Jump to content

Palvelukeskus päiväjärjestys


Recommended Posts

Hoitaja1023

Kysymykseni koskee vain ikäihmisten tehostetun asumisen yksiköitä. 

Ensinnäkin, montako asukaspaikkaa teillä on ja montako hoitajaa vuoroissa? Asukkaiden hoidollisuus? 

 

Minkälainen päiväjärjestys teillä on? Kuka hoitaa viriketoiminnan, ulkoilut, kuntoutuksen jne? 

Link to post
Share on other sites
Hoitaja1023

Voit vastata vain osaan kysymyksiin halutessasi. Yritän pohtia kuinka päiviin saisi mahdollisimman hyvän järjestyksen ajan maksimoimiseksi. 

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...
Petite Infirmieré

Edellisessä työpaikassa 16 asukaspaikkaa, 2-3 hoitajaa, yöllä 1. Hoidollisuus vaihtelee, tällä hetkellä siellä kuulemma enempikin paljon apua tarvitsevia (kahden avustettavia). 

 

Aamulla alotetaan aamupesuilla niin että suunnilleen kasilta alkaa aamupalatarjoilu. Kaikki ei kuitenkaan tuu vielä sillon kasilta, vaan osa tulee tipottain niin että vikat herätetään kympin aikoihin ja viedään vessan kautta aamupalalle. Aamupäivällä myös suihkutetaan ja hoidetaan erinäkösiä ”juoksevia asioita” mitä nyt kerkee; haavanhoitoa jos ehtii, puhelimeen vastaamista, vessatuksia jne. Yleensä myös kirjataan joistan jo ennen lounasta. Sitte hoidetaan aamupalatiskit (tiskikoneen täyttö ja tyhjennys) ja katetaan lounasta varten pöydät.

 

Sit puol 12 aikaan aletaan hakemaan porukkaa lounaalle. Ja lounaan jälkeen taas hoidetaan lounastiskit ja katetaan kahvia varten pöydät. Sekä viedään asukkaat useimmiten vessan kautta päiväunille. Sen jälkeen on hoitajien oma tauko ja esim. kirjaamisaikaa. Klo 14 on kahvi, jollon taas avustellaan ylös sängyistä ruokasaliin kahville. Esim. sen jälkeen voi mahdollisesti hoitaa aamupäivältä jääneitä hommia; haavoja, verenpaineen mittauksia jne.

Sitte kello 16 on iltapala ja klo 18 alkaen tarjoillaan iltapalaa. Siinä välissä alotellaan iltapesut vähän kunkin asukkaan oman rytmin mukaan. Useimmat haluaa tosi aikasin nukkumaan, mutta kyllä halukkaat saa valvoakin.

 

Viriketoiminnasta ja ulkoilusta vastaa hoitajat - tai lähinnä ehkä vastaisivat, jos ehtisivät. N. kerran viikossa käy vapaaehtoiset mm. laulattamassa, ja fyssari pitää 2x viikossa jumppaa. Muusta kuntoutuksesta vastaa hoitajat (toki fyssari tarv. konsultoitavissa).

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Rekisteröidy yhteisöömme

    Tervetuloa joukkoon!

×
×
  • Create New...