Jump to content
MAINOS

Uusi työ


Angervo

Recommended Posts

Olen aloittanut uudessa työssä jabolen epävarma kaikesta. Teen vastaanottotyötä sairaanhoitajana. Vastaanotot menevät mielestäni hyvin, mutta jään murehtimaan asioita jälkeenpäin, tuntuu kuin hoksaisin asioita vasta myöhemmin. Asiat jäävät vaivaamaan. Tänään vastaanotolla oli vuositarkstuksessa vanhempi mies, ei aiempia sairauksia. Mittasin verenpaineen, joka oli koholla reilusti, alapaine reilusti yli sadan. Yläpaine 170-tasoa. Mittasin uudelleen ja kolmannenkin kerran toisesta kädestä. Herra oli yllättyny, mittaa kotona säännöllisesti paineita ja arvot ovat olleet normaaleja. Ei oireita nyt korkeasta paineesta, labrat hyvät, ekg muutama päivä aiemmin hyvä. Päädyin siihen että kehoitin mittaamaan arvoja kotona ja mikäli korkeita arvoja on, hakeutuu lääkäriin. Toiminko väärin? Olisiko pitänyt konsultoida lääkäriä heti?

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Niin kysyin kyllä, aamuisin mittaa lääkärin ohjeen mukaan, käy myös terveysasemalla mittailemassa. Aina normaalit. Siksi ajattelin että kyseessä olisi yksittäiset korkeat paineet, jännityksestä tai hermostuneisuudesta johtuen.

 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

5 hours ago, Angervo said:

Ei oireita nyt korkeasta paineesta, labrat hyvät, ekg muutama päivä aiemmin hyvä. Päädyin siihen että kehoitin mittaamaan arvoja kotona ja mikäli korkeita arvoja on, hakeutuu lääkäriin. Toiminko väärin?

Toimit täysin oikein. Yksittäisen mittauskerran paineilla ei ole juuri mitään väliä oireettomalla henkilöllä (jolla ei myöskään selkeitä sekundäärisen pääte-elinvaurion merkkejä). Muutenkin kotimittaukset on se minkä pohjalta verenpaineita tulee tarkastella pitkässä juoksussa. Vastaanotolla helposti "valkotakkihypertensio" kyseessä.

  • Tykkää 2
Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Luo tunnus tai kirjaudu sisään kommentoidaksesi

Vain jäsenet voivat kommentoida

Luo tunnus

Rekisteröi tunnus yhteisöömme. Se on helppoa!

Rekisteröi uusi tunnus

Kirjaudu sisään

Onko sinulla jo tunnus?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...