Jump to content
MAINOS

Tauoista asiaa


LähäriMoi

Recommended Posts

Heippa! 

 

Onko tosiaan niin ettei näin korona-aikaan meillä ole oikeuksia lakisääteisiin taukoihin? Joka aamu muistutellaan ripeistä tauoista ja vain muutama kerrallaan. Ymmärrän kyllä etäisyydet, mutta koko päivä maski naamalla ja taukokin on jo kirosana. Pomo tulee kyttäämään kun istut ja syöt, koita siinä sitten hetki rauhoittua. 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Totta kai lakisääteiset tauot kuuluu työntekijän oikeuksiin. Esimiehen tehtävä on valvoa (ei kytätä), että tauoilla ei olla yhtäaikaa yli 15min, ettei tule karanteeneja, jos joku hoitajista sairastuisi koronaan. Tauoille mennään siis eri aikaan. Nythän esimies itse altistaa itsensä, jos istuu taukohuoneessa kyttäämässä teitä ja samalla rikkoo itse sääntöä :)

Link to comment
Share on other sites

Siis että teette yhdessä töitä, mutta jos tauolla on yhtäaikaa vartin, niin sitten vasta pamahtaa karanteenit? Anna mun kaikki kestää.

Link to comment
Share on other sites

Tätä meilläkin on töissä naureskeltu. Päivä tehdään tiiviisti lähietäisyydellä töitä. Tauoilla ja palavereissa sitten max 10 henkeä paikalla yhtäaikaa turvaetäisyydet huomioiden. Ymmärrän toki miksi näin, mutta hieman tuntuu maalaisjärki unohtuneen.

Link to comment
Share on other sites

Kyllä ruokataukoon pitää saada käyttää se lakisääteinen 20 minuuttia. Vähentäkää vaikka niitä istumapaikkoja taukohuoneessa, jos tämä ei muuten onnistu. Ja ne altistukset tapahtuvat kyllä ihan muualla kuin taukohuoneessa, esimerkiksi kansliassa.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...