Jump to content
 

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

huolenkantaja

Lasten ja nuorten depressiotestit

Recommended Posts

huolenkantaja

Onko lapsille ja nuorille olemassa kirjallisia depressiotestejä, kuten aikuisille ja vanhuksille on?

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras

Kyllä ainakin sellaisia testejä on, joista saa numeerisen tuloksen. Luku kertoo depression vaikeusasteesta. Sitä en tiedä, mitä k.o. testeissä kysytään.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Oinaspässi

Se on nimeltään CDI-testi. Kysymyksiä siitä, miten lapsi kokee itsensä, erilaisista tunteista, ajatuksista, yms...aika monimuotoinen testi. Käytetään yhtenä suuntaa antavana keinona masennuksen määrittelyssä. Nuorille hieman erilainen, aikuisille oma. Kysymyksinä esim. kuoleman ajatukset, hylkäämisen tunteet, yksinäisyys ja sillee...

Lapsen itsensä täyttämät lomakkeet:

Käytetyimpiä arviointilomakkeita on CDI (= Children's` Depression Inventory, Kovacs, 1981). Mittari sisältää 27 kysymystä, jotka liittyvät masennuksessa esiintyviin kognitiivisiin, affektiivisiin ja käyttäytymisen piirteisiin. Lapset lukevat kysymykset itse tai ne luetaan heille. kustakin kysymyksestä lapset valitsevat yhden kolmesta vaihtoehdosta, mikä parhaiten kuvaa heitä kuluneiden viimeisen kahden viikon aikana. Suomessa vuosina 1990-91 tehdyssä valtakunnallisessa epidemiologisessa LAPSET-tutkimuksessa, jonka kohderyhmänä olivat v. 1981 syntyneet lapset, noin 7 % tutkituista 5541 lapsesta arvioi itsensä masentuneeksi kyseisellä CDI-lomakkeella tutkittuna.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
huolenkantaja

Kiitos tiedoista.

Askarruttaa vaan, että miten lapsi osaa eritellä tunteitaan, jos on masentunut kun se on aikuisellekin vaikeaa vaikka olisi ihan terve. Siis miten lapsi tietää, että minkälaisella sanalla mitäkin olotilaa voi kuvata kun sanavarasto on vielä kehittymätön?

Harmi ettei "mun" google löytänyt CDI-testiä netistä. Olisi ollut niin kiva nähdä niitä kysymyksiä.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×