Jump to content
MAINOS

kuuden viikon listat


anakonda

Recommended Posts

Voiko olla mahdollista että työnantaja ei ole listoja tehdessään huomioinut että vakituisen kuukausipalkkalaiset työtunnit (230 h/6 vko) tulevat täyteen ja että työntekijä joutuu ne korvaamaan seuraavalla listalla?

Itse en oikeen moista käsitä koska eikö se on työnantajan velvollisuus huolehtia että tunnit on tasan ja ylityötunneista maksetaan asianmukainen korvaus. Näissä tapauksissa joita nyt mietin ovat tunnit miinuksella ja nyt työnantaja teetättää työntekijällä niitä tällä alkavalla listalla?

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

tasoitus on sovittu että kuuden viikon jaksolla viimeisellä viikolla on tasoitukset, mutta nyt tämä kuuden viikon aika (5.5-15.6) on ohi ja työntekijät joutuvat korvaamaan niitä tällä hetkellä voimassa oleviin listoihin??

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Kysypä virallista vastausta luottamusmieheltä.

Minusta asia menee niin, että jos listat on suunniteltu vajaaksi ja jäävät vajaaksi, niin se on työnantan virhe. Työsopimuksessa varmasti lukee selvästi, mistä tuntimäärästä on sovittu. Tässä tapauksessa ylimääräistä työtä ei voi teettää eikä palkkaa vähentää. Tasoitusjakson aikana voidaan tasoittaa alimeneviä tunteja, mutta siitä ei ilmeisesti ole nyt kyse.

Jos taas tunnit on suunniteltu oikein, mutta jäävät vajaaksi esim työntekijän toivomien työvuoromuutosten vuoksi, vähennetään vajaaksi jäänet tunnit palkasta.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 5 viikkoa myöhemmin...

Itselläni oli myös samanlainen pulma; tunnit vajaalla jatkuvasti ja mietin, millainen seuraava lista on, joudunko tekemään puuttuvat tunnit. Kysyin asiaa pari viikkoa sitten liitosta ja sieltä kerrottiin, että kyseessä on työnantajan moka; Jos työnantajalla ei ole tarjota sovittua määrää työtä, niin se on voi voi. Ei siis täydy tehdä tunteja takaisin. 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...