Jump to content
MAINOS

Hoitoalan työnjako


MarreX

Recommended Posts

Vauva-lehden Aihe Vapaalla puhutaan poikkeuksellisesti asiaa: https://www.vauva.fi/keskustelu/3669586/hoitoala-kaipaisi-toiden-uusjakoa

 

Itsellä aika samanlaisia mietteitä. Hoivapuolen työnjaosta on puhuttu julkisuudessakin, mutta erikoissairaanhoidosta vähemmän. Ja ongelmat ovat aika samoja. Sairaanhoitajan työajasta iso osa, joskus tuntuu, että isoin osa, kuluu muuhun kuin siihen sairaanhoitajan työn ytimeen. Tästä on minusta aika vähän puhuttu. Siitä puhutaan, että sh hoitaa konetta eikä potilasta, mutta tosiasiassa iso osa siitä "koneen hoitamisesta" on juuri sitä sairaanhoitajan ominta työtä. Koordinoidaan hoitoa, tehdään ja päivitetään hoitosuunnitelmaa, päivitetään lääkitystä jne. Mutta paljon on sihteerin hommaa, tehotonta perään soittelua milloin mistäkin ja kaiken sekalaisen sälän hoitamista. Ja tosiaan työ keskeytyy, kun säntäät välillä petaamaan sänkyä, välillä siivoamaan lasinsiruja tai eritteitä lattialta ja milloin mitäkin.

 

 

Itse työskentelen yksikössä, jossa sairaanhoitajapulan vuoksi työskennellään työpareina, jossa sairaanhoitaja toimii vastaavana ja työpari hoitaa "kentän." Silti tosiaan usein löytää itsensä tekemästä milloin mitäkin yleismies Jantusen hommaa, koska ei se kenellekään muullekaan kuulu tai ei sitä halua se tehdä, jolle se kuuluu, jolloin se tietysti kuuluu sairaanhoitajalle. Kun itse aloitteli tässä työpaikassa ja sai olla kentällä, oli työ todella kivaa, töistä pääsi ajoissa pois, vessaan ehti ja taukojakin ehti pitää melkein joka vuorossa. Vastaavana ruoat jäävät melkeinpä useammin syömättä kuin tulevat syödyksi, vessaan ehtii pukukopeilla ja lähes päivittäin tulee 15 min-60 min ylityötä. Sen lisäksi, että yhteen listaan tulee keskimäärin yksi tai kaksi kokonaan ylimääräistä vuoroa.  Ei mitenkään yllättäen porukka on aivan loppu. AVI:n vaatimuksesta työnantaja on yrittänyt jotain pientä, mutta tähän mennessä niistä ei vielä ole ollut apua (AVI:n jatkotarkastus lähestyy, saa nähdä miten käy.)

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Luo tunnus tai kirjaudu sisään kommentoidaksesi

Vain jäsenet voivat kommentoida

Luo tunnus

Rekisteröi tunnus yhteisöömme. Se on helppoa!

Rekisteröi uusi tunnus

Kirjaudu sisään

Onko sinulla jo tunnus?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...