Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

anakonda

kuuden viikon listat

Recommended Posts

anakonda

Voiko olla mahdollista että työnantaja ei ole listoja tehdessään huomioinut että vakituisen kuukausipalkkalaiset työtunnit (230 h/6 vko) tulevat täyteen ja että työntekijä joutuu ne korvaamaan seuraavalla listalla?

Itse en oikeen moista käsitä koska eikö se on työnantajan velvollisuus huolehtia että tunnit on tasan ja ylityötunneista maksetaan asianmukainen korvaus. Näissä tapauksissa joita nyt mietin ovat tunnit miinuksella ja nyt työnantaja teetättää työntekijällä niitä tällä alkavalla listalla?

Share this post


Link to post
Share on other sites
TexWiller

Tasoitusjakso on mikä? eli siis miten sovittu?

Share this post


Link to post
Share on other sites
anakonda

tasoitus on sovittu että kuuden viikon jaksolla viimeisellä viikolla on tasoitukset, mutta nyt tämä kuuden viikon aika (5.5-15.6) on ohi ja työntekijät joutuvat korvaamaan niitä tällä hetkellä voimassa oleviin listoihin??

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mats

Kysypä virallista vastausta luottamusmieheltä.

Minusta asia menee niin, että jos listat on suunniteltu vajaaksi ja jäävät vajaaksi, niin se on työnantan virhe. Työsopimuksessa varmasti lukee selvästi, mistä tuntimäärästä on sovittu. Tässä tapauksessa ylimääräistä työtä ei voi teettää eikä palkkaa vähentää. Tasoitusjakson aikana voidaan tasoittaa alimeneviä tunteja, mutta siitä ei ilmeisesti ole nyt kyse.

Jos taas tunnit on suunniteltu oikein, mutta jäävät vajaaksi esim työntekijän toivomien työvuoromuutosten vuoksi, vähennetään vajaaksi jäänet tunnit palkasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nti Groove

Itselläni oli myös samanlainen pulma; tunnit vajaalla jatkuvasti ja mietin, millainen seuraava lista on, joudunko tekemään puuttuvat tunnit. Kysyin asiaa pari viikkoa sitten liitosta ja sieltä kerrottiin, että kyseessä on työnantajan moka; Jos työnantajalla ei ole tarjota sovittua määrää työtä, niin se on voi voi. Ei siis täydy tehdä tunteja takaisin. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...