Lääkkeiden hintaan/maksajaan en ota kantaa.

Työn orjat sorron yöstä nouskaa..maan ääriin kuuluu KUTSUMUS ?

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...