Jump to content

Suojaimet asiakkaalle?


Recommended Posts

Meillä kotihoidossa porukka on sitä mieltä, että jos asiakkaalla on oireita, niin hänelle puetaan se kirurginen suu-nenäsuojus, jotta hoitaja ei saa tartuntaa. Tätä mieltä myös pari sairaanhoitajaa. Suojaimistahan on meillä myös pulaa. Olenko ainoa, jonka mielestä tämä on jotenkin outo idea? Ymmärrän toki, miksi muut niin ajattelevat, kun mediassakin puhutaan, että sairastuneena sitä kannattaa käyttää, että ei tartuta muita. Mutta silti... kouluaikanakin puhuttiin vain hoitajan suojautumisesta. Onko minulta mennyt jotain pahasti ohi? 

Link to post
Share on other sites

En tiedä itse sen paremmin, mutta meillä on ensihoidossa annettu ohjeeksi laittaa potilaalle maski, jos hengitystieoireita valittaa. Kai se aika hyvin eritteitä estää lentämästä.

Link to post
Share on other sites
Veli Vitivalkoinen

Pisaratartunta on tässä se avaintermi. Ne pisarat törmää siihen maskiin, kun se potilas pärskii ja köhii. Tai ainakin osa niistä pysähtyy. Muuten ne päätyy vastakkaiselle seinälle ja siihen välille leijailemaan.

Link to post
Share on other sites
sanzibaari

Ymmärrän terveyskeskuksissa tms, mutta tosiaan asiakkaan kotona. Luulisi silloin riittävän, että paikalle tuleva hoitaja suojautuu? Onhan potilas kai jo levittänyt pöpöjään omaan asuntoonsa, vai jääkö suojavarusteet päälle hoitajan lähtiessä?

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Rekisteröidy yhteisöömme

    Tervetuloa joukkoon!

×
×
  • Create New...