Jump to content
MAINOS

Uusi työ


Angervo

Recommended Posts

Olen aloittanut uudessa työssä jabolen epävarma kaikesta. Teen vastaanottotyötä sairaanhoitajana. Vastaanotot menevät mielestäni hyvin, mutta jään murehtimaan asioita jälkeenpäin, tuntuu kuin hoksaisin asioita vasta myöhemmin. Asiat jäävät vaivaamaan. Tänään vastaanotolla oli vuositarkstuksessa vanhempi mies, ei aiempia sairauksia. Mittasin verenpaineen, joka oli koholla reilusti, alapaine reilusti yli sadan. Yläpaine 170-tasoa. Mittasin uudelleen ja kolmannenkin kerran toisesta kädestä. Herra oli yllättyny, mittaa kotona säännöllisesti paineita ja arvot ovat olleet normaaleja. Ei oireita nyt korkeasta paineesta, labrat hyvät, ekg muutama päivä aiemmin hyvä. Päädyin siihen että kehoitin mittaamaan arvoja kotona ja mikäli korkeita arvoja on, hakeutuu lääkäriin. Toiminko väärin? Olisiko pitänyt konsultoida lääkäriä heti?

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Olisit kysynyt miten hän mittaa kotonaan sen?

Milloin, mittaako oikeaoppisesti yms

Link to comment
Share on other sites

Niin kysyin kyllä, aamuisin mittaa lääkärin ohjeen mukaan, käy myös terveysasemalla mittailemassa. Aina normaalit. Siksi ajattelin että kyseessä olisi yksittäiset korkeat paineet, jännityksestä tai hermostuneisuudesta johtuen.

 

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Angervo said:

Ei oireita nyt korkeasta paineesta, labrat hyvät, ekg muutama päivä aiemmin hyvä. Päädyin siihen että kehoitin mittaamaan arvoja kotona ja mikäli korkeita arvoja on, hakeutuu lääkäriin. Toiminko väärin?

Toimit täysin oikein. Yksittäisen mittauskerran paineilla ei ole juuri mitään väliä oireettomalla henkilöllä (jolla ei myöskään selkeitä sekundäärisen pääte-elinvaurion merkkejä). Muutenkin kotimittaukset on se minkä pohjalta verenpaineita tulee tarkastella pitkässä juoksussa. Vastaanotolla helposti "valkotakkihypertensio" kyseessä.

  • Tykkää 2
Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...