Jump to content
MAINOS

Kannattaako opiskella lähihoitajaksi?


rikkaruoho82

Recommended Posts

Työskentelen tällä hetkellä maatalouslomittajana. Pidän työstäni mutta työ on osa-aikaista eikä muuta voi täällä saadakaan. Palkka ei siis tule ikinä parantumaan. Tässä työssä ei ole myöskään etenemis- tai ylenemismahdollisuuksia. Työkavereiden puute myös on välillä rassaavaa.

Olen miettinyt lähihoitajaksi opiskelemista koska pidän ihmisten auttamisesta ja käytännönläheisestä työstä. Olen tottunut hajuihin, fyysisesti raskaaseen työhön, eritteisiin ja siihen että minua potkitaan :) Lähihoitajalle olisi täällä töitä, ainakin vanhuspuolella. 

Mutta tätä foorumia kun lukee niin tulee mieleen että kannattaa opiskella ihan mitä tahansa muuta. Onko kenelläkään kertoa lähihoitajan työn hyviä puolia? Onko niitä?

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Olisit kysynyt helpompaa. Sanotaan 2-3 vuotta sitten olisin sanonut; hae koulutukseen, nyt en suosittele.

Ennen ikä-ihmiset olivat ihania. lepoisia ja ihania hoidettavia. Nykyisin missä he ovat, kadonneet tästä maailmasta?

Alkoholi, päihteet, huumeet, kaltoinkohtelu, itsari, osaavat myös kiusata, valehdella ,talousahdingot ym. 

Onko teillä liian "ruusuinen" kuva ikä-ihmisistä?

Tiedoksi lähihoitajia / sairaanhoitajia on työttömänä koko Suomessa , aika paljon.  Palkataan näitä vierasmaalaisia , kielitaidottomia töihin. Taisi olla viime viikolla iltapäivien lehdissä juttua. Jotkut taas luulevat taas  omistavat firman vaikka ovat siellä duunareina.  Myös yt-neuvotteluja käydään monessa työpaikassa. 

Jos , olet vetelä. työtä vieroksuja, diiva, ylimielinen, et tiedä/osaa  empatia, sympatia, ammattiylpeys, arvostus, kunnioitus, omatunto on ihan vieras ja et omista sydäntä . Lisäksi olet pitkäkyntinen sovit hyvin näille nykyajan johtajille/ lähiesimiehille. Tietysti osat kiusaamisen jalon taidon, itket taatusti esimiehelle ihan kaikesta myös henkilökohtaiset asiat kuulutat kaikille, oma eriomaisuuden.   Olet vierasmaalainen ja nuoleskelun osat ilman muuta ja valheet sujut loistavasti. Olet 20-40 vuotias.  Et, oikeasti välitä asukkaista vaan olet siellä kuluttamassa aikaa.  No, inhimillinen syy, jos vahinko sattuu eli  vastuu on tuntematon käsite.

Hae ihmeessä , jos tunnistat itsesi. Näille nykyjohtajat/ koulut ihan kilpailevat teistä. Te:n ja muiden firmojen omia kehuja en suosittele uskomaan. Käytäntö on ihan toista. Luvattaan kuu taivaalta ja p...t saat niskaasi. Myös palkasta saat vääntää kättä on sama onko yksityinen / kunta. Kaikki faktat paperille eli saat aina todisteen. Älä luota kehenkään,  vähinten työkaveriin. Puukottaa välittömästi, kun et tee hänen mielen mukaisesti. Olet pelkkä orja , et saa omistaa omaa järkeä tai ei ole sallittu. Teet niin vahva persoona käskee vaikka hyppäät auton alle, et kyseenalaista sitä vaan teet niin. Työpaikalla on aina yksi  hoitaja vähintään kukkona ja käskyttää toisia, silloin kun johtoporras ei ole paikalla.

Nykyisin kilpaillaan; Kuka on huonoin, huonompi tai huonoin johtaja/ lähiesimies / duunari.

Arpapeliä on jos saat kunnon työparin, joka on asiallinen edes yhden työvuoron. Hyvä velisysteemi toimii hyvin ja p...a työkaveri heitetään välittömästi keikkalaiselle, kun muut eivät pärjää/ halua työskennellä hänen kanssaan. Näin raukkamaisesti moni työyhteisö toimii, joka lähiesimiehen suosii tätä systeemiä tai taas inhimillinen vahinko näin sattui taas.  Kukaan siis ei ota vastuutta mistään, vaan syy taas työnnetään muualle. Eli haluatko oikeasti lukea lähihoitajaksi ja vanhustyö?

Lähihoitajalla on myös muita vaihtoehtoja, labra, arkisto , hammaspuoli......älä sulje näitä pois.  

Useat purkavat omaa pahaa oloaan toisen työkaverin niskaan työajallaan ja teettävät työt näin toisella. Ovat omasta mielestään oikeassa ja täydellisiä eli ylimielisyys on päivän sana ja " venäläinen ruletti" leikitään toisen  työntekijän terveydellä, taloudella ym. Ollaan niin ylimielisiä, etteivät osaa edes vastata hälytyspuhelimeen tai vastaavaan kun työntekijä soittaa ja yrittää päästä töihin aamuvuoroon.  Jos, ei osaa edes vastata puhelimeen soittoon, kuinka on edes työkyinen hoitamaan asukkaita?

Näitä pomot suosivat hoitoalalla. Pääkaupungin hoitajat " vihaavat" meitä muualta tulleita tai kehyskuntaisia nykyisin silmittömästi. Kiusaaminen alkaa välittömästi, kun astut ovesta sisälle..... haukuttaa, arvostetaan ulkonäköä, toisen vaatteita eli keksitään uskottomia asioita ihan kaikesta.  Työpaikka on nykyisin "sotatanner" ja pahemmaksi vain menee....

Näytti kun saat työskennellä yksin, se  on ylellisyyttä ja hermolepoa  monelle. 

Monelle käy kateeksi teitä, usko pois.  

 

Link to comment
Share on other sites

Jänskää, miten vierasmaalaisuus joutui mukaan tähänkin keskusteluun.

Mutta itse kysymykseen, opiskele vaan jos kiinnostaa. Ainakin opiskelemaan on kuulemma ihan hyvät mahdolkisuudet päästä ja varmaan aika pian jo opiskellessa pääsee työelämään. Opiskeluaikakaan ei ehkä ole kovin pitkä, ihan sitä kolmea vuotta, jos saa hyväksiluettua jostain aiemmista kouluista tai voi suorittaa jotenkin tenttimällä jotkut perusaineet, kielet, matikat ja mitä niitä on.

Link to comment
Share on other sites

Kun haukutaan, on tasa-arvoista haukkua kaikki :D.

Jos on vain mahdollista opiskelemaan vain, jos ei muuta, niin hyvä yleissivistävä opinto on. Ja varmaan keikkaakin löytyy. Pätkätöitähän tämäkin monasti on ainakin, mutta jos siellä on tarvetta niin vakituiseksikin varmasti jossain vaiheessa pääsee. Jos samantien sairaanhoitajaksi pääsisit lukemaan, niin suosittelisin sitä enemmän. Sitä paitsi maatalouslomittaja-sairaanhoitaja olisi nimineulassa aika cool ;) 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...