Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Reportteri

Nuorten mielenterveysongelmia ei hoideta

Recommended Posts

Reportteri

Joka seitsemännellä nuorella on mielenterveysongelmia. Itsemurha-ajatuksia on 10-20 prosentilla nuorista. Suuri osa mielenterveysongelmista jää edelleen hoitamatta. Suuri tarve on niin sanotuista matalan kynnyksen auttamispaikoista, joihin nuoren on helppo mennä. http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1584807

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pöllö

Toisesta erityisryhmästä esiintyi tänään Suomen Reumaliitto Ry ilmoituksella HS:ssa sivulla A11.

Ilmoituksessa vaaditaan "maahan tehokkaita alueellisia terveyspiirejä, joissa jokainen reuma- tai muu tule-sairas saa asiantuntevan hoidon ja kuntoutuksen oikeassa paikassa oikeaan aikaan". Liitto kiinnittää huomiota 5,6 miljoonaan vuosittaiseen tule-sairauspäivään (tuki- ja liikuntaelinsairaudet), ja toteaa, että ryhmä on Suomessa suurin kansansairausryhmä, mikä ei näy voimavaroissa.

Liitto toteaa voimakkaan voimavarojen kohdennuksen reuma- ja muihin sairauksiin olevan hyvä teko pitkäaikaissairaille, mutta myös selvän tulevaisuuden yhteiskunnallisen säästötoimenpiteen. Tutkimukset osoittavat tuki- ja liikuntaelinsairauksien ehkäisyn ja tule-terveyden edistämisen vähentävän kaikkia kansansairauksia.

Mielenkiintoinen tapa liitolta ottaa kantaa kansalliseen terveyspolitiikkaan.

(moderaattori saa puolestani siirtää aiheen omakseen, jos haluaa)

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...