Jump to content
MAINOS

Hyssälä haluaa ulkoistaa sairaalatoimintoja


Reportteri

Recommended Posts

Hyssälä kirjoitti kolumnissaan sunnuntain Salon Seudun Sanomissa vierailustaan italialaissairaalassa. Hän näki siellä sairaalamallin, jossa kaikki muu paitsi lääketieteellinen hoito ulkoistetaan yksityisille. Sairaala toimii eräänlaisena hotellina, jossa tarjotaan mm. siivous- ja ravitsemuspalveluita ja vaatehuoltoa. Vain lääkärit ja sairaanhoitajat kuuluisivat julkishallintoon.  Oppositiopuolueissa tyrmättiin nopeasti sosiaali- ja terveysministerin ehdotus italialaisen sairaalamallin tuomisesta Suomeen.

http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/vasen/id100823.html

http://iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1582773

http://www.yle.fi/uutiset/kotimaa/oikea/id100836.html

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Aino-Kaisa Pekosen kommentti on aika osuva:

Pekosen mielestä suomalaiseen terveydenhuoltoon ei tarvita "bisnesmaailmasta tuotua ajattelumallia", vaan lisää henkilökuntaa, vähemmän kiirettä ja parempia julkisia palveluja.
Link to comment
Share on other sites

Kiitti vinkistä, tuli lähetettyä tulenpalava, mutta asiallinen viesti hoitoalan epäkohdista. Tulisi Hyssälä ottamaan esimerkkiä Ruotsista, joissa maksetaan "kultaaikaan" palkkansa keskusteleille hyvät palkat jopa Landstingetillä. Välitysfirmat ovat juuri noita palveluja, joita Hyssälä suunnittelee kaiken muun kuin hoitohenkilökunnan osalta.

Link to comment
Share on other sites

Mä en oo koskaan ymmärtänykkään kui toi täti pääsi uusintakaudelle eduskuntaan.... Nykyinen tempaus ei kyllä auta tilannetta terveydenhuollossa sen enempää ku lasillinen vettä metsäpalon sammuttamisessa....

I'm selfish, impatient and little insecure. I make mistakes, i'm out of control and at times hard to handle, but if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best.

Link to comment
Share on other sites

Guest mielenterveystyöntekij

Mä en oo koskaan ymmärtänykkään kui toi täti pääsi uusintakaudelle eduskuntaan.... Nykyinen tempaus ei kyllä auta tilannetta terveydenhuollossa sen enempää ku lasillinen vettä metsäpalon sammuttamisessa....

JHL:n kannanotto Hyssälän ehdotukseen. Sairaalahotelli ei potilaan etu;

http://www.jhl.fi/asp/system/empty.asp?P=222&VID=default&SID=951024607637060&A=open:news:item:3725&S=1&C=34601

Link to comment
Share on other sites

En tiedä pitäiskö itkeä vai nauraa tän täti-Hyssälän jutuille, niin uskomattomia ideoita se on väläytellyt pari viime vuotta... Mutta tää oli kyllä kaiken huippu!

Miksi olla vaikea kun voi vähällä vaivalla olla täysin mahdoton?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ministerit ovat viime aikoina väläytelleet mitä ihmeellisempiä ajatuksia. Hammaslääkäri Hyssälällä ei taida realiteetit enää olla kohdallaan ja avustajakin ilmeisesti täysin ulkona kun antaa ministerin lausua älyttömyyksiä.

Samoin liikenneministeri Vehviläinen oli saanut suuren ahaa elämyksen. Nuorilla kuljetajilla lasketaan promille rajaa 0,2 promilleen ja kokeneemmat varttuneet kuljettajat saisivat ajella vielä 0,5 promilleissa. Olisiko saanut idean onko se Osuuspankin mainos jossa mainitaan kokemus tuo varmuutta.

Teerisaaressa asustava vihreä työministeri Cronberg oli myös päästänyt suustaan sammakoita Iltalehden uutisointi.

Stub tukkaputkella Natoon, Risikko ei lupaa sairaanhoitopiireille lisä rahaa syöpähoitoihin, Katainen itkee korotuksia ja syyttää inflaatiosta ja Matti on muuten vaan. Ile keskittyi jopa maallisiinkin asioihin, etsien muodollisesti päteviä tukijaisia mutta sai lähteä.

Kansa on äänestänyt ja saa sitä mitä tilaa. Jos nyky hallitus jatkaa tällä linjalla ei edes uskalla kuvitella mitä kaikkea ovat tehneet 2010 mennessä.

Link to comment
Share on other sites

Syöpähoitoihin ei luvata lisärahaa, vaan neuvotaan tehostamaan palveluita. Miten hemmetissä tehostat jo nyt ylikäytöllä olevaa alaa. Varmaan ministeri haluaisi keskittää kaikki syöpähoidot isoihin keskuksiin, kuten helsinkiin. Nykyisinkin joutuu potilaat tulemaan pitkästä matkasta hoitoihin, jos keskitettäisiin hoidot, niin matkat moninkertaistuisivat. Tai sittenhän voidaan yksityistää syöpähoidot. Ja varmaan tulevat halvemmaksi kuin nykyään... Yritysten tarkoitus kun on tuottaa voittoa.

Kuka hemmetti on mennyt äänestämään tätä porukkaa eduskuntaan?

"If you ain't part of a solution, you are solid or gas."

Link to comment
Share on other sites

Ministerin on helppo lausua tehostetaan toimintaa ja mahdollisesti keskitetään. Risikkokin tainnut tehdä koulutuksen mukaisia oikeita töitä vuoden. Olisi hänenkin aika tutustua todellisuuteen missä tänä päivänä ollaan. Saamme Pohjois-Karjalaan syksyn aikana oman sädehoitoyksikön joka todella tarpeen. Tähän asti potilaat käyneet Kysissä sädehoidossa ns. kimppa taxilla. Risikko voisi olla näillä reissuilla mukana, sairauden eri vaiheissa olevat matkaavat samoilla kyydeillä. Voisi kuvitella ( oma olettamus ) ensikertaa sädehoitoon matkaavan tunnelmia jos mukana myös jo sairauden loppuvaiheessa olevia.

PKSSK.ssa tällä hetkellä haussa RTG-hoitajia tulevaan sädehoitoyksikköön.

Tervetuloa Karjalan laulumaille.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...