Jump to content
MAINOS

Miten tulet pärjäämään taloudellisesti eläkkeellä?


Vieras: Auts

Recommended Posts

Sain tänään postissa työeläkeotteen. Kertyneen summan siirsin työeläkelaskurisivustolle ja laskin mitä tulen nykyisillä tuloilla/kk + jo kertyneellä ansaitsemaan eläkkeelle päästyäni. Auts. Summa oli surullinen, siitä kun vielä vähennetään verot pois, ei hymyilytä. Lähihoitajan tuloilla eläkkeeni tulee olemaan n.  1300€/ kk -verot! Miten olette huolehtineet taloudestanne eläkettä silmällä pitäen? Vinkkejä? Jo tällä hetkellä näillä tuloilla eletään kädestä suuhun.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Teen vuorotyötä;pyhiä öitä jne.joten palkka suht hyvä alalle. Ehdottomasti kokoaikatöissä; taloudellisesti ei kannata osa-aikatyö vaikka lasten ollessa pieniä koukuttaiski, suomessahan sentään hyvät lomat ja vapaat.Yritämme pysyä avioliitossa ;) no joo mutta joo maksetaan talolainaa ahkerasti joten ollaan lainattomia jo ennen eläkettä, se on yks iso juttu,en tiedä miten pärjäis jos pitäis maksaa isoja vuokria pääkaupunkiseudulla eläkkeestä. Siinähän ne. Todella itsekkin kun kuuntelen kollegoita joilla huikeet lainat jotka laskettu niin että jatkuvat niinku yli eläkeiän-eli loppua ei näy ;tai vuokrat ja kaikki rahat menee matkoihin jne.niin ihmettelen miten tulevat pärjäämään. Jos lainat pois ja kaksikin joilla eläke siina 2000e niin kyllä pitäis pärjätä,mut sittenhän sen näkee!

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Omaa taloa makselen jonka sitten tarvittaessa myydä ja vaihtaa pienempään asuntoon esim. kerrostaloasuntoon, uudehkoon tai remontoituun jossa pienet hoitovastikkeet. Pelottaisi jos vuokralla asuisin nyt.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

1.asumismenot-oma asunto maksettu kun jään eläkkeelle

2.tulot niin hyvät kuin mahdollista -kuten edellä mainittiin-täysaikatyö,ei vuosikausiksi kotiin lasten kanssa

3.säästäminen-satanen tai pari kuussa säästötilille,osakkeisiin tmv.

4.perintö. meidän ikäluokat(50v)monet vielä perivät vanhempansa joka voi olla aika mukava summa

mun eläke tulossa tällä hetkellä (jos jään 66 vuotiaana) vähän yli 2200e. hyvin pärjää vaikka tulisi erokin.yksi ei paljon syö.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

1)omistusasunto hyvällä sijainnilla pk-seudulla, laina maksettu 45v toivottavasti.

2)osakkeisiin, rahastoihin 700€/kk.

Nyt osa-aikatöissä niin ei pysty enempää laittamaan, mutta vapaa-aika on tärkeämpää kuin raha :) Hyvä toki varautua tulevaan, mutta nuorena mieluummin maksimoi vapaa-ajan, matkustaa, kokee ja nauttii. Enkä usko eläkesysteemiin tippaakaan, siksi itse kerätyt varat saa olla se vanhuuden turva. 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 3 viikkoa myöhemmin...
  • 1 kuukausi myöhemmin...
  • 1 kuukausi myöhemmin...
MAINOS

Luo tunnus tai kirjaudu sisään kommentoidaksesi

Vain jäsenet voivat kommentoida

Luo tunnus

Rekisteröi tunnus yhteisöömme. Se on helppoa!

Rekisteröi uusi tunnus

Kirjaudu sisään

Onko sinulla jo tunnus?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...