Jump to content
Sign in to follow this  
Lääkärihoitaja

Lapsivainaja

Recommended Posts

Lääkärihoitaja

Aikuisten vainajien laitosta on tarkat ohjeet ja jopa usein valmiit exituspaketit. Onko kellään tietoa miten toimitaan pienten lasten kohdalla? Paita on aika mahdoton, lakanat tietysti, mutta miten käsien ja jalkojen sitominen? Leuka?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Annastiina

Itse en ole ollut (onneksi) laittamassa lapsivainajaa, mutta sen verran olen perehdytystä saanut asiaan että osaan jonkun verran kertoilla miten täälläpäin... Tietysti lapsen koko vaikuttaa siihen miten lapsi laitetaan, ihan vauvat voidaan laittaa sellaisiin väliaikaisiin arkkuihin (niitä tais olla osastolla muutama kappale, ilmeisestikin monikäyttöisiä?? eli kun lapsi on viety säilytykseen niin tavalliseen vainajan lakanaan kääritään) silloin kun vanhemmat ovat läsnä. Usein pienten lasten vanhemmat tahtovat lapselle omat vaatteet päälle, tälläinen käsitys minulla on, yhdessä laitetaan vanhempien kanssa. Tuskin missään ainakaan vauvan jalkoja sidotaan, vauvallahan suu on sellainen "suppu" niin kuin nukkuessakin, ettei mahda haitata jos jäisikin raolleen...

Jos taas puhutaan esim. 5-17-vuotiaasta vainajasta niin uskoisin että laitetaan aikalailla niin kuin aikuispotilaat.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Liisa

Sairaalan vaatteet, nilkat sidotaan Patologian pyynnöstä. Leukaakin pyritään sitomaan, ainakin tukemaan. Ennen kuljetusta vainaja kääritään suureen valkoiseen muovitettuun kertakäyttöiseen lakanaan.

Liisa

Share this post


Link to post
Share on other sites
Päivätär-08

Lastenyksikössä työskentelen. Meillä käytössä lasten exitus-setti josta löytyy samat tykötarpeet kuin aikuisillekin, vain pienemmässä koossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites
gettiz

Muutama vuosi sitten ainakin oli ohjeena että jos lasten settiä ei ole niin sitten soveltaen aikuisten settiä. Lakanaan käärittiin tosiaan pienemmät, ja ainakaan alle kouluikäisillä ei mitään sidottu.

 

Ilmeisimmin vaihtelee taas tämäkin paikkakohtaisesti.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Nappi

Meillä on isoilla lapsilla käytössä samanlainen exitus-setti kuin aikuisillakin. Pienille vauvoille tehdään kapalo lakanasta. Uskonnollisista syistä tai muuten vanhempien toiveesta olen joskus pukenut lapsen omiin vaatteisiin ja sitten lakana suojaksi. Kukkia yritämme aina saada lakanan päälle kanttiinista. Pieniä vauvoja varten on myös saatavilla pahvisia valkoisia "arkkuja" kohtalon eri kokoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...