Jump to content
MAINOS

Hoitaja armeijassa


Samko

Recommended Posts

Moro, kyselisin kokemuksia intistä. Eli onko joku eh/sh/lh välttänyt lääkintämieheks joutumisen? Rukki kiinnostelis mut eh:na varmaanki laittavat lämäriks, mikä tarkottaa et voi heittää hyvästit rukil jos hoitajana on mahdollisuus vaan aukkii?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
MAINOS

Mä vältin lääkinnän hommat vaikka halua niihin olisi ollut. Olin siis viittä vaille valmis SH palvelukseen astuessani. Ihan tuurista ja joukkotuotannollisista syistä kiinni mihin tehtäviin päätyy. RUK on sitten kyl ihan omist taidoista ja suoriutumisesta kiinni, mutta lääkintäRUK on tosiaan vain lääkäreille.

Hymyilemiseen tarvitaan 26 lihasta mutta murjotukseen 62. Mitäpä suotta itseään vaivaamaan!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Sanon tähän nyt jotain koska olen ollut Puolustusvoimien palveluksessa 17 vuotta ennen nykyistä alanvaihtoprosessia. Lääkinnän merkitys Puolustusvoimissa on kasvanut ja siihen liittyvään koulutukseen on panostettu reilusti. Sen lisäksi että nykymuotoisessa jääkärijoukkueessa on lääkintämies on sen jokaisessa ryhmässä taistelupelastaja joidenka toiminnan valvonta ja osaltaan koulutus kuuluu lääkintämiehen tehtäviin. Eli käytännössä peruslämärilläkin on nykyisin huomattavasti enemmän johto- ja koulutusvastuuta kuin joitakin vuosia sitten. Komppanian lääkintäaliupseerista puhumattakaan koska hänelle kuuluu koko komppanian lääkintähuollon järjestäminen ja valvonta. Eli jos haluaa päästä "oman alan" hommiin niin ne ovat nykymuotoisessa systeemissä entistä mielenkiintoisempia ja vastuullisempia.

Jos taas haluaa selkeästi pyrkiä reserviupseeriksi ja johtotehtäviin niin kannattaa siitä selkeästi ilmoittaa kun asiasta kysytään ja pyrkiä suorittamaan p-kauden koulutus ja testit mahdollisimman hyvin. Koska alokas jonka pisteet johtajakoulutukseen ja kouluttajien ja varusmiesesimiesten palaute ovat selkeästi sieltä paremmasta päästä pääsee halutessaan johtajakoulutukseen vaikka siviiliosaaminen sopisi muihin alemman tason erikoistehtäviin.

Edited by Ackwell
Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...