Jump to content
MAINOS

Työturvallisuus-yövuorossa yksin palvelutalossa


Guest Kehäkukka

Recommended Posts

Guest Kehäkukka

Onko kellään tietoa onko laillista että yksityinen työnantaja vaatii yövuorolaisen (yksin valvotaan kerrostalomaisessa palvelutalossa) yöllä silittämään työvaatteita, tekemään erinäistä pyykkihuoltoa KELLARISSA jossa ei kännykkä kuulu (tulee hälyt asukkailta) ja hoitajalla ei ole itsellään minkäänlaisia turvahälyjä esim. turvaranneketta jolla voisi kutsua apua jos itselleen käy jotain (liukastuu, kolkataan yms)? Jos on joku linkki esim. asiasta niin laittaisitteko tänne.

KIITOS !!

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Henkilöstön mitoutuksesta on suositukset joten tässäpä luvut ja kaikki laskemaan. Koulutetut hoitajien lukumäärä jaetaan potilasmäärällä.

Hyvä mitoiutus  0,80/asukas, aamuvuoro 0,24  iltavuoro 0.24  yövuoro  0,08

Keskiverto mitoitus  0,50-0,60asukas, aamuvuoro  0,16,  iltavuoro  0,16  yövuoro  0,08

Välttävä mitoitus  0,32/asukas, aamuvuoro 0,1  iltavuoro  0,1  yövuoro  0,1.

Lääninhallitus suosittaa keskiverto mitoitusta. Jos jäättä välttävälle kanttaa ottaa yhteyttä lääninhallitukseen, valituksen voi tehdä esim. ammattiosasto.

Link to comment
Share on other sites

Guest Kehäkukka

Entäs työntekijän oma turvallisuus? onko siihen lainsäädäntöjä mitkä turvatoimet yms pitää olla järjestetty yksin työtä tekevälle hoitajalle yö aikaan?

Link to comment
Share on other sites

Laki velvoittaa työnantajan täyttämään minimitarpeet, mitä laissa on lueteltu, mutta maksimista päättää itse työnantaja. Tässä muutamia linkkejä työturvallisuuslakiin. Noilta sivuilta löytyy vielä lisää, jos on tarvetta.

Yksintyöskentelystä;

http://www.tyosuojelu.fi/fi/yksintyoskentely

Ja yötyöstä;

http://www.tyosuojelu.fi/fi/yotyo

Väkivallan uhasta;

http://www.tyosuojelu.fi/fi/vakivallanuhka

I'm selfish, impatient and little insecure. I make mistakes, i'm out of control and at times hard to handle, but if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...