Jump to content
MAINOS

Neuvolakäynnit työaikana ja koeaika


Orava

Recommended Posts

Kaksi kysymystä. Saako HUSin työntekijät käydä työaikana raskauden seurannassa neuvolassa ja UÄ:ssä vai pitääkö korvata?

Ja sitten, jos on tukevasti jo raskaana kun aloittaa uuden vakityön 4kk koeajalla, niin lentääkö automaattisesti pihalle koeajan loppupuolella. Paljon kauempaa en edes ehdi olemaan töissä, kun äitiysloma kutsuu...

Link to comment
Share on other sites

MAINOS
Guest Student Midwife

Jos neuvolakäynnit on mahdollista hoitaa työajan ulkopuolella, niin silloin poissaolot on korvattava. Ensisijaisesti tietenkin pitää sopia neuvolakäynnit vapaapäiville tai ennen työvuoron alkua. Jos tekee pelkästään aamuvuoroa ts. virka-aikaa ja vain ma-pe, niin silloinhan neuvolaan pääsee vain työajalla ja siinä tapauksessa poissaoloja ei tarvitse korvata.

Jos työnantaja irtisanoo raskaanaolevan koeajalla, niin siihen pitää olla erittäin painavat syyt. Ne voi työntekijä pyytää  kirjallisena ja pyytää sitten liiton lakimiestä tutkimaan, onko syy tarpeeksi painava ja asiallinen vai onko vain haluttu päästä eroon raskaanaolevasta työntekijästä väärällä verukkeella.  Raskaanaolevan voi irtisanoa, mutta syyn tulee olla erittäin hyvä ja se pitää pystyä todistamaan kiistattomasti.

Link to comment
Share on other sites

Omista neuvola-ajoista on jo vierähtänyt jonkin aikaa ;D. Mulle oh selvitti, että se rv 20-22 neuvola (jossa kirjoitetaan Kelaa varten todistus) voidaan hyväksyä työajaksi, ellei käynti omalla ajalla onnistu. Muut neuvolat, ultrat ym. pitäisi periaatteessa käydä omalla ajalla. Toimipaikkakohtaisia eroja ilmeisesti on, esim. omassa yksikössäni on mm. lapsivesipunktiopäivä hyväksytty S-päiväksi. 

Kokemus on hyvä opettaja, mutta lähettää sikamaisen isoja laskuja

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...