Jump to content
MAINOS

Sydänteho vs sekateho yo-sairaalassa


Vieras: Vasta valmistunut

Recommended Posts

Vieras: Vasta valmistunut

Moi,

 

Kysymys tulikin jo otsikossa. Eli kummalle teholle kannattaa suunnata valmistumisen jälkeen; sydänteholle vai yliopistosairaalan sekateholle? 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 1 vuosi myöhemmin...

Itse en ole ns. sydänteholla työskennellyt, mutta käsitykseni mukaan työ siellä on usein ns.  "liukuhihnaa" ohitusleikattujen, keuhkoleikattujen ja esim. sydän- ja tai keukosiirteen (vain HUS:issa) saaneiden hoitoa, jossa aamupäivän aikana pitää saada edellisenä päivänä leikatut jo osastolle, kun iltapäivällä jo tulee uudet tilalle. Ennen siirtoa potilas nostetaan ylös jne. Tempo on siis kova. Osalla hoito voi toki pitkittyä. 

Sekateholle taas tulee myös monia muita potilasryhmiä (vatsakirurgiset, traumatologiset, pneumoniat, sepsikset, intoksikaatiot, munuaisten äkilliset vajaatoiminnat, ketoasidoosit, vaikeat elektolyyttihäiriöt, kouristelijat, raskausmyrkytyspotilaat jne. ) eli työ siellä on monipuolisempaa. Usein joukossa hoidetaan myös lapsia ellei yliopistosairaalassa ole omaa lasten tehoa. Talosta riippuu, että onko neurokirurgiset sekateholla vai omalla tehollaan. 

Muokattu - pekka
Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Luo tunnus tai kirjaudu sisään kommentoidaksesi

Vain jäsenet voivat kommentoida

Luo tunnus

Rekisteröi tunnus yhteisöömme. Se on helppoa!

Rekisteröi uusi tunnus

Kirjaudu sisään

Onko sinulla jo tunnus?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...