Jump to content
MAINOS

Mikä auttaa sh:ta jaksamaan työssään?


Lähäri-06

Recommended Posts

Eli tämä otsikko on meidän pbl-tehtävä, johon voi esim. haastatella alan ihmisiä. Ja mikäs sen parempi paikka "haastatella" kuin tämä  :)  Eli hyvät "kollegat", nyt toivoisin paljon vastauksia jotta saisin monipuolisen ja kattavan eri näkökulmia sisältävän aineiston. Kirjallista matskua on jo riittävästi. Kiitos jo etukäteen jos joku viitsii kommentoida.

Kaikki mikä saavutetaan helposti, ilman työtä, edustaa jo sinänsä hyvin epäilyttäviä arvoja.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Hyvä työyhteisö, huumori, hyvä johtaminen, mahdollisuus vaikuttaa työn sisältöön ja työaikoihin, etenemisen mahdollisuus ja työn asettamat haasteet.

Link to comment
Share on other sites

Hmm. Lempiaiheitani. Kyllä ehkä tärkeimpiä asioita työssä jaksamisessa on hyvä työyhteisö ja työkavereiden tuki. Silloin sitä jaksaa painaa kiireessä ja stressaavissakin olosuhteissa paremmin. On kurjaa jos henkilökunta ei vedä yhtä köyttä. Jos joku minä-minä tyyppi on koko ajan esillä eikä ajattele yhtään muita, silloin alkaa mennä kaikki pieleen. Mikään ei ole niin ärsyttävää kuin huhut ja juorut työyhteisössä. Tehdään kärpäsestä härkänen vaikkei tiedetä asioiden oikeita faktoja. Onhan se kiva velloa niitä sitten kahvipöytäkeskusteluissa, mutta ne syövät työhaluja.

Toinen asia on tietysti riittävä henkilökunta ja työnantajan panostus henkilökunnan hyvinvointiin. Paljon tietysti kiinni budjetista, mutta työnantaja kyllä panostaessaan tähän saa sitten takaisin esim. sairaslomien vähenemisenä.

sairaanhoidon sekatyöläinen

Link to comment
Share on other sites

Muutama mukava työkaveri, lomat ja etenkin säännöllinen tili, jotta voi elää järkevää elämää harrastuksineen...

-tule turma tuonen tietä, pikku reppu selässä, pikku kirves kontissa. Napsauta sillä ohtaan, justiinsa nokan kohtaan-

Link to comment
Share on other sites

Työssä auttaa jatkamaan hyvä työyhteisö. Olen ollut työpaikoissa jotka eivät muuten olleet kovin ihania mutta työporukan takia sitä jaksoi mennä töihin. Nyky työpaikassa työyhteisöstä löytyy monenlaista persoonallisuutta, mutta mukavaa on :)  Katson myös että oman itsensä tunteminen on tärkeää, koska oman jaksamisensa rajat pitäöä tunnistaa. Pitää muistaa että kukaan ei ole korvaamaton ja itse täytyy pitää huoli siitä että ottaa itselleen tarpeeksi aikaa.

"..En usko, että saa yleistä hyväksyntää/ käsitykseni kieroon kasvaneet./ Voidaanko määritellä rajaa sellaista/ kun hassusta tulee pelottava? Ei saisi ajatella näin/mutta se ei oo ainoo, mitä teen väärin./

Minussa on ongelma/ jokin virhe ohjelmoinnissa/ puutteita koodissa/ korvaa arvaamattomuudella/ Tuntuu että tekijä unohti otsaan kirjoittaa/  Ravistettava ennen käyttöä.."

Link to comment
Share on other sites

Kiitos kaikille vastanneille! Paljon oli samansuuntaisia  kommentteja joista hyvä työyhteisö/-ilmapiiri näyttää nousevan ykköseksi, mikä onkin aivan ymmärrettävää. Melkein sitä viettää enemmän aikaa työkavereiden kanssa kun oman perheen...Noh, ei ehkä ihan, mutta välillä se siltä tuntuu. Kotona käyt vain siivoamassa, laittamassa ruokaa ja nukkumassa  :-X 

Kaikki mikä saavutetaan helposti, ilman työtä, edustaa jo sinänsä hyvin epäilyttäviä arvoja.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...