Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Reportteri

Ruotsalaiset hoitajat protestoivat irtisanoutumalla

Recommended Posts

Reportteri

Tiukkaan työllisyystilanteeseen kyllästyneet hoitajat ovat nostaneet kytkintä ja lähteneet naapurimaihin töihin. Ruotsin hoitajaliiton mukaan sairaanhoitajat hakeutuvat töihin Tanskaan ja Norjaan, missä palkat ovat korkeammat kuin Ruotsissa. Edes työntekijöitä vuokraavat firmat eivät löydä ammattilaisia, joita he voisivat välittää eteenpäin sairaaloihin. Asiasta uutisoi Mediuutiset.

http://www.mediuutiset.fi/doc.te?f_id=1382572&s=r

Share this post


Link to post
Share on other sites
OldOne

Mikä tässä on uutinen. Tätäthän on tapahtunut suomessakin iät ajat. Nytkin naapuriosastolla ovat lähtemässä joukolla kävelemään koska työllisyystilanne on kauhea. Sijaisia ei ole tai ne on epäpäteviä, vakiporukka vetää jatkuvasti alimiehityksellä ja potilaat vaikeahoitoisia. Kuka semmoista jaksaa. Jos työnantaja ei herää, niin ongelmissa ollaan nopeasti. Minäkin nostaisin kytkintä tossa vaiheessa. Miksi tappaa itsensä työllä ja työnantaja ei oikeasti puutu tilanteeseen?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kipusisko

Niin minustakin tällaista on tapahtunut jo vuosia Suomessakin.Olen muutamaan otteeseen päässyt äänestämään jaloillani. Mitäköhän tapahtuisi jos joku yksikkö keskittäis oikein ja kaikki irtisanoutuisivat tai suurin osa.Aina lähtee muutamia mutta oikein isommalla joukolla???

Share this post


Link to post
Share on other sites
sunny

Nyt viimeistään kannattaa sanoutua irti, kun tubikin on puhjennut Karolinskassa. Ainakin 7 hoitsua on sairastunut potilaasta, jota ei oltu asianmukaisesti eristetty. Toimenpiteitä työterveyshuollon puolesta on toivottu pitkään, koska tiedetään vaarat. Vastaus on ollut: ei se leviÄ, siis kintaalla viittaaminen. Ruotsissa on jo aikoja sitten lopetettu tubirokotukset, tubitestiäkään ei tehdä kuin joillekin uusille tulokkaille. Norja tiedoksi vaatii tubitestin ns priquet test ja MRSA todistuksen kaikilta tulijoilta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...