Jump to content
MAINOS

Lastenhoitajat synnyttäneiden vuodeosastolla?


Vieras: Nasu

Recommended Posts

Hei te kaikki asiasta tietävät!  :)

Olen koulutukseltani sis-kir sairaanhoitaja ja minua kiinnostaisi ihan hirveästi lastenhoitajan työt synnyttäneiden vuodeosastolla!! Onko meikäläisellä mitään mahdollisuuksia kyseiseen työhön?? Ja mitä lastenhoitajan työhön kuuluu kyseisellä osastolla? Kaikista tiedoista olen todella kiitollinen!!  :)

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Mulla on semmoinen käsitys, että ainakin täällä pk-seudulla ei lapsivuoteille palkata uusia lastenhoitajia, vaan sitä mukaa kun vanhat jäävät eläkkeelle, muutetaan toimia kätilön toimiksi. Korjatkaa joku, jos olen väärässä ;D

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Vieras: Student Midwife

Jos haluaa tehdä töitä vastasyntyneiden kanssa (eikä  niinkään synnyttäneiden äitien), niin silloin mitä mainioin osasto on vastasyntyneiden valvontaosasto.

Minä komppaan Minulia tuossa lapsivuodeosastojen lastenhoitaja-asiassa eli potilasmateriaali on muuttunut ja sairaalan käytännöt ovat muuttuneet niin, että lapsivuodeosastoilla tarvitaan enemmän kätilöitä. Vauvat ovat äideillä/perheillä vierihoidossa, suurin osa sairaaloista on jo luopunut kanslian yhteydessä olleista lastenhuoneista eli vauvat eivät ole enää niin paljoa hoitajien huomassa.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Kiitoksia paljon tiedoistanne, lisääkin saa tosin kertoa!  ;)

Ite olen kolme kertaa synnyttänyt Jorvissa ja siellä vielä oli lastenhoitajia, mutta josko sitten ovat jäämässä pois. Ja sieltä sain kipinänkin kyseiseen työhön, kun "katselin" heidän työtään jonkin verran!  >:D

Minkäslaista työtä työ olisi siellä vastasyntyneiden valvontaosastolla? Nyt tuntuu, että kun itellä on pieniä lapsia, niin pystyiskö sitä hoitamaan sairaita/erityistä hoitoa tarvitsevia lapsia ilman että olisi ite siellä kokoajan tippa linssissä...  :-

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Täälläpäin ei myöskään ole synnyttäneiden vuodeosastolla kuin yksi vanha lastenhoitaja ja tuskin enää otetaan uutta tilalle kun hän jää eläkkeelle. Kätilöitä olivat kaikki, keikkaa näin muutaman sairaanhoitajan tekevän silloin tällöin. Eipä tosiaan tarvitse niitä lapsia sillai "hoitaa" kun äidithän sen tekee alusta lähtien >:D Asia erikseen sitten sektiopotilailla, ensimmäiset päivät auteltiin siinä enemmän.

Cats know how we feel, they just don't care.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Vieras: Student Midwife

Vastasyntyneiden valvontaosastoissa on hieman eroja sairaalasta riippuen. Esim. Jorvissa L2:lla on sekä erityistä valvontaa vaativia vastasyntyneitä eli synnytyssalista tai lapsivuodeosastolta tulleita vauvoja, joilla on esim. adaptaatiohäiriöitä, ovat nielleet runsaasti lapsivettä ja purskuttelevat sitä, huonosti hapettuvia vauvoja, infektioepäilyjä tai todettuja infektioita, joihin vauvalla menee iv-antibiootit, matalien verensokereiden takia tullaan seurantaan ja hoitoon. Jorvissa ei ole mahdollista hoitaa intuboituja vauvoja, joten jos sellainen tilanne uhkaa tai lapsi joudutaan intuboimaan, hänet siirretään samantien lastenklinikalle hoitoon.

Näiden vastasyntyneiden lisäksi osastolla on hoidettavana esim. päihdeäitien vauvoja, jotka ovat huumevieroituksessa tai sitten vaikkapa Naistenklinikalla syntyneitä espoolaisia/vantaalaisia/lohjalaisia jne keskosia, joiden kriittiset hetket on jo hoidettu ja vauvat lähinnä kasvattavat kokoa, opettelevat syömään jne. On siis vauvoja, joiden hoito on pelkkää perushoitoa ja lähinnä vanhempien opastusta lapsen hoitoon ja sitten myös enemmän lääkkeellistä tukea tarvitsevia vauvoja. Jos vauvalle on jouduttu tekemään trakeostomia, niin hän tarvitsee vierihoitoa 24h ja on silloin sairaalan asiakas. Tällaiset lapset ovat Jorvissa yleensä n. vuoden ikään tuolla vastasyntyneiden osastolla ja jos trakarin tarve jatkuu, niin sitten siirtyvät sisätauti-kirurgiselle osastolle.

Naistenklinikalla vastasyntyneiden yksikössä hoidetaan synnytyssalista tai lapsivuodeosastoilta tulleita vauvoja, joilla on ongelmia sopetua kohtuelämästä ilman hengittäjäksi. Naistenklinikan vvo:sta ei käsittääkseni kotiuduta suoraan kovinkaan paljon vaan vauvat siirtyvät sieltä joko voinnin parannuttua äitiensä luokse lapsivuodeosastoille, jos vointi huononee, niin lastenklinikalle teholle tai jatkohoitoon johonkin toiseen sairaalaan. Vauvat tarvitsevat siis saturaatioseurantaa, mahdollisesti sinivalohoitoa (jota voidaan antaa myös lapsivuodeosastoilla), opettelevat syömään (tarkkaillaan vatsan vetävyyttä ja jos lapsi ei jaksa imeä, niin nenämahaletkulla ruokittavat vastasyntyneet kuuluvat vvo:n potilaiksi), lisähappea viiksillä, torvella tai c-papilla jne. Lääkityksiä on, huumevieroitusta jne. Aikalailla samaa kuin Jorvin vastasyntyneissä, paitsi että Naikkarin vvo:lla ei pidetä pelkkää perushoitoa tarvitsevia kasvavia keskosia, vaan näiden jatkohoitopaikka on asuinpaikasta riippuen joko Jorvi tai Kätilöopiston vastasyntyneiden osastolla.

Kättärin vastasyntyneistä ei ole omaa kokemusta, mutta se on aikalailla samanlaista toimintaa kuin Jorvissa, sillä erolla - käsittääkseni, viisaammat korjaa -, että Kättärillä synnytetään pienemmillä viikoilla kuin Jorvissa. Muistaakseni Jorvissa alle 35-viikkoiset käännytetään Naistenklinikalle mutta Kättärillä otettaisiin vastaan H33 eteenpäin. Eli Kättärin vastasyntyneissä olisi potilasmateriaali himppasen verran vaativampaa kuin Jorvissa.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Kiitos Student Midwife perusteellisesta vastauksestasi! Ja kiitos myös muillekin vastanneille!  ;D Joo, se on totta, että Jorvi ei ota vastaan, jos synnytys alkaa ennen rv 35. Meikäläinen on vielä äippälomalla, joten onneksi tässä on vielä aikaa miettiä, mitä haluais "isona" tehdä...  :nauraa:

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 3 viikkoa myöhemmin...

Semmosta vielä kysyisin, että millainen ja kuinka pitkä perehdytys on vastasyntyneiden valvontaosastolla? Ja kannattaiskohan sitä mennä ainakin aluksi lastenhoitajan hommiin kyseiselle osastolle...vai eroaako sh:n ja lastenhoitajan työ edes paljon toisistaan?

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Vieras: Student Midwife

Varmaan riippuu paikasta, mutta olen nähnyt viikon - kahden viikon perhedytyssuunnitelmia. Itselläni viikon perhedytys kesätöiden alussa kutistui kahdeksi päiväksi :)

Lastenhoitajan ja sh:n eroja vastasyntyneiden valvonnassa ovat esim. lääkehoito, toimenpiteet (nenämahaletkun laittaminen, ekg;n ottaminen jne). Erityistä tarkailua vaativaa vastasyntynyttä hoitaa sh. Lastenhoitajille annetaan enemmän pelkkää perushoitoa vaativia vauvoja. Sh:n työ on vaativampaa, vaikka yhtäläisyyksiä on enemmän kuin eroja.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...