Jump to content
MAINOS

Opiskelijan ohjaus pandemian aikana


Tintti75

Recommended Posts

Olen töissä kotihoidossa ja opislelijoita tulee harjoitteluun normaalisti, eli harjoitteluja ei ole peruttu/keskeytetty. Esimies jatkuvasti muistuttaa meitä hoitajia kahden metrin turvavälistä. Mites onnistuu opiskelijan kanssa??? Ristiriitaista.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Mielestäni on edesvastuutonta, jos koulu ei vedä opiskelijoita pois harjoitteluista. Todella kurjaa jos päätös jätetään työnantajan vastuulle.

Monessa paikassa ei ole tällä hetkellä minkäänlaista mahdollisuutta edes suunnilleen kelvolliseen opiskelijaohjaukseen koronatilanteen takia. Lisäksi osastoilla tai kotihoidossa ei tarvita yhtään ylimääräistä henkilöä toimimaan potentiaalisena tartuttajana, tai kuluttamassa muutenkin vähissä olevia suojaimia.

  • Tykkää 3

1/12800

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Itse keskeytin työharjoittelun sairaalan osastolla henkilökohtaisella päätöksellä. Minusta se ei vaan kertakaikkiaan palvele ketään (ei opiskelijaa,ohjaajaa,työpaikkaa eikä potilaita/asiakkaita) että tällaisen kiriisin keskellä opiskelijat on työharjoittelussa.

  • Tykkää 2
Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Tavallaan outoa, jos opiskelijat tässä tilanteessa pakotettaisiin harjoitteluihin. Toisaalta, tulisi ehkä miettiä keinoja, miten harjoitteluja voisi tässä poikkeustilanteessa korvata, ettei vaikuttaisi esimerkiksi valmistumiseen. Tosin, kyllä koululta aika pitkään tuli ohjeistusta, että harjoitteluja ei saa perua juuri mistään syystä, vasta harjoittelupaikan ohjeistuksesta.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Mulle tuli vastikään ohjattavaksi opiskelija tähän kaaokseen. Opettaja vaan myhäili puhelimessa että nyt jos koskaan opiskelija oppii aseptiikan hoitotyössä 🙄 Puhui myös työsuojelun näkökulmasta ja sen toteutumisesta. Hahhah, nyt laitetaan kertakäyttöiset päämyssyt tai lakanakankaasta ja kuminauhoista tehdyt "maskit" naamalle. Siinäpä sitä aseptiikkaa ja työsuojelun toteutumista opetetaan kun näitä suojaimentekeleitä saisi jatkuvasti olla säätämässä!

Tuntuu että aikaa laadukkaalle ohjaamiselle ei ole sitäkään vähää mitä ennen epidemiaa. Pukukopilla kotiin lähtiessä yritin vähän kysellä ekan viikon fiiliksiä ja mitä hän on oppinut ja kokeeko saavansa riittävästi ja oikealla tavalla ohjausta. Voi huhhuijaa 🙄 Melkoiset paineet kieltämättä ohjaajallakin! 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Ymmärrän kyllä, että loppuvaiheen opiskelijoiden opinnot on turvattava, että he valmistuvat kevääksi/ jouluksi. Heitä tullaan tarvitsemaan, varsinkin kotihoidossa. En kannata vaihtoehtoisia suoritustapoja, koska käytäntö opettaa työn. Tietysti, jos harjoittelun pääsee tekemään palkallisena niin sehän olisi opiskelijalle plussaa.

Alkuvaiheen opiskelijoiden harjoittelut pystyy varmasti vielä järjestelemään niin, että he valmistuvat aikataulussa, vaikka harjoittelu peruttaisiin. Heidän harjoitteluiden peruminen olisi aiheellista.

Myös tehyn kanta opiskelijoihin oli, että valmistuminen ei saa viivästyä.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Niin. Ongelma lienee myös siinä, että moni harjoittelupaikka on nyt siinä tilanteessa, että siellä on muutenkin toimintaa koronan takia vähennetty tai lakkautettu. Kotihoitoahan opiskelijoille onkin juuri tuputettu työ- tai harkkapaikaksi, mutta kaikki ei ymmärrettävästi sellaisiin halua tai ne ei edes tue kyseisiä teoriaopintoja. Kotihoidossa kun ei välttämättä ole mahdollisuuttakaan oppia kaikkia tarvittavia asioita.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Luo tunnus tai kirjaudu sisään kommentoidaksesi

Vain jäsenet voivat kommentoida

Luo tunnus

Rekisteröi tunnus yhteisöömme. Se on helppoa!

Rekisteröi uusi tunnus

Kirjaudu sisään

Onko sinulla jo tunnus?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...