Jump to content

Tauoista asiaa


Recommended Posts

LähäriMoi

Heippa! 

 

Onko tosiaan niin ettei näin korona-aikaan meillä ole oikeuksia lakisääteisiin taukoihin? Joka aamu muistutellaan ripeistä tauoista ja vain muutama kerrallaan. Ymmärrän kyllä etäisyydet, mutta koko päivä maski naamalla ja taukokin on jo kirosana. Pomo tulee kyttäämään kun istut ja syöt, koita siinä sitten hetki rauhoittua. 

Link to post
Share on other sites
eve28

Totta kai lakisääteiset tauot kuuluu työntekijän oikeuksiin. Esimiehen tehtävä on valvoa (ei kytätä), että tauoilla ei olla yhtäaikaa yli 15min, ettei tule karanteeneja, jos joku hoitajista sairastuisi koronaan. Tauoille mennään siis eri aikaan. Nythän esimies itse altistaa itsensä, jos istuu taukohuoneessa kyttäämässä teitä ja samalla rikkoo itse sääntöä :)

Link to post
Share on other sites
Veli Vitivalkoinen

Siis että teette yhdessä töitä, mutta jos tauolla on yhtäaikaa vartin, niin sitten vasta pamahtaa karanteenit? Anna mun kaikki kestää.

Link to post
Share on other sites

Tätä meilläkin on töissä naureskeltu. Päivä tehdään tiiviisti lähietäisyydellä töitä. Tauoilla ja palavereissa sitten max 10 henkeä paikalla yhtäaikaa turvaetäisyydet huomioiden. Ymmärrän toki miksi näin, mutta hieman tuntuu maalaisjärki unohtuneen.

Link to post
Share on other sites

Kyllä ruokataukoon pitää saada käyttää se lakisääteinen 20 minuuttia. Vähentäkää vaikka niitä istumapaikkoja taukohuoneessa, jos tämä ei muuten onnistu. Ja ne altistukset tapahtuvat kyllä ihan muualla kuin taukohuoneessa, esimerkiksi kansliassa.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Rekisteröidy yhteisöömme

    Tervetuloa joukkoon!

×
×
  • Create New...