Jump to content

Furesis special


Recommended Posts

KirsiMaarit

Siis nyt minun pitäisi tehdä koulussa tehtävä jossa teen ruiskupumppuun Furesis special 10mg/ml ja annan potilaalle sitä 2,5mg/min. En vain siis kertakaikkiaan käsitä miten selvitän ja lasken tämän? Osaako joku auttaa 🙈

Link to post
Share on other sites

Tehtävässä pitäisi olla tieto kuinka vahvaa se Furesis on ennen laimentamista (onko se tuo 10mg/ml) ja kuinka paljon sitä tarvitsisi tehdä? Kysymykset ovat monesti kompia ja niissä voi olla turhan vähän tai turhan paljon tietoa.

Mutta noilla mainitsemillasi arvoilla voisi laskea, että jos laitat pumppuun tuota 10mg/ml tavaraa suoraan laimentamatta sitä, niin silloin pumpun pitäisi tuupata ainetta 0,25 ml minuutissa - tähän päästään laskemalla haluttu määrä (2,5 mg minuutissa) tavaran vahvuudella (10mg / ml) eli 2,5 / 10 = 0,25 millilitraa minuutissa.

Toki ruiskupumput yleensä toimivat tunneissa eikä minuuteissa, eli sitten joudut kertomaan tuon vielä 60 saadaksesi tunnin, eli 60x0,25 = 15 ml / h.

 

Koulussa kannattaa muistaa, että se millaisia määriä tai nopeuksia oikeasti käytetään on täysin epäolennaista, lasku pitää laskea juuri niillä arvoilla mitä opettaja pyytää vaikka olisivat kuinka hurjia ja epärealistisia.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Rekisteröidy yhteisöömme

    Tervetuloa joukkoon!

×
×
  • Create New...