Jump to content
MAINOS

Korvaus varallaolosta


Hipsu

Recommended Posts

Hei! Työskentelen kotihoidossa terveydenhoitajana. Työhömme kuuluu välillä viikonloppuisin päivystystä, jota on sekä lauantai- että sunnuntaiaamuisin puoli tuntia. Tällöin siis täytyy puolen tunnin ajan olla tavoitettavissa ja valmis lähtemään töihin, jos joku on sairastunut. Muuta palkkaa emme saa, kuin ottaa tämän yhteensä tunnin mittaisen ajan joskus työpäivästä pois. Kuinka teillä muilla? Mielestäni korvauksen tulisi olla suurempi, sunnuntaikin vielä pyhäpäivä ja koko vkonloppu kuitenkin kiinni töissä, reissuun ei esimerkiksi voi lähteä.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Tuo on järjetöntä, että ilman rahallista korvausta määrätään olemaan tavoitettavissa tiettyinä päivinä. Sairaankuljetuksen TES:ssä esim. minimikorvaus varallaolosta on muistaakseni 28% palkasta, ja sekin yleensä edellyttää 15min lähtövalmiutta. Etenkin tuo, että ollaan varalla vain 30min kuulostaa täysin järjen ja lain/TES:n vastaiselta, edellisenä iltanahan ei voi lähteä minnekään reissuun tai vaikkapa viihteelle.

Rimpautappa liittoon, niin saadaan työnantajasikin ruotuun  :)

Link to comment
Share on other sites

Kuulostaa kyllä erittäin epäilyttävältä tuollainen päivystys ilman palkkaa.

Meillä on kotivarallaolo, ei ole annettu mitään aikaa missä ajassa pitää olla töissä, on vaan sanottu että mahdollisimman pian kutsun saatua tulisi lähteä. Pisimmällä asuvalta pelkästään matkaan kuluu sellainen 30-40 minuuttia, riippuen kelistä.

Korvaus meillä on varallaoloajasta 50 %, musta aika kohtuullinen, varsinkin kun harvoin joutuu yöllä lähtemään töihin. Työpaikkana siis laboratorio.

Toivo on puoli elämää, välinpitämättömyys on puoli kuolemaa.

-Kahlil Gibran

Link to comment
Share on other sites

Moro. Tuollainen toiminta ei todellakaan ole työaikalain eikä minkään työehtosopimuksen mukaista. Varallaolo tarkoittaa sitä, että ole ko. aikana työantajan käytettävissä, jos hän tarvitsee sinua. Eli jos sinulla on varallaoloa esim. tunti lauantai aamua, niin se tarkoittaa, että olet tuon tunnin aikana työantajan käytettävissä, ei sen tunnin jälkeen.

Sitten sellainen huomio, ettei työsopimussuhteista voida määrätä varallaoloon, vaan se perustuu pelkästään työntekijän ja työsuhteisen väliseen erilliseen sopimukseen, joka tehdään joko toistaiseksi tai jokaista varalloloa varten erikseen. Suosittelen ottamaan liittoosi yhteyttä, joko eduvalvontaan tai luottamusmieheesi. Lisäksi suosittelen tutustumaan FINLEX:ssä seuraavan juttuun HE 34/1996...

Eli ei pidä suostua siihen, että höykytetään miten sattuu.... Jatkoja... ::)

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...