Jump to content
MAINOS

Miten tulet pärjäämään taloudellisesti eläkkeellä?


Guest Auts

Recommended Posts

Sain tänään postissa työeläkeotteen. Kertyneen summan siirsin työeläkelaskurisivustolle ja laskin mitä tulen nykyisillä tuloilla/kk + jo kertyneellä ansaitsemaan eläkkeelle päästyäni. Auts. Summa oli surullinen, siitä kun vielä vähennetään verot pois, ei hymyilytä. Lähihoitajan tuloilla eläkkeeni tulee olemaan n.  1300€/ kk -verot! Miten olette huolehtineet taloudestanne eläkettä silmällä pitäen? Vinkkejä? Jo tällä hetkellä näillä tuloilla eletään kädestä suuhun.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Teen vuorotyötä;pyhiä öitä jne.joten palkka suht hyvä alalle. Ehdottomasti kokoaikatöissä; taloudellisesti ei kannata osa-aikatyö vaikka lasten ollessa pieniä koukuttaiski, suomessahan sentään hyvät lomat ja vapaat.Yritämme pysyä avioliitossa ;) no joo mutta joo maksetaan talolainaa ahkerasti joten ollaan lainattomia jo ennen eläkettä, se on yks iso juttu,en tiedä miten pärjäis jos pitäis maksaa isoja vuokria pääkaupunkiseudulla eläkkeestä. Siinähän ne. Todella itsekkin kun kuuntelen kollegoita joilla huikeet lainat jotka laskettu niin että jatkuvat niinku yli eläkeiän-eli loppua ei näy ;tai vuokrat ja kaikki rahat menee matkoihin jne.niin ihmettelen miten tulevat pärjäämään. Jos lainat pois ja kaksikin joilla eläke siina 2000e niin kyllä pitäis pärjätä,mut sittenhän sen näkee!

Link to comment
Share on other sites

Omaa taloa makselen jonka sitten tarvittaessa myydä ja vaihtaa pienempään asuntoon esim. kerrostaloasuntoon, uudehkoon tai remontoituun jossa pienet hoitovastikkeet. Pelottaisi jos vuokralla asuisin nyt.

Link to comment
Share on other sites

1.asumismenot-oma asunto maksettu kun jään eläkkeelle

2.tulot niin hyvät kuin mahdollista -kuten edellä mainittiin-täysaikatyö,ei vuosikausiksi kotiin lasten kanssa

3.säästäminen-satanen tai pari kuussa säästötilille,osakkeisiin tmv.

4.perintö. meidän ikäluokat(50v)monet vielä perivät vanhempansa joka voi olla aika mukava summa

mun eläke tulossa tällä hetkellä (jos jään 66 vuotiaana) vähän yli 2200e. hyvin pärjää vaikka tulisi erokin.yksi ei paljon syö.

Link to comment
Share on other sites

1)omistusasunto hyvällä sijainnilla pk-seudulla, laina maksettu 45v toivottavasti.

2)osakkeisiin, rahastoihin 700€/kk.

Nyt osa-aikatöissä niin ei pysty enempää laittamaan, mutta vapaa-aika on tärkeämpää kuin raha :) Hyvä toki varautua tulevaan, mutta nuorena mieluummin maksimoi vapaa-ajan, matkustaa, kokee ja nauttii. Enkä usko eläkesysteemiin tippaakaan, siksi itse kerätyt varat saa olla se vanhuuden turva. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ei taida tosiaan työeläkettä oikein tulla, niin osakemarkkinoilla isolla vivulla. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...
MAINOS

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...