Jump to content
MAINOS

Furesis special


KirsiMaarit

Recommended Posts

Siis nyt minun pitäisi tehdä koulussa tehtävä jossa teen ruiskupumppuun Furesis special 10mg/ml ja annan potilaalle sitä 2,5mg/min. En vain siis kertakaikkiaan käsitä miten selvitän ja lasken tämän? Osaako joku auttaa 🙈

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Tehtävässä pitäisi olla tieto kuinka vahvaa se Furesis on ennen laimentamista (onko se tuo 10mg/ml) ja kuinka paljon sitä tarvitsisi tehdä? Kysymykset ovat monesti kompia ja niissä voi olla turhan vähän tai turhan paljon tietoa.

Mutta noilla mainitsemillasi arvoilla voisi laskea, että jos laitat pumppuun tuota 10mg/ml tavaraa suoraan laimentamatta sitä, niin silloin pumpun pitäisi tuupata ainetta 0,25 ml minuutissa - tähän päästään laskemalla haluttu määrä (2,5 mg minuutissa) tavaran vahvuudella (10mg / ml) eli 2,5 / 10 = 0,25 millilitraa minuutissa.

Toki ruiskupumput yleensä toimivat tunneissa eikä minuuteissa, eli sitten joudut kertomaan tuon vielä 60 saadaksesi tunnin, eli 60x0,25 = 15 ml / h.

 

Koulussa kannattaa muistaa, että se millaisia määriä tai nopeuksia oikeasti käytetään on täysin epäolennaista, lasku pitää laskea juuri niillä arvoilla mitä opettaja pyytää vaikka olisivat kuinka hurjia ja epärealistisia.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...