Jump to content
MAINOS

Kyselytutkimus: Infuusiopullon käsitteleminen


X.X.X

Recommended Posts

Sairaanhoitaja on tekemisissä nesteenhoidon toteutuksessa usein päivittäin. Monissa työpaikoissa ei ole selkeätä ohjeistusta siitä, pitääkö desinfioida ensimmäisellä kerralla, kun alumiinifolio poistetaan infuusiopullosta tai nestepussista. Kyse ei ole ainoastaan työelämän ammattilaisten saamista ristiriitaisista ohjeistuksista, vaan myös eri korkeakoulujen ohjeistuksista.

Halusin tehdä tämän kyselyn, jotta tiedettäisiin, kuinka laajoja nämä eri käytännöt ovat. Pyydän kohteliaasti vastaamaan tähän lyhyeen kyselyyn, joka kestää noin yhden minuutin. Mitään taustamuuttujia tai henkilökohtaisia tietoja ei kerätä. 

Tästä pääset kyselyyn: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=r0Rp-nzM2EyRVMARMnmJEN5rvLD8Y9ZPrV66_a0f5IhUOUhZM1dNWVhQTDdOM09CN01JT1BSOE5IOC4u

Jos sinulla on kysyttävää kyselystä ota yhteyttä.

Rashiid.jamac@tuni.fi
+358 408091007

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Eihän sitä siksi puhdisteta etteikö se tehtaalta olisi steriili vaan siksi, että on olemassa riski, että foliota repäistäessä osut lävistyskohtaan. 

Voitko olla täysin varma ettet vähääkään hipaissut lävistyskohtaa?

Aseptiikasta nestepullon käsittelystä on olemassa ihan oppiportissa viralliset ohjeet, joissa folion repäisyn jälkeen ohjataan lävistyskohta puhdistamaan. Lisäksi joka kerta kun lävistät korkin uudestaan se tulee desinfioida, vaikka onkin koskettu steriilillä steriiliä...

Muokattu - HoitsuJ
Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Suuri osa pullojen ja purkkien kumitulpan suojuksista on sellaisia että tulppa EI ole steriili, ja näinollen tarvitsee puhdistaa. Ecoflacissa (jossa on ne foliot) tulppa on valmistajan mukaan steriili.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Kyselyn asettelu on ankea, vastaajille ei anneta lainkaan sanalle tilaa eikä näin tuotetulla kyselyllä saada järkeviä vastauksia.

En tee töitä koska joku on sanonut jotakin, noudatan sairaanhoitopiirin ohjeistuksia (infektioiden torjunnan antamat käsittelyohjeet) sekä valmistajan antamat pakkauksien käsittelyohjeet. Jotkin pakkaukset ovat valmiiksi steriilejä, jotkin pitää vielä puhdistaa. 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Luo tunnus tai kirjaudu sisään kommentoidaksesi

Vain jäsenet voivat kommentoida

Luo tunnus

Rekisteröi tunnus yhteisöömme. Se on helppoa!

Rekisteröi uusi tunnus

Kirjaudu sisään

Onko sinulla jo tunnus?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...