Jump to content

Uusi työ


Recommended Posts

Olen aloittanut uudessa työssä jabolen epävarma kaikesta. Teen vastaanottotyötä sairaanhoitajana. Vastaanotot menevät mielestäni hyvin, mutta jään murehtimaan asioita jälkeenpäin, tuntuu kuin hoksaisin asioita vasta myöhemmin. Asiat jäävät vaivaamaan. Tänään vastaanotolla oli vuositarkstuksessa vanhempi mies, ei aiempia sairauksia. Mittasin verenpaineen, joka oli koholla reilusti, alapaine reilusti yli sadan. Yläpaine 170-tasoa. Mittasin uudelleen ja kolmannenkin kerran toisesta kädestä. Herra oli yllättyny, mittaa kotona säännöllisesti paineita ja arvot ovat olleet normaaleja. Ei oireita nyt korkeasta paineesta, labrat hyvät, ekg muutama päivä aiemmin hyvä. Päädyin siihen että kehoitin mittaamaan arvoja kotona ja mikäli korkeita arvoja on, hakeutuu lääkäriin. Toiminko väärin? Olisiko pitänyt konsultoida lääkäriä heti?

Link to post
Share on other sites
Hoitsutar76

Olisit kysynyt miten hän mittaa kotonaan sen?

Milloin, mittaako oikeaoppisesti yms

Link to post
Share on other sites

Niin kysyin kyllä, aamuisin mittaa lääkärin ohjeen mukaan, käy myös terveysasemalla mittailemassa. Aina normaalit. Siksi ajattelin että kyseessä olisi yksittäiset korkeat paineet, jännityksestä tai hermostuneisuudesta johtuen.

 

Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Angervo said:

Ei oireita nyt korkeasta paineesta, labrat hyvät, ekg muutama päivä aiemmin hyvä. Päädyin siihen että kehoitin mittaamaan arvoja kotona ja mikäli korkeita arvoja on, hakeutuu lääkäriin. Toiminko väärin?

Toimit täysin oikein. Yksittäisen mittauskerran paineilla ei ole juuri mitään väliä oireettomalla henkilöllä (jolla ei myöskään selkeitä sekundäärisen pääte-elinvaurion merkkejä). Muutenkin kotimittaukset on se minkä pohjalta verenpaineita tulee tarkastella pitkässä juoksussa. Vastaanotolla helposti "valkotakkihypertensio" kyseessä.

  • Tykkää 2
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Rekisteröidy yhteisöömme

    Tervetuloa joukkoon!

×
×
  • Create New...