Jump to content
MAINOS

Suojavarusteet työpaikalla koronaepidemian aikana


Anemone

Recommended Posts

Minkälaisia käytäntöjä suojavarusteisiin liittyen teillä on töissä? Koetteko suojavarustetasoa olosuhteiden nähden riittäväksi (täydellisen suojatason saavuttaminen nyt varmasti epärealistinen)? Jos ei, mistä johtuu (työantajan väliinpitämättömyys, varusteiden riittämättömyys? jne). 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Meiltä on suojaimet jo aivan muutamaa pakettia vaille loppu ja uusia ei saada. Johto neuvoo tekemään hoitotoimet nyt ilman suojaimia.

Edited by HuonoHoitaja
Link to comment
Share on other sites

Hallituksen antanat ohjeet esimerkiksi kotihoidon työntekijöiden suusuojainten käytöstä kuulostavat kyllä tehokkailta ja asiallisilta! Sääli vain, että ne suojaimet eivät riitä. Eivät nyt, eivätkä myöhemmin. Enkä haluaisi kuulla, että joku työkaveri on käyttänyt samaa kertakäyttösuojusta jo kuukauden päivät. 

Jos epidemian huippu on arvioitu toukokuulle, niin kohta tehdään kahvin suodatinpusseista maskeja. Käsidesit myös loppu toimittajankin varastolta. Eli vinkki Hallitukselle, kannattaa pohtia resurssejakin ennen kuin käskette. Hoitajan moraali on koetuksella muutenkin. 

Link to comment
Share on other sites

Hengitystieinfektiopotilaiden ja covid epäiltyjen (testattu, mutta ei tuloksia vielä) kanssa mennään hanskat ja suu-nenäsuoja combolla. Jos on tosi räkänen ja eritteinen, niin sitten visiirii ja hihaessua myös, muuten ei.

Varmistettujen covid-potilaiden kanssa essut ja myssyt ja kaikki mahollinen, tosin vain perus kirurginen maski naamalla edelleen. FFP3 varattu sit respiraattoripotilaiden hoitoon, tai kaikkeen mikä tuottaa aerosoleja.

 

Näillä mennään.. Käsihygieniaa tietenkin painotetaan.  Varmaan sitten kesällä näkee työvuorolistoista riittikö suojaus :D

Edited by Kornmalt
Tarkennus
Link to comment
Share on other sites

Pelastuslaitoksella jossa vielä teen,kun ei virkavapaata saa tilanteen takia... kirurginen visiirillä+hanskat ja jos vaara aerosoleista niin hihallinen essu,hiussuoja,fpp2 maski ja lasit. Nyt enää hoitaja pukee essut sun muut, koska loppumassa. Kuskilla kevyempi varustus ellei elvytys tms. kts.ylin.

Omassa firmassa(kotihoito) henk.koht fpp3 puolinaamarit kahdella suodattimella vakituisilla, sijaisilla fpp2/3 +lasit jos oireinen. Lähikontaktissa muuten sama,mutta essu ja hiussuoja lisänä. Päädyttiin raskaampiin maskeihin, kun kertakäyttöisiä ei tosiaan tarjolla.

Puolinaamarit hyviä ja pystyy käyttämään pidempään hyvien venttiileiden ansiosta, mutta hieman kovempaa joutuu puhumaan. Eivät myöskään kulu ja meillä p3 aktiivihiilisuodattimia varastossa niin että pärjäämme useamman kuukauden niillä.

Maskissa tietty täytyy huolehtia huolellisesta desinfektiosta käytön jälkeen. Se on toteutettu upottamalla valmistajan ohjeiden mukaiseen luokseen+perus intin abc oppien saippua pesulla. Irrotettavat suodattimet desinfioidaan huolellisesti pyyhkimällä.

En suoraan sanottuna ymmärrä miksi niitä ei käytetä laajemmin tällä hetkellä. Tässä linkki ko.tuotteisiin.

http://www.3m.co.uk/intl/uk/ohes/segments/healthcare/(9666a)OH_ReusableTechBulletin_lft.pdf

Link to comment
Share on other sites

Suomessa(kin) on yrityksiä, kuten 3M Soctt Fire & Safety (https://www.3mscott.com/fi/), joilla tuotantoa täällä.  Scott on valmistanut esim. puolustusvoimille kokonaamareita ja niiden suodattimia täällä.  Toivottavasti tämä yritys on jo mobilisoitu toimittamaan suojamia....

Myös terveydenhuollon alalla toimivilla yrityksillä kuten esim. Serres (https://www.serres.fi/) luulisi olevan kykyä esimerkiksi juuri esim. suojalaisen ja -visiirien valmistukseen.  Varmasti Serreksen omiakin tuotteita (imupussijärjestelmät) menee varmasti nyt paljon myyntiin.

Iso pohjoismainen toimija on Mölnlycke, jolla on tuotantoa Suomessa (https://www.molnlycke.fi/tuotteet-ratkaisut/tyovaatteet/).

Monesta kotitaloudesta löytyy myös orthex Groupin valmistamaa muovia (https://www.orthexgroup.fi/). Luulisi myös heiltä syntyvän visiirit helposti.  Kysyntää on nyt paljon.

Edited by pekka
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Milloinkahan puolustusvoimien kenttäarmeijalle varaamat suojanaamarit ja suodattimet otetaan jakoon? Sodan ajan joukkojen vahvuus on 280 000 sotilasta ja suurelle osalle on varmasti jossakin henkilökohtainen suojain odottamassa "pilliin vihellystä" varikoilla. Saisivatpahan näin tavaraa kiertoon ja myös huoltoon. Vihollinen olisi nyt vain toisenlainen, jonka torjuntaan PV:n välineet on vuosien saatossa hankittu...  

Uusimmat suojaimet M95 ja M98 ovat melko miellyttäviä käyttää. Oikein suoritetulla pesulla ja huollolla samaa suojainta voisi käyttää useampi henkilö....  Eivät siis ole "kertakäyttöisiä". Suodattimeksi kävisi ehkä joku kevyempi suodatin, kuin NBC. Nyt riittäisi pelkkä B. Löytyyköhän tehtaan valikoimaista?

Puolustusvoimat ovat käynnistäneet jo uuden suojanaamarihankinnan yhdessä Norjan kansa, jossa on tarkoitus korvata M95.

Edited by pekka
Link to comment
Share on other sites

Tuli noista suojanaamareista mieleen, että Ruotsissa, tai ainakin Tukholman alueella on ensihoidossa valittu vähän eri lähestymistapa suojaukseen, kuin Suomessa. Siellä ensihoitajat käyttävät hihallisen essun ja kumihaskojen lisäksi nasseja. 

Onkohan ratkaisuun ajanut juurikin noiden monikäyttöisyys, vai mikäköhän on taustalla. Itselle tulisi kohtuullisen pitkä hoitajavuoro, kun silmälasit pilaa istuvuuden 😀

 

Jutussa kuva Tukholmasta

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006468973.html

Link to comment
Share on other sites

3 tuntia sitten, Janne kirjoitti:

 Itselle tulisi kohtuullisen pitkä hoitajavuoro, kun silmälasit pilaa istuvuuden 😀

Uusimpiin PV:n naamareihin (M95 + M98) saa myös naamareihin suunnitellut silmälasit.  Ei vaan taida olla "varastotavaraa".  Vanhempiakin naamareita on varmasti vielä jossakin "luolassa".

Puolustusvoimat ovat jo lähteneet mukaan suojainten puhdistamiseen:

Tänään uutisoitiin, että Puolustusvoimien tutkimuslaitos ja Teknologian Tutkimuskeskus aloittavat tutkimuksen, jossa selvitetään mahdollisuutta puhdistaa hengityssuojaimia. Tarkoitus on testata vetyperoksidikaasun käyttöä puhdistukseen. Tarkoitus on puhdistaa 75 000 suojainta vuorokaudessa tarkoitukseen suunnitelulla pilottilaitteistolla.

Samaan Iltasanomien kuvaan kiinnitin minäkin huomiota. Jo pari viikkoa sitten Helsingin pelastuslaitoksen edustaja kertoi TV:ssä, että heilläkin on ongelmia suojainten saannissa ja hekin suunnittelevat jo muiden välineiden käyttöön ottoa. Pelastuslaitoksilla on välineet ja kokemusta puhdistettavien mönikäyttöisten suojainten oikeaoppiseen käyttöön ja puhdistamiseen.  

Edited by pekka
Link to comment
Share on other sites

Maski per vuoro😏 eli 12h sama rätti naamalla. Suojavarusteita ehkä yhdet per asukas, kuulemma jokainen hoitaja käyttää samoja vermeitä 

Link to comment
Share on other sites

Saako jossain sosiaalipuolen paikassa vielä käyttää tehdasvalmisteisia, oikeita maskeja? Työnantaja on meiltä kerännyt oikeat maskit pois, tyytyminen on hiusmyssyihin joita kasvoille asetellaan ja kyläläisten ompelemiin kuminauhavirityksiin. Noin kolme em. viritystä saa käyttää päivässä. Korvantakuset on kipeät ja hiertyneet. Älytöntä.

Link to comment
Share on other sites

Meillä töihin asennettiin valvontakamerat varastoon. Nähdään kuka käy ja mitä ottaa. Odotan jännittyneenä milloin pukukopeille ja wc tiloihin tulee kamerat, näkis jos joku piilottelee vaikka alusvaatteissa maskeja. 

Link to comment
Share on other sites

‎22‎.‎3‎.‎2020 klo 21.58, pekka kirjoitti:

Suomessa(kin) on yrityksiä, kuten 3M Soctt Fire & Safety (https://www.3mscott.com/fi/), joilla tuotantoa täällä.  Scott on valmistanut esim. puolustusvoimille kokonaamareita ja niiden suodattimia täällä.  Toivottavasti tämä yritys on jo mobilisoitu toimittamaan suojamia....

Korjaus tähän.  3M Soctt Fire & Safety on lopettanut tuotannon Suomessa ja valmistus on siirretty Iso-Britanniaan jo vuosia sitten 😡

Edited by pekka
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
MAINOS

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...