Jump to content

Opiskelijan ohjaus pandemian aikana


Recommended Posts

Tintti75

Olen töissä kotihoidossa ja opislelijoita tulee harjoitteluun normaalisti, eli harjoitteluja ei ole peruttu/keskeytetty. Esimies jatkuvasti muistuttaa meitä hoitajia kahden metrin turvavälistä. Mites onnistuu opiskelijan kanssa??? Ristiriitaista.

Link to post
Share on other sites
Asswiper

Mielestäni on edesvastuutonta, jos koulu ei vedä opiskelijoita pois harjoitteluista. Todella kurjaa jos päätös jätetään työnantajan vastuulle.

Monessa paikassa ei ole tällä hetkellä minkäänlaista mahdollisuutta edes suunnilleen kelvolliseen opiskelijaohjaukseen koronatilanteen takia. Lisäksi osastoilla tai kotihoidossa ei tarvita yhtään ylimääräistä henkilöä toimimaan potentiaalisena tartuttajana, tai kuluttamassa muutenkin vähissä olevia suojaimia.

  • Tykkää 3
Link to post
Share on other sites
KirSaka

Itse keskeytin työharjoittelun sairaalan osastolla henkilökohtaisella päätöksellä. Minusta se ei vaan kertakaikkiaan palvele ketään (ei opiskelijaa,ohjaajaa,työpaikkaa eikä potilaita/asiakkaita) että tällaisen kiriisin keskellä opiskelijat on työharjoittelussa.

  • Tykkää 2
Link to post
Share on other sites
anniamandab

Tavallaan outoa, jos opiskelijat tässä tilanteessa pakotettaisiin harjoitteluihin. Toisaalta, tulisi ehkä miettiä keinoja, miten harjoitteluja voisi tässä poikkeustilanteessa korvata, ettei vaikuttaisi esimerkiksi valmistumiseen. Tosin, kyllä koululta aika pitkään tuli ohjeistusta, että harjoitteluja ei saa perua juuri mistään syystä, vasta harjoittelupaikan ohjeistuksesta.

Link to post
Share on other sites
arsewiper

Mulle tuli vastikään ohjattavaksi opiskelija tähän kaaokseen. Opettaja vaan myhäili puhelimessa että nyt jos koskaan opiskelija oppii aseptiikan hoitotyössä 🙄 Puhui myös työsuojelun näkökulmasta ja sen toteutumisesta. Hahhah, nyt laitetaan kertakäyttöiset päämyssyt tai lakanakankaasta ja kuminauhoista tehdyt "maskit" naamalle. Siinäpä sitä aseptiikkaa ja työsuojelun toteutumista opetetaan kun näitä suojaimentekeleitä saisi jatkuvasti olla säätämässä!

Tuntuu että aikaa laadukkaalle ohjaamiselle ei ole sitäkään vähää mitä ennen epidemiaa. Pukukopilla kotiin lähtiessä yritin vähän kysellä ekan viikon fiiliksiä ja mitä hän on oppinut ja kokeeko saavansa riittävästi ja oikealla tavalla ohjausta. Voi huhhuijaa 🙄 Melkoiset paineet kieltämättä ohjaajallakin! 

Link to post
Share on other sites
HoitsuJ

Ymmärrän kyllä, että loppuvaiheen opiskelijoiden opinnot on turvattava, että he valmistuvat kevääksi/ jouluksi. Heitä tullaan tarvitsemaan, varsinkin kotihoidossa. En kannata vaihtoehtoisia suoritustapoja, koska käytäntö opettaa työn. Tietysti, jos harjoittelun pääsee tekemään palkallisena niin sehän olisi opiskelijalle plussaa.

Alkuvaiheen opiskelijoiden harjoittelut pystyy varmasti vielä järjestelemään niin, että he valmistuvat aikataulussa, vaikka harjoittelu peruttaisiin. Heidän harjoitteluiden peruminen olisi aiheellista.

Myös tehyn kanta opiskelijoihin oli, että valmistuminen ei saa viivästyä.

Link to post
Share on other sites
anniamandab

Niin. Ongelma lienee myös siinä, että moni harjoittelupaikka on nyt siinä tilanteessa, että siellä on muutenkin toimintaa koronan takia vähennetty tai lakkautettu. Kotihoitoahan opiskelijoille onkin juuri tuputettu työ- tai harkkapaikaksi, mutta kaikki ei ymmärrettävästi sellaisiin halua tai ne ei edes tue kyseisiä teoriaopintoja. Kotihoidossa kun ei välttämättä ole mahdollisuuttakaan oppia kaikkia tarvittavia asioita.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Rekisteröidy yhteisöömme

    Tervetuloa joukkoon!

×
×
  • Create New...