Jump to content
MAINOS

Furesis special


KirsiMaarit

Recommended Posts

Siis nyt minun pitäisi tehdä koulussa tehtävä jossa teen ruiskupumppuun Furesis special 10mg/ml ja annan potilaalle sitä 2,5mg/min. En vain siis kertakaikkiaan käsitä miten selvitän ja lasken tämän? Osaako joku auttaa 🙈

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Tehtävässä pitäisi olla tieto kuinka vahvaa se Furesis on ennen laimentamista (onko se tuo 10mg/ml) ja kuinka paljon sitä tarvitsisi tehdä? Kysymykset ovat monesti kompia ja niissä voi olla turhan vähän tai turhan paljon tietoa.

Mutta noilla mainitsemillasi arvoilla voisi laskea, että jos laitat pumppuun tuota 10mg/ml tavaraa suoraan laimentamatta sitä, niin silloin pumpun pitäisi tuupata ainetta 0,25 ml minuutissa - tähän päästään laskemalla haluttu määrä (2,5 mg minuutissa) tavaran vahvuudella (10mg / ml) eli 2,5 / 10 = 0,25 millilitraa minuutissa.

Toki ruiskupumput yleensä toimivat tunneissa eikä minuuteissa, eli sitten joudut kertomaan tuon vielä 60 saadaksesi tunnin, eli 60x0,25 = 15 ml / h.

 

Koulussa kannattaa muistaa, että se millaisia määriä tai nopeuksia oikeasti käytetään on täysin epäolennaista, lasku pitää laskea juuri niillä arvoilla mitä opettaja pyytää vaikka olisivat kuinka hurjia ja epärealistisia.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Luo tunnus tai kirjaudu sisään kommentoidaksesi

Vain jäsenet voivat kommentoida

Luo tunnus

Rekisteröi tunnus yhteisöömme. Se on helppoa!

Rekisteröi uusi tunnus

Kirjaudu sisään

Onko sinulla jo tunnus?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...