Jump to content
MAINOS

Päivittäinen lääkelista


Gila

Recommended Posts

Törmäsin tänään tähän Ylen uutiseen, jossa kerrotaan, että Espoon sairaalassa ei anneta potilaalle edes pyynnöstä päivittäisiä lääkelistoja. Itselleni ei kuitenkaan oikein tästä uutisesta auennut, että mikä tällainen päivittäinen lääkelista oikein on? Uutisessa sanotaan, että "Ero päivittäisen lääkelistan ja potilaalle määrättyjen lääkkeiden listan välillä on se, että edellä mainittu kertoo tarkasti, mihin aikaan kunakin päivänä lääkettä on annettu ja minkä muiden lääkkeiden kanssa." Onko tämä siis joku paperi, jossa lukee, että mitä lääkkeitä tänä päivänä annetaan vai on annettu vai mikä? Merkataanko siihen annettavat tarvittavat lääkkeet vai miten se oikein toimii? Kuitenkin tuosta uutisesta voi ymmärtää, että se on joku tuloste? Mihin tätä tulostetta oikein käytetään? Olen töissä viimeksi paperilistan pohjalta antanut lääkkeitä joskus varmaan reilu viitisen vuotta sitten ja ei hirveästi näistä muista potilastietojärjestelmistä ole kokemusta, joten jäi tämä asia vaivaamaan.

 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

En ole Espoossa töissä, mutta eiköhän tässä haeta jonkun tietyn päivän jakolistaa, jossa sen päivän voimassaoleva lääkitys ja lääkkeiden anto/jakoajat. Meilläkin jaetaan lääkkeet vielä paperilistojen avulla ja listat tulostetaan uusiksi vähintään päivittäin ja muutosten jälkeen ja vanha paperilista hävitetään. Ja hyvin mahdollista, että tietojärjestelmästä ei pysty jälkikäteen tulostelemaan näitä vanhoja jakolistoja, enkä itse ainakaan tiedä, miten se onnistuisi.  Lopetut lääkkeet toki löytää, mutta niistä ei välttämättä selviä jakomerkintöjä ja ainakaan helposti ja nopeasti ei saa listaa, josta näkisi onko d-vitamiini ja calcichew annettu 3.6.20 yhtaikaa klo 11 vai toinen klo 11 ja toinen klo 13.

Link to comment
Share on other sites

Ok, kiitos! Olen joskus silloin viitisen vuotta sitten myös paperilistoista jakanut, mutta niitä ei kyllä silloin meillä päivittäin tulosteltu vaan sen mukaan, milloin tuli muutoksia, joka saattoi olla vaikka kolmen päivän välein tai 4 kertaa päivässä niin ei tuo päivittäinen varmaan sen takia oikein auennut. Sitten siirryttiin siihen, että jaetaan suoraan koneella olevasta lääkelistasta ja paperilistat poistettiin kokonaan. Nykyään meillä on sähköinen lääkkeenjako ja -antonäkymä. Ei meilläkään mitään "päivittäistä listaa" myöhemmin saa ulos, mutta antokirjauksista kyllä näkyy, mitä potilas on saanut, jos oikeasti pitää kaivaa ne tiedot ulos.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...