Jump to content
MAINOS

Kitkaa sairaankuljetuksen palveluntuottajien välillä?


O'Boy

Recommended Posts

Sairaankuljetuksen ja ensihoidon palveluntuottajien kesken on aina ollut kilpailua. Kilpailun yhtenä ikävänä elementtinä esiintyy henkilöstön keskuudessa vähättelyä toisen palveluntuottajan toimintamalleja ja palvelua kohtaan. Kärjistyessään tilanne saattaa edetä jopa henkilökohtaiselle tasolle, siis kahden auttajan väliseksi riidaksi. Malli toisen palveluntuottajan vähättelystä saattaa olla osittain peräisin esimiestasolta. Myös yksittäistä sairaankuljettajaa saattaa jäädä harmittamaan työpisteen siirtyminen hävityn tarjouskilpailun takia. Tarjouskilpailun häviäjä saattaa kokea kilpailijan voittaneen sellaisilla asioilla joita sopimuksen saanut toimija ei pysty pitämään.

Mielestäni sopimusrikkotilanteessa asian selvittäminen kuuluu sopimuksen tehneiden tahojen hoidettavaksi.  On turhaa ruveta syyllistämään ja leimaamaan kokonaisia organisaatioita aina suorittajaportaan henkilöstöön asti. Teemme palveluntuottajasta riippumatta samaa sairaankuljetus ja ensihoitotyötä. Esimiestasolla ja tietenkin myös suoritusportaassa yhteinen päämäärämme tulisi olla potilaan etu ja laadukas palvelu. Emmehän anna sopimusteknisten tai muiden toisarvoisten seikkojen himmentää tätä yhteistä johtotähteämme? 

Asiallisella ja riittävän näkyvällä tiedottamisella ja avoimuudella palveluntuottaja  voi  helposti markkinoida palveluaan ja nostaa imagoaan alueen muiden toimijoiden silmissä. Avoimuus on myös hyvä lääke huhupuheiden ja muun ”loanheiton” estämiseksi. Myös riittävä, positiivinen näkyvyys mediassa on hyväksi niin palveluntuottajalle, kuin koko alallekin. Kilpailua tulee sairaankuljetuksessa olemaan ainakin niin kauan kun on kilpailutustakin. Joku tulee siis aina voittamaan ja joku toinen häviämään kilpailutuksen, se on tämänkin bisneksen luonne. 

Toimikaamme kentällä yhteisen johtotähtemme kirkkaana mielessä!

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...