Jump to content
Sign in to follow this  
lähäri667

Hoitajamitoitus

Recommended Posts

lähäri667

Hei, työskentelen vanhusten tehostetun palveluasumisen yksikössä. Ryhmäkoteja on 4 ja yhteen mahtuu aina 15 asukasta. Aamussa on yleensä 3 hoitajaa, illassa 2 ja yökköjä 2 (koko talossa, 60 asukasta yhteensä). Tällä hetkellä minun ryhmässäni on 13 asukasta. Aamut ovat jo nyt aika kiireisiä koska osa asukkaista on hoidollisesti hyvin raskaita, haluaisinkin kysyä että onko oikeasti mahdollista että pomo voi vähentää hoitajien määrää aamusta (niin että olisi vain 2) koska ryhmäkoti ei ole täynnä tällä hetkellä? Onko hoitajamitoitus riittävä jos on 2 hoitajaa ja 13 asukasta? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest mitä

Siis mitä, onko jossain paikassa kahdella yököllä 60 asukasta vastuullaan?

Share this post


Link to post
Share on other sites
OsmoT

Eli ryhmäkodissa olisi 2 hoitajaa aamussa klo 6-18, 2 hoitajaa illassa klo 18-21 ja jaettu yökkö = 2 yökköä / 4 ryhmäkotia klo 21-6 = 2*9h/4 = 4,5 h

 

Tunteja päivässä siis 2 x 12 + 2 x 3 + 4,5 = 34,5.   

Kuukaudessa tunteja 30,4 x 34,5 = 1048,8

Yhden henkilön työtunnit 165 h/kk

Työntekijäpanos 1048,8 h / 165 h/kk = 6,36

Mitoitus 6,36 / 13 = 0,489

Yleiseen tasoon 0,55-0,6 nähden mitoitus on aivan liian matala.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Petite Infirmieré

No, siis meillä on ihan samanlainen tilanne. Paikkoja tosin on 16 kaikenkaikkiaan, mutta juurikin viikolla aamussa kolme, illassa ja vklp aamuissa 2 ja yössä 1. (Sillä erotuksella että yökkö valvoo vain noita 16.)

Justiin laskin Superin ohjeen mukaan, niin jos aattelee sillain et on 15 paikkaa ja 9 hoitajaa (9:15), mitoitukseksi tulee 0,6 (toi on siis kuitenkin eri kuin toteutunut mitoitus, mikä ilmeisesti yllä on laskettuna? Mut ”Laatusuosituksen mukaan henkilöstömitoituksella tarkoitetaan henkilöstön ja hoidettavien asiakkaiden välistä laskennallista suhdelukua.”)

Share this post


Link to post
Share on other sites
OsmoT

Hoitajien lukumäärällä ei ole mitään merkitystä mitoituksen kanssa. Toteutuneiden työtuntien määrällä sen sijaan on. Yhden mitoitukseen laskettavan henkilön työpanos on 38,83 h/viikko = n. 165 h/kk. Eli jos yksikössä on toteutunut esim 660 hoitajan työtuntia per kk = 660/165 =4 hoitajan työpanos,  ja yksikössä on keskimäärin 8 asiakasta paikalla niin mitoitus on 4/8 = 0,5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...