Jump to content
MAINOS

Uusi asukas


Petra

Recommended Posts

Minkälaisia papereita ja millä nimillä olevia täytätte vastaanottaessanne uusia asukkaita? Meille vanhainkotiin tullaan yleensä tk:lta, joten usein papereita ei pahemmin enää täytetä, vaikka henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, ettei hoitotyöntavoitteet voi olla aivan samanlaiset kuin tk:lla.

Tehdäänkö vanhainkodeissa hopasuja, hosuja vai mitä?

- Jännittää, sanoi mummo, kun kahvimerkkiä vaihtoi.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Toivottavasti tämä kertoo aiheeni olevan vain tyhmä, eikä siihen viitti edes vastata. Eihän voi olla totta, ettei vanhainkotiin tuleville ja heidän omaisilleen tehtäisi jotain tuloselvitystä. Eihän? ::)

- Jännittää, sanoi mummo, kun kahvimerkkiä vaihtoi.

Link to comment
Share on other sites

Asiaan vaikuttaa paljon käytössä oleva käyttöjärjestelmä, meillä se on effica.

Pyrimme antamaan ensin omaisille/potilaalle paperiversion jossa peruskysymyksiä. Kun potilaaseen tutustuu omahoitaja täyttelee ETOIM (elämisen toiminnot), EKULKU (elämänkulku jota harvemmin kyllä täytetään) ja HOISU (hoitosuunnitelma).

Intervallipotilaiden kohdalla täyttelyt jää ajanpuutteen vuoksi liian vähälle.

Link to comment
Share on other sites

Meilläkin käytössä Effica, sieltä saa tarvittavat paperit.

Minusta elämänkulku-lomake on ensiarvoisen tärkeä omaisten/ystävien täyttää. Etenkin vanhainkodissa dementikkoja, joiden hoidossa taustojen tietäminen tärkeää ja auttaa selviämään arjesta.

Meillä järjestetään omaisten kanssa myös tervetulokahvitus (jos mahdollista) ja siinä pääsee omainen tutustumaan omahoitajaan sekä hoitaja omaisiin. Kerrotaan talon tavoista ja muuta yleistä sekä keskustellaan asukkaasta jolloin myös asukas pääsee sanomaan omat toiveensa ja ajatuksensa. Vaikka meillä on omahoitajat, silti hoitovastuu on kaikilla (kun on lomia ja sairaslomia), niin ei jää kenenkään asiat hoitamatta. Omaiset ja asukkaat olleet tyytyväisiä tähän systeemiin.

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Meillä tehdään vanhuksen ja omaisten kanssa tulohaastattelu sekä hoito- ja palvelusuunnitelma.

Hoito- ja palvelusuunnitelmaa päivitetään asiakkaan hoidon tarpeen muuttuessa ja muutenkin se tarkistetaan säännöllisesti.

Muita papereita tilataan sitten erikseen jos on tarvetta.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...