Jump to content
MAINOS

Ruotsalaiset hoitajat protestoivat irtisanoutumalla


Reportteri

Recommended Posts

Tiukkaan työllisyystilanteeseen kyllästyneet hoitajat ovat nostaneet kytkintä ja lähteneet naapurimaihin töihin. Ruotsin hoitajaliiton mukaan sairaanhoitajat hakeutuvat töihin Tanskaan ja Norjaan, missä palkat ovat korkeammat kuin Ruotsissa. Edes työntekijöitä vuokraavat firmat eivät löydä ammattilaisia, joita he voisivat välittää eteenpäin sairaaloihin. Asiasta uutisoi Mediuutiset.

http://www.mediuutiset.fi/doc.te?f_id=1382572&s=r

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Mikä tässä on uutinen. Tätäthän on tapahtunut suomessakin iät ajat. Nytkin naapuriosastolla ovat lähtemässä joukolla kävelemään koska työllisyystilanne on kauhea. Sijaisia ei ole tai ne on epäpäteviä, vakiporukka vetää jatkuvasti alimiehityksellä ja potilaat vaikeahoitoisia. Kuka semmoista jaksaa. Jos työnantaja ei herää, niin ongelmissa ollaan nopeasti. Minäkin nostaisin kytkintä tossa vaiheessa. Miksi tappaa itsensä työllä ja työnantaja ei oikeasti puutu tilanteeseen?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Niin minustakin tällaista on tapahtunut jo vuosia Suomessakin.Olen muutamaan otteeseen päässyt äänestämään jaloillani. Mitäköhän tapahtuisi jos joku yksikkö keskittäis oikein ja kaikki irtisanoutuisivat tai suurin osa.Aina lähtee muutamia mutta oikein isommalla joukolla???

Link to comment
Share on other sites

Nyt viimeistään kannattaa sanoutua irti, kun tubikin on puhjennut Karolinskassa. Ainakin 7 hoitsua on sairastunut potilaasta, jota ei oltu asianmukaisesti eristetty. Toimenpiteitä työterveyshuollon puolesta on toivottu pitkään, koska tiedetään vaarat. Vastaus on ollut: ei se leviÄ, siis kintaalla viittaaminen. Ruotsissa on jo aikoja sitten lopetettu tubirokotukset, tubitestiäkään ei tehdä kuin joillekin uusille tulokkaille. Norja tiedoksi vaatii tubitestin ns priquet test ja MRSA todistuksen kaikilta tulijoilta.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...