Jump to content
MAINOS

Sydänteho vs sekateho yo-sairaalassa


Guest Vasta valmistunut

Recommended Posts

Guest Vasta valmistunut

Moi,

 

Kysymys tulikin jo otsikossa. Eli kummalle teholle kannattaa suunnata valmistumisen jälkeen; sydänteholle vai yliopistosairaalan sekateholle? 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Itse en ole ns. sydänteholla työskennellyt, mutta käsitykseni mukaan työ siellä on usein ns.  "liukuhihnaa" ohitusleikattujen, keuhkoleikattujen ja esim. sydän- ja tai keukosiirteen (vain HUS:issa) saaneiden hoitoa, jossa aamupäivän aikana pitää saada edellisenä päivänä leikatut jo osastolle, kun iltapäivällä jo tulee uudet tilalle. Ennen siirtoa potilas nostetaan ylös jne. Tempo on siis kova. Osalla hoito voi toki pitkittyä. 

Sekateholle taas tulee myös monia muita potilasryhmiä (vatsakirurgiset, traumatologiset, pneumoniat, sepsikset, intoksikaatiot, munuaisten äkilliset vajaatoiminnat, ketoasidoosit, vaikeat elektolyyttihäiriöt, kouristelijat, raskausmyrkytyspotilaat jne. ) eli työ siellä on monipuolisempaa. Usein joukossa hoidetaan myös lapsia ellei yliopistosairaalassa ole omaa lasten tehoa. Talosta riippuu, että onko neurokirurgiset sekateholla vai omalla tehollaan. 

Edited by pekka
Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...