Jump to content
MAINOS

Kuka hoitaa tarkastukset yksityisillä työpaikoilla?


Guest A.S.

Recommended Posts

Paljon on julkisuudessa keskusteltu siitä että eri organosaatiot hoitavat eri osa-alueiden tarkastuksia.

Mitä asioita hoitaa lääninhallitus, mitä terv.huoll.oikeusturvakeskus, mitä liitto, palkkaturva, terveystarkastaja, sosiaali asiamies jne?

Yksityisissä hoivapalveluissa kun aika monet asiat ovat retuperällä eikä tiedä mihin mistäkin asiasta pitäsi ilmoittaa kun työnantaja ei asiaan millään tavalla reagoi niin työolosuhteisiin kuin asukkaiden/potilaiden oikeudenmukaiseen ja hyvään hoitoonkaan.

Tuntuu että jokainen taho hoitaa jotain yksittäistä aluetta ja jos siinä huomataan ongelmia siihen ei kuitenkaan puututa "ankaralla kädellä", päinvastoin.

Haluaisin tietää niin hoitajana kuin omaisena koska olen ollut alalla vasta vähän aikaa.

Kiitos.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS
Guest Kehäkukka

Tämä on varsinainen epäselvyyksien vyyhti, olet oikeassa.

Tuntuu ettei edes luottamushenkilö, jos sellainen työpaikalla edes on tiedä hänkään mihin milloinkin pitää ottaa yhteyttä

Liiton kautta saat varmasti jotakin tietoa.

Link to comment
Share on other sites

Jotenkin mieltäisin että valitukset tehdään aina asiaan kuuluvaan instannssiin kuten kunnallisessakin paikassa. Jos huomaa epäkohdan on varmaan asiallista sanoa siitä työnantajalle ja jos asia ei korjaannu niin ottaa yhteyttä esim. oman alueen potilasasiamieheen joka kyllä sitten neuvoo asian eteenpäin viemisessä. Liiton lakimiehet ovat myös yleensä käytettävissä neuvontaa varten. Terveystarkastajaankin varmaan saa yhteyden myös opastusta varten eli kannattaa lähteä kyselemään vaikka se tuntuukin turhauttavalta ja joskus myös turhalta.

Yleensä nämä asiat vaativat sitkeyttä, pitkäjännitteisyyttä sekä faktoja/todisteita...

Link to comment
Share on other sites

Yksityiset hoivapalvelut käsittääksesi saavat luvat toiminnan aloittamiseen lääninhallituksesta. Valitettavasti sen jälkeen valvota varsin olematonta. Jos asukkaiden/potilaiden hoitoa laiminlyödään työantajan taholta, voi kuka tahansa pyytää lääninhallituksen tarkastusta. Henkilöstön oikeuksien polkemiset ovat tietenkin ammattijärjestöjen luottamusmiesten/edunvalvontaosaston heiniä. Voit A.S. ottaa myös itse yhteyttä läänin sosiaali asiota hoitavaan henkilöön ja kysyä häneltä luottamuksellisesti näistä asioista.

Link to comment
Share on other sites

Yksityisissä sairaaloissa yms paikoissa lääninhallitus hoitaa tarkastukset. Olen ollut yhdessä firmassa töissä silloin, kun lääninhallitus teki sinne tarkastuksen. Tilat kierrettiin, työntekijöitä haastateltiin ilman pomoja, firman paperit ja suunnitelmat käytiin läpi. Työntekijöille lähetetiin kotiin postissa kyselylappu, joka meni siis suoraan lääninhallitukseen, ei pomojen katseltavaksi.

Jos firmassa on esim ongelmia, niin silloin voi ottaa yhteyttä suoraan lääninhallitukseen vaikka vapaamuotoisella kirjeellä. Päättävät sitten siellä miten etenevät. Saattavat ottaa yhteyttä firmaan ja pyytää selitystä erinäisistä asioista, sopia tarkastuskäynnistä tai tulla yllättäen paikalle. Lääninhallituksen kautta saa hoidettua myös muita asioita, esim terveystarkastus(en nyt puhu henkilöstön tms terveystarkastuksista, vaan terveystarkastajan suorittamasta tarkastuksesta), tilojen yms turvallisuuden tarkistaminen jne. Vaikka näille asioiden tarkistaminen olisi määritelty jollekin toiselle taholle(esim kunnalliselle taholle), voi firman lupien valvojana lääninhallitus tehdä ne tai antaa ne toisen tahon tehtäväksi. Työsuojeluun liittyviä tarkastuksia tekee työsuojeluviranomaiset, mutta lääninhallitus voi esim valituksen perusteella laittaa työsuojelupuolen tekemään tarkastuksen tai tehdä sen itse, omilla asiantuntijoilla. Palotarkastuksesta kannattaa ottaa yhteys pelastuslaitokseen.

Eli siis lyhyesti, lääninhallitus luvan valvojana ja myöntäjänä voi tehdä tai teettää tarkastukset yksityisiin sairaaloihin yms satunnaisesti, tietyin välein tai esim valituksen perusteella.

"If you ain't part of a solution, you are solid or gas."

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...