Jump to content
MAINOS

Imetysviikolla vaaditaan äitiyttä äideille takaisin


Sistah

Recommended Posts

(laitankin tiedotteen tänne tällaisenaan, olenhan sen itse kirjoittanut)

Imetysviikko 2008 Suomessa – Äitiys takaisin äideille

Imetyksen tuki ry vaatii äitiyttä takaisin äideille lääkäreiltä, neuvoloilta, opettajilta, tavoiteohjelmilta, suositusten laatijoilta, hyvää tarkoittavilta naapureilta ja kaikilta muiltakin äitien esineellistäjiltä.

Lokakuun 13. - 19. vietetään Pohjoismaissa Maailman imetysviikkoa teemalla "Äiti on tärkeä". Imetyksen tuki ry kohtaa päivittäin äitejä, jotka kokevat olevansa hukassa heihin kohdistuvien vaatimusten kanssa. Imetys on vain yksi äitiyden "täytyy haluta ja täytyy osata" -alueista, mutta sellaisena edustava. Äideille on jo piirilääkäri Lönnrotin ajoista painotettu, että lapsia on imetettävä . Samalla on yritetty taivuttaa äidin ja vauvan välistä yksilöllistä, sukupolvelta toiselle luontevasti siirtyvää imettämisen käytännön taitoa kellojen ja aikataulujen tahtiin. Ei ole riittänyt, että imettää, vaan se on tehtävä niinkuin lääkäri määrää.

Nyt 2000-luvulla tunnustetaan, että tämä tie on aiheuttanut sukupolvittain imetyskatastrofeja: ehtyneitä maitoja ja itsensä epäonnistuneeksi tuntevia äitejä. Uuden tutkimuksen myötä on palattu juurille ja löydetty imetyksen ehkä määrittävimmäksi tekijäksi äidin ja vauvan hyvä mieli ja sen tuottama hellyyshormoni oksitosiinin vaikutus.

Imetysviikon myötä Imetyksen tuki ry julistaakin kaikenlaisen imetyspainostamisen ja kaikille käypien ohjeiden jakamisen tästedes pannaan. Tärkeintä äitien tukemista on luottaa heihin ja antaa heidän olla rauhassa vauvojensa kanssa. Konkreettista tukea, kokemusten jakamista ja vastauksia kysymyksiin annetaan, kun niitä pyydetään, esimerkiksi Imetystukipuhelimessa 041 528 5582.

Maailman imetysviikon organisoi YK:n yhteistyöjärjestö World Alliance for Breastfeeding Advocates. Suomessa viikon päätapahtuma on seminaari Helsingissä, Metropolia ammattikorkeakoulun kätilökoulutuksen tiloissa tiistaina 14.10. Seminaariin on vapaa pääsy. Seminaarin järjestävät Imetyksen tuki ry, Metropolia Ammattikorkeakoulun Kätilökoulutus, Suomen Vauvamyönteisyyskouluttajat ry ja Suomen Kätilöliitto.

Lisätietoja:

www.imetys.fi/imetysviikko2008

www.imetys.fi/itu

Vanha koira. Uusia temppuja.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...